Go

Featured Members
keziamuthu
1 Pet, Animal Lover

Deslyn
Animal Lover

LHwaTan


KalaiKalai


eibenstr3
4 Pets, Adopter

JeremyWong1




Marmoreal
NameMarmoreal Cattery
JoinedOct 2008
Age39
GenderMale
LocationGombak, Kuala Lumpur, Malaysia
Occupationsolid waste management and public cleansing
Websitehttp://www.just-catz.blogspot.com
ExperienceCat (22 Years)
Rabbit (4 Years)
Bird (25 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 210 Comments
-We love animal specially cat and rabbit..

-Sgt happy bila lihat pet2 kami sihat dan ceria

-STRICLY HERE..."KAMI" BENCIKAN INSAN2 YG MENDERA BINATANG BIAR ANJING SEKALI PUN.. MANUSIA TAK BERHAK MENDERA BINATANG..

-YANG PALING PENTING KAT SINI, SEMUA KOMEN2 ANDA SAYA TERIMA DGN HATI TERBUKA, BIARPUN KOMEN YG INGIN MENJATUHKAN REPUTASI KUCING2 KAMI.. SILAKAN... WORDS NEVER KILL ME!!!

-OUT KITZ, CANTIK TAK CANTIK TU TAK PENTING, YG PENTING IS "SATISFACTION"!!!

-SEMUA MAKHLUK TUHAN TU ADALAH MULIA..:]
PEACE 4 ALL PET LOVER...:]


THIS IS OUR BLOG REGARDING OUR CAT AND RABBIT..
www.just-catz.blogspot.com &
www.arnabchumel.blogspot.com







Marmoreal's Pets


FanTaSia, 7 Mths
Owner's Pet



CaSaNoVa, 5 Mths
Owner's Pet







LadY SaLSa, 1 Yr
Owner's Pet


CASpiAn, 1 Yr
Owner's Pet

CaRUsO, 6 Mths
Owner's Pet

AraMIs, 2 Yrs
Owner's Pet










Comments
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    210 Comments
Acqua   Nov 11th 2009 at 3:59PM
ohh..
thanks..
i saje tanye..
sebab bile bace polisi cattery kebanyakannye ckp
yg adopters x de breeding rights..
mungkin x semua yg mcm tu kot..
btw thanks again..
  0  
Marmoreal   Nov 11th 2009 at 4:06PM
its ok aznor..
no hal la..
small matter...
  0  
Fareen   Nov 11th 2009 at 6:40PM
Hi Aznor, saw your posting about breeding. kalau nak tahu lebih lanjut, i suggest you register masuk forum. kat situ banyak discussion topic yang ada yang u can learn a lot. The forumers will also help you in whatever you want to know. I can tell you about catteries and breeding rights but not here, kang panjang pulak cerita dalam profile Shark nie. hahaha
  0  
llllll   Nov 12th 2009 at 3:07PM
anjing hitam khusus untuk jelmaan iblis,tapi untuk jelmaan jin,dia akan menyamar sbg binatang yang berwarna...maybe boleh bertanya kepada Ustaz2 yang terlibat dengan rawatan tradisional...kalau pergi ke negara yang kuat mengamalkan sihir,mereka akan gunakan binatang warna hitam dala ritual tertentu,especially kucing hitam...pelikkan kenapa die dia tak ambil kucing kaler calico ke,tortie ke,kan nampak menarik..
  0  
Menurut Raji al-Asmar seperti yang tersebut dalam bukunya Asy-Syayatin, yang ditulis pada tahun 1991, muka surat 35-41, jin mempunyai keupayaan menjelmakan diri berupa manusia, binatang berkaki empat, ular, jengking juga burung. Kebanyakan jin menjelma menyerupai anjing hitam atau kucing hitam. Pendapat ini disokong oleh Ibu Taimiyah kerana hitam itu memperlihatkan kekuatan syaitan dan kekuatan membakar.

Jin juga ada kalanya menjelma seperti ular. Diriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w menegah daripada membunuh ular yang masuk dalam rumah (hayyatu ‘i-buyut), ditakuti ular yang terbunuh itu adalah jin yang telah Islam. Menurut Umar Sulaiman Al-Asyqar seperti yang tersebut dalam bukunya Alami ‘i-Jinn ( 1985, muka surat 25), tegahan membunuh yang dimaksudkan hanya khusus kepada ular, iaitu ular yang masuk dalam rumah. Ular yang terdapat di luar rumah boleh dibunuh. Beliau menambah, andainya seseorang itu melihat ular yang masuk dalam rumah, dia hendaklah menyuruhnya keluar dengan menyebut ungkapan yang bermaksud: Aku bersumpah ke atasmu dengan nama Allah, agar kau keluar dari rumah ini, dan agar kau jauhkan kejahatanmu daripada kami, kalau tidak kami akan bunuh akan dikau’’.
  0  
paku?ape benda ni???kan sy bagi contoh,yang sy akan elakkan benda2 yang berbahaya,misalnya paku.kalau boleh satu paku pun sy takkan gne sebab benda tu tajam dan membahyakan,dan sy akan elakkan benda yg berbahaya...sharkneil tak pernah tanya ke dengan pengalaman org g mekah??duit banyak meniaga arnab,g makkah pun tak mampu...tanya la mazhab yang dipegang ketika berada di mekah..sekalipun terbuang angin,mereka takkan berpatah balik untuk mengambil wuduk..maka mereka berdosa?kalau betul awk ni betul2 mengikut hadis,kenapa awk masih lagi menjual kucing sedangkan rasullah melarang keras?jangan kata awk nak cover semua makanan,perubatan...igt,matlamat tidak menghalalkan cara....kalau membeli kucing,

“Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam melarang dari hasil penjualan anjing dan kucing.” (HR. Abu Daud, Tirmidzi dan Ibnu Majah) [Syaikh Al Albani mengatakan bahwa hadits ini shahih]

"Aku bertanya Jaabir mengenai harga anjing dan kucing. Beliau berkata : Nabi :saw memberitahu kami untuk tidak melakukannya" [Riwayat Muslim #1569].

jangan kata hadis itu dha'if,itu hadis shoheh...sbb kalau dah nama kucing,tak kire la flat face ke,maine coon ke,exotic ke,kalau dah nama kucing,maka tertakluk dengan hadis diatas
  0  
tapi dah jelas kat situ kan haram berjual beli kucing?sekarang kamu dah termakan dengan kata2 kamu "nak ikut rasullah atau ulama??tepuk dada tanya iman...rasulullah kata jelas,diharamkan berjual beli kucing,takde pulak dia cakap 'diharamkan jual beli kucing kecuali untuk menanggung kos pemeliharaan'...rasanya awk yang cbe memesongkan hadis untuk kepentingan diri..bek awk banyak mengucap,jangan mengingkari hadis shahih disebabkan logik akal.kambing??halo,dah kambing itu boleh dimakan,makan jela walaupun jelmaan sekalipun...ni kan ayat2 kamu "nak ikut sape nie?imam mazhab ke nabi?jgn nak ambik pendapat yg mungkar dan syak..syaz itu berada di tepi jurang neraka..".....sape yang yang mengeluarkan fatwa lajnah da`imah lil buhuts wal irsyad??nak ikut nabi atau fatwa?sape yang mengatakan hadis bukan larangan mutlak?maknanya hadis itu boleh diubah2 hukumnya?adakah anda ingin menjadi paulus yang mengubah hukum injil untuk kepentingan diri????yup,mmg sy beli kucing,tp bukan JUAL kucing...sy beli kucing tu bg memberi kehidupan lebih baik dan menyelamatkannya,dan sy menyelamatkan nyawa kucing tu,mcm si tommy tu,sy beli sbb kesian,penuh penyakit,skrg dah lawa.ape faedahnya saya beli kucing?adakah saya untung??tidak bukan?tapi kalau JUAL kucing,apa motifnya?kamu jangan kata kamu JUAL kucing kerana ingin menyelamatkannya,mmg tak masuk akal..shark,baik kamu mengucap banyak2,kamu sedar tak ape kamu cakap?...kamu menghalalkan ape yang dilarang nabi,sedangkan sudah diberitahu,berpegang pada alquran dan sunah....kamu menyelewengkan hadis untuk kepentingan diri kamu,bagi mendapatkan keuntungan...hadis shahih ada depan mata,tapi kamu berpaling dari kebenaran hadis dan mengambil pendapat yang boleh menguntungkan kamu...tidak hairanlah banyak golongan beragama menyelewengkan hadis bagi kepentingan diri....yup,mmg saya dak ATMA,tp saya tak pernah selewengkan hadis untuk kepentingan diri,..saya tidak membela haiwan hitam kerana sy was2,sbb itu tidak membelanya,sy kira sy tidak mendapat dosa jika membelanya dan tidak membelanya pun tidak mendapat dosa..cuma sy nak mengelakkan gangguan jin dan sebagainya yang ingin rapat dengan manusia...sy merasa was2 membela haiwan hitam,dan sy juga tak dapat untung jika membela atau tidak membelanya...tapi awk,hadis dah terang depan mata,tp masih juga ingin mengelakkan hadis tersebut.kenapa?takut rugi jika mengikut larangan tersebut?sy nak tanya,kenapa tak ikut hadis yang terang2 depan mata?tp mengikut pandangan org lain?ikut ikut fatwa ulama,atau hadis nabi?benda yang dilarang tetap akan dilarang sampai bila2....
  0  
FaRRa   Nov 15th 2009 at 10:01PM
hey u sell cats?
wht breed?? g0t thier pic if p0ssible let me kn0w s0on....
  0  
kl0 b0le nk yg betina.. coz my cat jantan..... let me kn0w as s00n as p0ssible kay....tq..
  0  
Acqua   Nov 20th 2009 at 10:17AM
terima kasih shark..
doakan i ye.. :)
  0  
pandabear88   Nov 30th 2009 at 7:42AM
if ur gonna give away any white cats could u pls reserve them for me? thx u so much.
  0  
Crool   Dec 1st 2009 at 9:37PM
wau ..chomel new pic....nice...really cute ..hehe
  0  
Acqua   Dec 6th 2009 at 5:17PM
betol tu shark..
ye la mmg ramai yg tipu kat sini...
tapi x pe lah..
suka hati diorang la..
kite yg pure pet lover nie..
jage diri elok2 kat sini nanti tertipu..
he2..
btw kirim my hug to hoo rah rea ye..
:) sape makan cili..
i x faham la..
doden?
or me?
lol sorry x faham..
  0  
Marmoreal   Dec 6th 2009 at 6:30PM
aznor : u jgn slh fhm.. ayt tu bkn utk u... tp utk sesiapa shj yg blh di kategorikan 'penipu'... hehehehe:]

hoo rah rae skrg ni kerja dia mkn tido jer...coz dia br lepas mating.. :]
  0  
Acqua   Dec 6th 2009 at 6:35PM
ha2 ..
x i x salah faham..
cume terbawa2 kesah doden(yg menjual kucing yg di katenye persian dgn rm 2300)
klau mcm hoo rah rae ke aramis ke lain la beribu2 ni mcm dmh je..
btw..
ohh baru lpas mating..
good luck ye..
hopefuly hoo rah dpt baby yg chomel 2 mcm die..
  0  
Marmoreal   Dec 6th 2009 at 11:42PM
tq aznor...
erm... ttg kucing tu saya actually tak nak komen apa2.. cuma nya bg pandangan saya mmg tak berbaloi lah.. Rm2.3 k tue blh dpt pure persian with cert tp bkn show quality...

Saya harap jg hoo rah rae tue beranak.. tak sbr nak tgk anak dia..kalau dia beranak tie i will show our new kitten lah...hehehehe..:]
amin....
  0  
Acqua   Dec 7th 2009 at 7:57PM
amin jugak..

p/s: anaknye mesti comel..
  0  
jetcat6691   Dec 8th 2009 at 12:52AM
salam..shark
u wat grooming sendiri ker nie..
terpegun ler...hehhe
  0  
Marmoreal   Dec 8th 2009 at 1:12AM
kak jet...
semua saya buat sendiri....
tak suka hantar grooming kat kedai...
risau ar..dengar mcm2 cite..
tak sanggup ar...tak pasal2 anak saya kena dera.
sabtu tue mmg saya tak buat apa..dok groom diorg je..
setiap hari sikat n check telinga diorg..
  0  
aznor....
insya ALLAH..
diorg bawak baka qeshar..datuk diorg persian paling mahal yg pernah diimport..tahun 2003 pun dah harga rm14k...
teringin nak tengok anak2 diorg...
nak bagi gamat lagi suasana rumah...
skunk ada 8 pun dah mcm tongkang pecah ...
tak lama lagi tambah lagi 2..
meriah.....
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: