Go

Liew Sea Hai, Pemilik Pitbull Mengaku Bersalah. Ke..

 
LIEW SEA HAI, PEMILIK PITBULL MENGAKU BERSALAH. KENA RM2, 000 SAJA. INI TIDAK ADIL. ANIMAL MALAYSIA AKAN BUAT RAYUAN. JOM RAMAI-RAMAI BANTU.

Liew Sea Hai, Pemilik Anjing Pitbull yang serang mangsa Perempuan Indonesia di Taman Tanjung Minyak Melaka dituduh bawah Seksyen 289 Kanun Keseksaan pagi ini di Mahkamah Magistrate Ayer Keroh, Melaka. Dia mengaku bersalah dan Magistrate jatuhkan hukuman denda maksima hanya sebanyak RM2, 000 saja

Seksyen 289 KK adalah Undang-Undang yang lemah. Magistrate tiada pilihan. Bukan tanggungjawab Magistrate. Ia adalah tanggungjawab Kerajaan. Membina Undang-Undang tegas dan mendidik adalah tanggungjawab Kerajaan.

Untuk membolehkan Animal Malaysia buat kerja – Merayu Hukuman lebih tinggi pada Liew Sea Hai dan Memulakan gerak kerja meminda Seksyen 289 KK bagi jenayah cuai menjaga haiwan, mari sama-sama keluar kos. Mencari dan mencipta kebahagiaan tiada yang percuma dan Animal Malaysia perlu pembiayaan.

TOLONG DONATE

PERSATUAN HAIWAN MALAYSIA

105380001899

Affin Bank Berhad

Reference – Tabung Bela Pitbull

Minta tolong ramai-ramai kita sikit2. RM10 / RM20 / RM30 / RM50 / RM100 / RM200

#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #voice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010

Source: https://www.facebook.com/animalmalaysia/photos/a.63918759962.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2020, PetFinder.my. All rights reserved.