Go

Lari Dikejar Anjing. Penunggang Motor Bertembung Kereta - Theanimal.my

 


Tidak dinafikan. Ada golongan anjing nakal yang mampu mendatangkan kecederaan. Namun insiden ini boleh dikatakan terpencil dan jarang-jarang berlaku.

Bagaimana pun populasi anjing jalanan perlu ditangani segera. Langkah proakrif segera kerajaan amat diperlukan untuk mengawal populasi pembiakan anjing jalanan melalui program pemandulan secara proaktif. Ia mampu mengawal kadar bilangan anjing jalanan untuk jangka masa panjang.

Animal Malaysia sedia bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk kerja-kerja membantu kawalan pembiakan pada bila-bila masa.

#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #voice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010

https://www.facebook.com/106207061286817/posts/139782691262587/?d=nSeorang penunggang motorsikal dipercayai parah bertembung kereta kerana melarikan diri daripada dikejar anjing.

Source: https://theanimal.my/2020/11/26/lari-dikejar-anjing-penungga.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2021, PetFinder.my. All rights reserved.