Go

Featured Members
adilahana94
1 Pet, Rescuer

nicknicknick
4 Pets, Animal Lover

AbgZeckZul


sammy0033
Rescuer, Adopter

leezhash
5 Pets, Animal Lover

TiffanyChong




Acqua
Name Acqua Azman
JoinedSep 2008
Age28
GenderMale
LocationKlang, Selangor, Malaysia
Occupationstill studying
ExperienceCat (5 Years)
Rabbit (2 Years)
Hamster (3 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 67 Comments
i realy love animals ..
since i was 9..
my first cat is HALSTON..
i slamatkan halston dr kwn 2 i yg ganggu die kat taman..

i bele die sampai umurnye 5 month..
n satu hari atuk i lpaskan die luar rumah..
n die kne langgar kereta..
seminggu x ckp ngan atuk..

so sampai sekarang leh i suka sangat ngan haiwan..
i pernah bele kucing , hamster(robovoski , winter white , golden ) , ikan , burung(lovebird) ,guinea pig , dan ayam .


Show Location Map »





Acqua's Pets
Abang, 2 Yrs
For Adoption





Simba, 10 Yrs
Owner's Pet

Darwin, 11 Yrs
Owner's Pet

Moola, 11 Yrs
Owner's Pet

Baby, 11 Yrs
Owner's Pet

Bella, 12 Yrs
Owner's Pet

Veronica, 11 Yrs
Owner's Pet

Marcos, 11 Yrs
Owner's Pet

Henry, 12 Yrs
Owner's Pet


Cici, 13 Yrs
In Heaven

Lala, 12 Yrs
In Heaven







Comments
Page: 1 2 3 4    67 Comments
nayli   Nov 5th 2009 at 3:11PM
ok thnks aznor kerana byk membantu saya (:
  0  
nurkasih   Nov 9th 2009 at 11:44PM
I dalam nieh baru jerk half a year tapi asanya I dah jumpa lagi terok dari apa yang u sangka kot.. last2... malas nak preaching... just buat apa yang i mampu jer.. We can't change the world..we can only change ourselves..

Pasal kucing hitam tueh ..yes memang ada dinyatakan..kalau iblis ke jin ke nak menjelma dia akan jadik makhluk berwarna hitam... dia tak kata pun kucing..so orang kiter nieh..pantang kaler2 itam nieh.. Sial dikatanya... tapi depends atas orang, ada yang boleh terima ada yang idak..

Naq: Saya tak selesa dengan mengukur orang menggunakan degree/spm/stp/dip sbb selama saya hidup saya dah pernah jumpa orng yang takder degree tapi earn more than I do.. Sbb tue ada orang street smart and ada yang book smart.. Even yang tengah buat masters pun sekarang banyak yang hampeh... Sendiri punya opportunity dan nasib jugak.. G pun zaman sekarang first deg orang da tak pandang.. itulah peredaran zaman...

~Wassalam..
  0  
Marmoreal   Nov 11th 2009 at 3:27PM
salam aznor... apa maksud u breeding??? saya kurang fhm lah maksud awk tu...blh jelaskan???
  0  
Oshyn   Nov 13th 2009 at 3:09AM
thanks aznor... yeah, mmg mcm totoy hasnan :)
  0  
missing   Nov 13th 2009 at 10:52PM
kalau sume pon beli kat petshop, kenape put for adoption, akak pon jadik musykil la aznooor.. :)
  0  
hlzhlm   Nov 16th 2009 at 10:07PM
ucapan akak yang tua setaun je pada adik yg amik spm taun ni. goodluck spm nanti! dan nanti.. bile dah besar. dah blajar tinggi2 sampai master ke.. phd ke. jangan riak .. Kalau belajar takat PHD pun. tapi riak dengan pemberian tuhan.. takbur. sekelip mata je tuhan boleh tarik balik nikmat tu. ingat tu. semua orang bermula dari bawah.

oh kepada naq. harap kau terase.
  0  
angel83   Nov 18th 2009 at 2:09PM
Hi aznor,

Good luck in ur SPM yar. All the best for u. Muacks:D
  0  
Marmoreal   Nov 18th 2009 at 9:51PM
gud luck erk...:]
  0  
ezrayung   Nov 24th 2009 at 6:11PM
hi =) are u interested in my lionhead rabbit?
  0  
mohdd   Nov 26th 2009 at 5:03PM
haha, x kesah breed ape, asalkan make us happy,haha
  0  
wanieidayu   Nov 28th 2009 at 2:19PM
Hi Aznor! Thanks for the advise. I am new here so don't know a lot yet. But I'll be little more careful next time. :)
  0  
stussy   Dec 3rd 2009 at 2:20AM
act mmg nk ambil pun yg tu... dah tgk.. but jauh sgt la klang.. hihi klu ad transport nk g.. mmg ingt nk ambil yg hitam putih tu... thx.. :D
  0  
koleq   Dec 5th 2009 at 1:30PM
huhuhu, baru amik semalam dari ipoh, sampai umah pun malam tadi, thanx bagi nasihat...owner dia yang dulu suruh letakkan dalam sangkar dulu coz tempat baru...insyaALLAH ti saya uploadkan gambar lagi..thanx again..belajar lelok...
  0  
dah update pic..ada masa comment la ek..bye
  0  
Marmoreal   Dec 5th 2009 at 7:55PM
1st ly...sori to say...
sapa yg mkn cili so dia terasa pedas nyer...
btl kata u tu aznor...
kat sini ramai yg "penipu"..
bkn kucing meka tp mengaku kucing meka... saya jumpa ramai org dah...tp tak nak sebut lah org tue... bukti pun ada...ngeeee:]
syabas tu u all coz jumpa thread yg sama yg copy dt net..hish...
apa nak jd lah...
kalau nak jd pet lover sekali pun jgn lah sampai ter "kantoi" hahahaha..;]
  0  
koleq   Dec 6th 2009 at 7:31PM
CASPI ok je ngan sy, siap tido ptg sekali, tiap2 hari bagi dia kuar, kecian tgk dok dalam cage je. cuma time makan n tito malam je kena dok dalam cage..huhuhu.kalo aznor rajin, g la tgk kat mudah.com, ramai yang jual pets tapi reger lagi melampau2..kalo beruntung jumpa la juga ngan kucing yang hampir sama dijual di petfinder.my n mudah.my cuma reger je yang berbeza hhuhuhuh...
  0  
missing   Dec 7th 2009 at 2:24AM
dik, doden tu memang la sangat strange.. takde soh buat ape pon nak kate belagak pandai.. jeles gamaknye dia ni.. :) mungkin kekurangan kasih sayang.. :) akak saje je bidas, ngisi mase lapang.. brush up my sarcasm, belajar dari 'doctor house' :) you take care..
  0  
macgyverjune   Dec 7th 2009 at 11:27PM
Pelik juga tgk org2 kat sini bg komen.mengaku diri terpelajar tp kata2 yg dikeluarkan serupa takde pergi sekolah. akak ni salah satu kerja interview orang.beribu2 dah jumpa org.konon2 degree holder tak pun master tp suruh tulis karangan cerita ttg hal sendiri budak Darjah 3 lg pandai. klu zaman dulu degree atau master bolehlah pandang tinggi tp skrg ni akak cuak org yg mengaku diri degree/master holder. mcm kasih cakap,ada org takde degree setakat SPM tp earn lebih dr org lain.contohnya my boss.setakat SPM je tp skrg dah jd Managing Director pd umur 32 thn. dia contoh usahawan Melayu yg berjaya.selain dari menguruskan syarikat skrg dia bg ceramah motivasi kpd org2 Melayu yg baru nak start niaga.

kesimpulannya,samada kita berpelajaran smp ke U ke tidak bukan ukuran kita ni educated.tp attitude & cara pembawaan kita. so kena tanyalah mak bapa masing2 bgmana cara durang mendidik anak. klu nak tgk org tua zaman skrg raise their children,pergilah shopping mall,tgk budak2 mcm setan lari sana sini,tolak sana sini takde hormat sama org tua,suara tinggi2 ckp dgn org yg lbh tua.parents durang nampak pun buat bodoh je.tak reti nak tegur. bila dah besar anak pergi U.konon2 educatedlah tp tak juga.attitude & mentaliti tak selari dgn pelajaran yg diterima.
  0  
pipit   Dec 8th 2009 at 2:15AM
sam & felix 2 muke die cm kcik pit... 2 yg ngah pikir ni... geee... umh ni de 8 eko, pn berebut2 ngh mmber umah... kitorg gile kcing... huhhhuhhu
  0  
cookies4bulat   Dec 8th 2009 at 4:28PM
aznor..wow!!u 've been here for a while tapi dah bnyk comment ;) glemer lah awak..kehkehkeh!!anyway just nak bgtau...buang yg keruh amek yg jernih.some comment are really good. some are rubbish.so buang yg rubbish tu amek yg baik.good luck for ur exam. tak kisah lah dpt masuk U ker tak. if u work hard, u deserved the reward. mcm kasih ckp, some ppls street smart some ppls book smart. take care :)
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.