Go

Featured Members
SarahKit
1 Pet, Animal Lover

AnimalLover392
Animal Lover

SharmilaBalachandran
Adopter, Animal Lover

litongpets
1 Pet, Animal Lover

Jkua
Adopter

Azlyra
Adopter, Animal Lover



Fareen
NameFareen Dzulkifli
JoinedOct 2009
Age48
GenderFemale
LocationDamansara, Selangor, Malaysia
OccupationFreelancer-Communications/Branding
ExperienceRabbit (2 Years)
Cat (5 Years)
Hamster (1 Year)
Interested InAn Animal Lover
Send Email View Phone 255 Comments
I generally like animals but l find cats very fascinating. Most people accuse cats of being dumb as they are not as trainable as dogs are. But think about it, cats get you to do anything for them with little or no expectations of them! They practically have a mind of their own, refuse to be told to sit or beg or roll and still get away with it!! Now who says cats are dumb? LOL!

I find it hard to define my relationship with my cats. They're like the family I chose, or chose me :) They're like my kids who will never grow up and will always need me....

I love certain pedigrees like Ragdolls, Norwegian Forest Cats, Mainecoons, British Shorthairs, American Shorthairs,
and not to forget our Domestic Cats for their
individual physical characteristics and personalities.

I have so much room in my heart for these wonderful felines but unfortunately only a limited space in my home to ensure their well being and that they all get my undivided attention.

I've promised my hubby to only have a maximum of 5 cats in the house. And he's even sulking to that! LOL. At this point of time, I've reached my quota of 5 cats. Am I going to stop? I dun think so! Finally my hubby gave in and said 'as long as we don't have cats at every corner of the house!' hahahahha. I think I can manage that ;)

I would love to meet other likeminded people and also gain more knowledge about cats in general, different breeds as well
as be more informed of petsheltering/rescuing efforts.

Feel free to visit my pet profiles and say hi! :)







Fareen's Pets


Sophie, 13 Yrs
Owner's Pet

Optimus, 13 Yrs
Owner's Pet

Dexter, 15 Yrs
Owner's Pet







Comments
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13    255 Comments
Fareen   Mar 13th 2010 at 5:25PM
Deanil, my friend pun ada recomend pergi situ untuk beli goop. kucing dia jual ke dia punya sendiri? dia buat grooming kan? best ke sana? u pergi untuk grooming ke?
  0  
deanil   Mar 14th 2010 at 11:57AM
i pegi nak tgk kedai dia jer... tp plan nak antar groomng kat dia cara dan product dia guna pun specific untuk kesesuaian kucing kita.. dia akan check skin and coat kucing.. tp expensive sikit lah.. rm70.. kalau long hair berbaloi lah.. kucing yg dekat petshop tu dia punya.. memang dia lepas dlm kedai jer... Best gak gi sana sebab layanan dia .. next week i nak antar larry grooming .. nak test..
  0  
Fareen   Mar 14th 2010 at 12:21PM
kalau okay bagitau I? I pun ada berhasrat nak pergi. Sbb i tengok dlm blog dia, dia pakai product Chris Christensen mcm I. I pun nak beli goop.
  0  
deanil   Mar 17th 2010 at 12:34AM
memang ok lah Fareen.. i dah hantar.. puas hati sgt.. i dah ambil package grooming dgn dia
  0  
Fareen   Mar 17th 2010 at 1:39AM
Grooming longhair berapa? package dia berapa pulak? hmm dah 3 orang termasuk you kata tempat tu bagus :)
  0  
deanil   Mar 19th 2010 at 1:38AM
I rase x sesuai nak bg tahu u harga dia berapa :) sebab agak mahal.. :) tp u kena paham.. satu hari dia cuma ambik 3 ekor jer.. apart from that.. kalau u pg sana .. memang susah nak balik bila u start berbual dgn owner dia.. banyak tips2 yg dia akan share.. package yg i dpt ni.. 20% less because i hantar weekly... on the other note.. kalau u baca thread "imported persian" sekarang semakin panas.. saje i panas kan sebab dah fed up dgn org yg terlalu opinionated ni.. emosi sikit i kat thread tu.. hehehe.. release tension sebab td hilang hp ...wakakaka..
  0  
naq1989   Mar 27th 2010 at 1:44AM
kak,slain petepicure,kt mne lg ada jual barf?bukn pe,sbb kt situ pun die ada jual barf wild boar,kot2 tercampur sekali semasa penyediaan,pastu barf tu plak ltak dlm peti ais dengn mkanan lain...tau tak cara penyediaannye?
  0  
Fareen   Mar 27th 2010 at 2:27AM
Naq, akak pun tak sure kalau ada tempat lain jual barf. kalau tengok dlm website petepicure tu rasanya ada lagi satu contact number yang dia beri. Tapi akak tak pernah contact pulak.

Yup, dia ada jual wild boar. yang akak tahu dia takkan campur dlm penyediaan. Sbb wildboar lagi mahal dari yang lain2. Tapi perkakas untuk blend atau potong daging tu besar kemungkinannya sama. Dan freezer yang dia simpan mungkin sama. Akak tak ada masaalah sbb bekas makanan kucing, sudu dll semuanya lain. Tak campur dengan akak punya. lagipun kucing yang makan bukan akak makan. Terpulang pada pandangan masing2.
  0  
chiku   Apr 3rd 2010 at 11:57AM
akak sye tau la akak pnye sme breed persian....sye nie bdk lgi........
  0  
IntanLiyana   Apr 4th 2010 at 3:56PM
sis!!! chloe just gave birth today! 04/04/2010... =)
alhamdulillah, everything went well.... she gave birth to 4 beautiful kittens....mule2 one of them tu mcm tak reti menyusu n chloe langsung tak amek peduli untill i dry the kitten with a cloth, let it suck my finger n feed it to it's mommy's nipple.... now that kitten da ok!!! i'm sooooo happy...
  0  
asyrafkhairuddin   Apr 5th 2010 at 2:25AM
hye kak Fareen!hows ur Sophie?sihat?
  0  
Fareen   Apr 5th 2010 at 3:19PM
Hi Asyraf,
Sophie and Dexter sihat alhadulillah. Sekarang Sophie dah setahun, perangai lebih lemah lembut mcm kucing Ragdoll Terakhir gitu :P. Dexter pulak tambah manja dan mengada2:P
How's ur cats?
  0  
shahcats   Apr 6th 2010 at 10:02PM
hi kak..nak tanye skit..
brape range harga for kitten british short hair mix wit persian?
tengah carik kucing tu..
thanks.
  0  
AshBoy   Apr 7th 2010 at 9:27PM
kak fareen,

nak pluck ur brains sat...kalo nak bersihkan mata kucing selain pakai tisu/kain lembab...leh pakai baby wipes x?
  0  
Fareen   Apr 7th 2010 at 10:00PM
Ash, I pun x sure lah. I ada jugak pakai. But some people ckp tak berapa elok cos of the chemical in the tissue. And another thing, maybe a bit kasar. A damp cotton pad may be better I think.
  0  
AshBoy   Apr 7th 2010 at 10:13PM
time kase kak Fareen...jasa mu dikenang jua :P
  0  
mohdd   Apr 13th 2010 at 3:19PM
kak fareen, hee..ada kitten baru..bee n lula ok sihat, dh 3x wat test n dorg mmg dh bebas,hahaa :)
  0  
deanil   Apr 13th 2010 at 10:42PM
Ahad ni jd ker
  0  
Failish   Apr 19th 2010 at 2:40PM
Hi Fareen,

Glad to bump on your profiles. I am a cat lover. Currently, I owned 2 siamese kittens, 1 domestic + Maine coon female cat (waiting to deliver), and 6 rabbits. I used to have 1 female bengal which I've lost in my neighbourhood area. My sisters and I suka sangat merayau ke Pet Shops and Shelter Houses untuk bermain dengan kucing. If you do have any cats / kittens (any breed) feel free to inform me,ya?

Thanks,

Hafiz
  0  
dakemato   Apr 24th 2010 at 4:22PM
hi akak fareen...
lau ade lg cute2 cat for adoption,gtau ek...
i pye yoshi lone ranger jek kt umah..
i nk jg bg kwn kt die...
heee
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Donate
Sponsor Pets
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Privacy Policy
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee & Lazada Stores
Pet Food, Toys & Products
Royal Canin Education
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle: Adoption Prediction
Kaggle: Pawpularity Contest
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
Huawei AppGallery App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2022. All rights reserved.