Go

Featured Members
Somloh
Adopter

chroenos
Adopter, Animal Lover

AnimalLover584


PavithaVijay
Rescuer

wizana_nyahoocom
3 Pets, Animal Lover

bobby_11
1 Pet, Animal Lover



KyzooR
NameAntarez Kyzoor
JoinedMay 2010
Age44
GenderMale
LocationAmpunk, Kuala Lumpur, Malaysia
Occupationown
Websitehttp://antarezkyzoor.blogspot.com/
ExperienceCat (20 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 85 Comments
my lovely kids......by my own now
01.Fafa ( Male )
02.Fifi ( Female )
03.Kiki ( Male )
04.Royal ( Male )
05.Lucia ( Female )
06.Erebus ( Male )(passed Away)
07.Dyesebel ( Female )
08.Buboy @ Garfield ( Male )
09.Hitam( Male )
10.Belang( Male )
11.Putih (Male )
12.Snow ( Female )- In Heaven
13.Crystal ( Male )
14.Tabby ( Male )
15.Chloe ( Female )
16.Puma ( Male )
17.Mummy a.k.a Mimi ( Female )
18.Tompok a.k.a Comot ( Male )
19.Abang ( Male )(in Heaven 3rd june 2010)

## All is Indoors......Not allowed to go out without permission.....hehhehehe

New Update 30 June 2010

20. Tomei (Male)
21. Sasuka (Male)
22. Sasuke (Male)
23. Calico (Female)
24. Rapunzel (Female)
25. Cindy a.k.a Cinderella (Female)
26. Beauty (Female)
27. Snowie (Male)

Anyway to all rajin2 lah view blogs wan kat atas tue.........thanks

Kyzoor







KyzooR's Pets




Mukhreez, 11 Yrs
Owner's Pet








Comments
Page: 1 2 3 4 5    85 Comments
MidnightMaiden   May 31st 2010 at 1:19PM
Meriahnyaaaaaaaaaaaaaa!!!! :) :) :)
  0  
miazara   May 31st 2010 at 2:34PM
WOWWWWW... seronok nyer.... ramai sakan....
  0  
KyzooR   Jun 1st 2010 at 2:52AM
huhuuuu......My sweet kids....hehehheee.......jenuh gak le nak layan kerenah setiap sekor coz masing2 ada character sendiri.......mai le dtg tgk sendiri......

Kyzoor
  0  
MidnightMaiden   Jun 1st 2010 at 11:53AM
Woah...anak dah tambah sorang ye, siap import lagi hehehe :) Nak tengok gambar! :) :) :)

  0  
KyzooR   Jun 1st 2010 at 4:46PM
maaf midnight,
tak sempat lagi nak ambik gambar Abang.....Abang masih kat vet Dr Teoh lagi kat Pandan Indah.....abg kena jangkitan kuman n something wrong ngan darah dia....2 kali dah g Vet tue ari ni....insyallah ptg nie leh ambik Abang dr Vet.......Wan risau n sedih gak ngan nasib Abang.....br kejap je dia diterima mesra rakyat Wan semalam kat umah tue pun dia langsung takleh berdiri semalam n muntah air every 2/3 hours........insyallah kalau dah ok nnt Wan ambik gambar dia.......

Kyzoor
  0  
salam semua....,

Br balik ambik si Abang dr Vet n dia tgh rehat lagi......sian tgk Abang......tak selera dah wan nak makan tgk dia sakit lagi......skang tgh rehat atas katil Wan lam bilik sambil di teman oleh Fifi, Mimi, n Tabby.......Wan tak tau nak buat apa selain dari dok on9 atas katil nie bawa lappy sekali......Doc pesan kalau dia semput or muntah lagi kena check ASAP......anyone pls gv me add 24hours Vet kat area Ampang....SWan pun lupa nak minta HP number Doc tadi n cuma ade number klinik dia.......n dah tutup pun tadi 7:30pm.....nak dapat list Vet area Ampang utk preparation......kalau Abanag dah ok sikit nnt nak ambik pix dia......

Kyzoor
  0  
MidnightMaiden   Jun 1st 2010 at 10:24PM
Wan, 24hr vet kat Ampang tak sure, but the nearest yg I tau is kat bawah bulatan Pahang:

Wisma Medivet,
8, Jln Tun Razak Kuala Lumpur
t: 6(03) &
f: 6(03)
Emergency Services: Call
http://www.animalhospital.com.my/location.htm

(Kalau emergency, mlm2 tak jam & tak jauh pun from ampang.)

Huhu cian abang...takpe takpe, u've done all u can, and ur doing the right thing by being by his side & keeping watch over him. Kita doa dia sembuh cepat k!
  0  
KyzooR   Jun 2nd 2010 at 12:54AM
Thanks Midnight,

Wan bernazar kalau allah sembuhkan n biarkan Abang stay je ngan Wan.....Wan akan puasa sunat 4 kali jumaat n akan more caring with them biar Wan upah pembantu sepenuh masa pulak utk pastikan keselesaan diaorg while Wan kerja......tadi sibuk sikit uruskan muntah Abang n call Vet yang Kak Nurul bagi n the same info jugak yang awak bagi n diaorg kata can call anytime......lega sikit....but now abang tido balik pasal tadi asyik mengiau je sampai gelisah [ulak Wan n layan dia macam bercakap pulak ngan si Aabang nie.....huhuuhhuuu. Thanks a lot Midnight......maaf kerana terlalu kusut rite now....tak pernah ada bulus baru sampai ke tangan Wan terus sakit kerana Wan dah terbiasa dr umur Wan 8/9 tahun waktu arwah nenek idup lagi...........uuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kyzoor
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 11:21AM
Hello Wan, how's abang? bagusla Wan nazar camtu, mudah2mudahan makin melimpah ruah rezeki Wanz. Bertuahnya anak2 bulu dpt papa cam Wan ni :)
  0  
KyzooR   Jun 2nd 2010 at 11:29AM
Salam Midnight.....
br dapat true medical result si Abang.......darah putih Abang ada infection ngan kuman......nie pun Wan g opis kejap je pagi tadi n pasal takde kes.....pastu g vet drteph tanya result dia.......adalah Doc tue bagi ubat......Wan cuba ngan ubat tue dulu.....arap2 evrything ok.......midnight punya Abang sihat?
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 11:34AM
Ala kesiannya, tp at least dah dpt kenalpasti punca dia sakit. Peluk dia for me, ckp Aunty Hana suruh get well soon :)

Abg Alhmduliah sihat, baru pas pijak keyboard hehehe. ni baru balik from Klinik kembiri..antar cheeky gi neuter. Erm, tgh risau gak ni. wan doakan dia ok tau :)
  0  
miazara   Jun 2nd 2010 at 12:03PM
Kyzoor... nak datang ni... nti buat kucing tau... nyau nyauu.....
  0  
KyzooR   Jun 2nd 2010 at 3:42PM
Salam Serafina,
datang lah but kol dulu ok?awak dok mana?ada berapa suma anak bulus?hehehehhee

Salam Midnight<
Insyallah Cheeky akan ok......dia kan ada mama yang sygkan dia sesangat.....belaian n kasih sayang akan buat dia tak terasa kesakitan....Wan doakna cheeky cepat sembuh k......nak tgk gambar Cheeky pas balik dr klinik midnight....leh ke?hehehhehe......mesti lucu pakai topeng kat leher tue kan...hehehheheee

Kyzoor
  0  
miazara   Jun 2nd 2010 at 5:40PM
bereh... anak bulus ni... ada 2 jer...meriah nak buat parti MEOW.. kalau di jemput insya allah.. datang...

baru datang lagi satu anak bulus.. tapi tak mau lak kat org... asik nyuruk jer bawah katil, bawah sofa... dah ler gelap.. terus tak nampak... esok nak upload gambor
  0  
Cheeky sakit aper?
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 7:06PM
Hi Kyzoor, dah upload gambar Cky, tapi 2 je, pasal dia tengah restless sangat3, nafas pun laju, kesian sangat tgk. Kena letak dlm cage tapi I memang kena duk sebelah je, sambil pegang2 dia, kalau tak dia panggil, huhu cian dia..
  0  
KyzooR   Jun 2nd 2010 at 8:19PM
Salam Midnight......,
Hehehe...kan Wan cakap time nie dia tue memang perlu lebvbih perhatian dr yang lain.......macam time bebudak sakit gak.....perlu kan lebih perhatian...........anyway u done a great job.....u always there for cheeky......and Wan pulak takleh nak buat apa kat Abang.......dia baru je pejam mata jam 4:17pm tadi n dah di tanam kat umah kakak Wan kat Shah alam sec9......bengkak dah mata Wan nangis je while drv balik dr Shah Alam tadi......tak tau apa salah Wan.......rakyat Wan pun semua senyap kat umah tadi bila time dia dah Kaku......Wan bawa dia balik dr Vet pagi tadi jam 11:30pm....but kita tak dapat nak melawan takdir.........dah sejam depan lappy nie br lah tergerak nak menaip........maybe Si Abang memang bukan utk Wan....Wan doakan supaya dia pergi dgn tenang........sedih sgt..........

Kyzoor

Kyzoor
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 8:26PM
Alahai Wan, I'm so very sorry to hear...sedih gak dengar ni.. Wan tabahkan hati ok..coz I know u did ur best..and Abg memang dah takdir sakit & it was not your fault..You dahd buat yg terbaik, cuba ubatnkan dia, and u couldn't have done anything more, this is all ketentuan. Maybe Allah tetapkan that it's better for him to go drpd hidup but suffering. Tapi memang faham perasaan Wan..Wan sabar ok.
  0  
KyzooR   Jun 2nd 2010 at 8:58PM
Thank alo lot Midnight,
tak tau pun dia pegi tadi....time tue ingat dia tido n nak kejutkan dia mamam ubat dalam sharp 4:15pm tadi pasal dah time mamam ubat......rakyat Wan yang lain pun dok sekali ngan Wan atas katil tepi Abang nie....tapi pelik coz rakyat2 wan tak nakal macam selalu.....dok senyap je tgk abang.....Wan ingat pasal abg tak sihat tapi tak tau pulak dia dah kaku.......tersentap wan terus bisu tau2 menitis airmata n kejutkan housemate.....kata Abang dah takde.....housemate pun kata sabar lah....dr dia menahan sakit lebih lama......
Terus pastu kol kakak kat Shah Alam n kata nak dtg nak tanam memew Wan......nasib baik kakak ok je walau kesemua kakak Wan jenis alergi bulu.....
Terasa juga lega hati Wan walau bukan kemahuan Wan at least betul apa yang midnight kata.....anyway thanks a lot.....

Kyzoor
  0  
miazara   Jun 3rd 2010 at 10:17AM
Sorry to hear... sedey nyer sangat.... wan harap sabar banyak2.... ish tiba tiba jer mengalir air mata fina.... tak leh tahan la... sebak nyer rasa... jap lah ek... washroom
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2021. All rights reserved.