Go

Featured Members
EstherChang
Adopter, Animal Lover

EeYenJie


YusTinaAdoiYuna


QhaliefAizan


YormilaSundar


AL3X
4 Pets, Animal Lover



Marmoreal
NameMarmoreal Cattery
JoinedOct 2008
Age39
GenderMale
LocationGombak, Kuala Lumpur, Malaysia
Occupationsolid waste management and public cleansing
Websitehttp://www.just-catz.blogspot.com
ExperienceCat (22 Years)
Rabbit (4 Years)
Bird (25 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 210 Comments
-We love animal specially cat and rabbit..

-Sgt happy bila lihat pet2 kami sihat dan ceria

-STRICLY HERE..."KAMI" BENCIKAN INSAN2 YG MENDERA BINATANG BIAR ANJING SEKALI PUN.. MANUSIA TAK BERHAK MENDERA BINATANG..

-YANG PALING PENTING KAT SINI, SEMUA KOMEN2 ANDA SAYA TERIMA DGN HATI TERBUKA, BIARPUN KOMEN YG INGIN MENJATUHKAN REPUTASI KUCING2 KAMI.. SILAKAN... WORDS NEVER KILL ME!!!

-OUT KITZ, CANTIK TAK CANTIK TU TAK PENTING, YG PENTING IS "SATISFACTION"!!!

-SEMUA MAKHLUK TUHAN TU ADALAH MULIA..:]
PEACE 4 ALL PET LOVER...:]


THIS IS OUR BLOG REGARDING OUR CAT AND RABBIT..
www.just-catz.blogspot.com &
www.arnabchumel.blogspot.com







Marmoreal's Pets


FanTaSia, 7 Mths
Owner's Pet



CaSaNoVa, 5 Mths
Owner's Pet







LadY SaLSa, 1 Yr
Owner's Pet


CASpiAn, 1 Yr
Owner's Pet

CaRUsO, 6 Mths
Owner's Pet

AraMIs, 2 Yrs
Owner's Pet










Comments
Page: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    210 Comments
missing   Jan 3rd 2010 at 11:17PM
please.. tarok jap gamba hamsters tu.. please.. :)
  0  
pandabear88   Jan 4th 2010 at 5:40PM
if you are going to give away any of cats, i would love to have them thanks
  0  
hardylego   Jan 5th 2010 at 9:01AM
Hi Abg Shark, Hardy baru je berjinak2 nak jaga kucing cuz Hardy tak sanggup tenggok binatang di dera. Dah 2 bulan Hardy rescue seekor kucing dah 4 bulan umur nya. Masalah nya skrang, Hardy tak pandai nak bersih kan litter tray dia, mak selalu complain busuk dan dia nak give away kucing Hardy. Hardy tau Abg mesti expert. Mak dah beli macam2 brand untuk litter die atau mungkin kerana Mak kasi kucing makan wet food je. Plzzz adv sebelum nanti Hardy balik skolah kucing Hardy dah takde. Tq.
  0  
Marmoreal   Jan 5th 2010 at 1:49PM
hardy..
mak ada belikan scoop utk buang najis dia tak?
gunakan scoop tue buang najis n kencing dia yang diserap oleh litter..biasa abg buat mcm tue jela...buat pagi n petang..abg, sblm gi kerja n bile balik kerja, abg akan bersihkan..kena la rajin skit...
boleh gak try guna litter yg wangi...mahal la skit..abg guna litter yg bau rose..sampai melekat kat kucing2 kat umah nie bau dia...
btw cube bagi mkn kible lak...
  0  
Fareen   Jan 5th 2010 at 2:08PM
Hardy, betul ckp abg shark tu. litter busuk ni Ada beberapa faktor. 1) kekerapan membersih. 2) jenis litter 3) jenis mknan kucing. Pasal pembersihan tu, mcm shark ckp bersihkan at least 2x sehari. scoop keluar poo dan pee. lepas tu hari2 bila kurang litter tu sbb dah scoop, tambah sikit lagi. seminggu sekali atau bila bau naik, buang semua litter,cuci litterbox dan ganti baru. Jgn Curah 1 bag litter pastu pakai sebulan!!

Jenis litter Ada byk. Ada clumping, non clumping, scented, non scented, jenis clay, pine, wood chips, crystal, recycle paper dan Dari bertih jagung pun Ada. jenis litter ni ikut kesuaian kucing, tengok bau naik tak, berpasir tak etc. elok kat org lain x semesti elok utk awak. akak dulu try 4 jenis baru jumpa yg sesuai. sektg akak pakai breeders select buat Dari recycle paper and flushable. tapi setengah org x suka pakai ni sbb non clumping and kena bersih selalu. so, awak bole try yg abg shark ckp tu. kalau x sesuai try yg lain.

pemakanan pun penting. Ada wetfood mcm brand fussiecat buat poo berbau gila. Ada org ckp kucing mkn RC atau blackwood tak berapa bau. tu akak x sure. mknan ni, if kucing dah serasi Susah nak tukar so sebaiknya pembersihan dan jenis litter....

good luck!
  0  
btw, kucing x bole mkn wetfood sepenuhnya. dia kena mkn kibbles jugak utk exercise mulut dia dan membersihkan gigi Dari plak berkumpul. kalau wetfood shj nanti boleh kena infection mulut dan gusi. dan kalau awak selalu kasi wetfood, mcm kucing akak, main diet dia rawfood. so kena deworm 3 bulan sekali. kalau x cepat dpt cacing. if beli kibbles, trylah premium brands or medium mcm royal canine, blackwood, orijen, akana, addiction dan lain2. tapi mahal sikit lah.kalau friskies and whiskas byk preservatives.
  0  
hardylego   Jan 6th 2010 at 10:20AM
Betul cakap Abg Shark dan Kak Fareen, ada jenis litter yang bau gile, kadang hardy pun tak tahan. Najis kucing hardy scoop setiap malam dan buang dan cuci tray lepas 3 hari. Mungkin pemakanan die, hardy kasi dia whiskas tuna packet. Bila guna litter pine boleh tahan juga, bau kayu je. Tapi skrang gune crystal, lagi bagus. Masalahnya tak dapat di penang, dan nama brand makanan kucing kak cakap tu tak pernah hardy nampak di pasaraya kat sini. Mungkin ada di pet shop kot.

Apatu kible,dry food ke? Boleh tak hardy kasi die susu full cream milk cuz mak tak sempat beli pets milk?

Abg, litter yang bau rose tu beli kat mana? kat 1 utama and ikano ada tak sebab baru ni hardy beli crystal kat tempat ni.

Mak dgn bapa serta 2 kakak takut dan geli kucing, tapi mereka semua dah sayang kat kucing hardy dan selalu melayari internet utk cara2 yang betul menjaga kucing. sekarang tanggungjawab hardy untuk jaga kebersihan kucing hardy.
Tq dgn tips Abg dan Kak.Btw kucing hardy ni jenis apa ye?
  0  
Fareen   Jan 6th 2010 at 4:17PM
whiskas utk jangka panjang x berapa bestlah quality dia. kibbles tu biskut kucing tu. ah ah dia dry. brand elok Ada kat petshop je:) passeaya cuma whiskas and friskies. Hardy cari member sini Nama nurkasih and rock. dorang kat Penang. so boleh bgtau hardy kat mana dorang beli barang.

dah 4 months x yah susu. mesti Ada air bersih hari hari. kalau rajin seminggu sekali atau lebih, buat aym rebus. rebus je ayam, carik2 kan pastu bagi. taruk air rebusan tu sikit. kucing sgt suka :)
  0  
kucing hardy oren tu kan? domestic short hair yg sangat comel :)
  0  
qisha   Jan 12th 2010 at 7:40PM
shark mana profile kucing2 gebus???
  0  
Marmoreal   Jan 13th 2010 at 8:58AM
qisha..
saje hidekan seketika..
atas sebab2 tertentu...
lagi sebulan kitorg update balik..
huhuhu...
tunggu ye....
  0  
qisha   Jan 15th 2010 at 11:19AM
ok..tak sabar nak tunggu..
  0  
Marmoreal   Jan 15th 2010 at 2:38PM
tengok la ye dlm mase sbln lagi ...tak pun sbln setengah...huhuhuh
tunngu ek kemunculan meow2 sya nanti
  0  
qisha   Jan 15th 2010 at 11:25PM
baek..mesti bertambah comel mereka nanti..mungkin bertambah bilangannya jugak ;)
  0  
Marmoreal   Feb 4th 2010 at 3:57PM
insya ALLAh bilangan akan bertambah..kalau takde pape masalah ujung bln nie ade ar profile baru..huk3
  0  
yana0601   Feb 8th 2010 at 9:57AM
hai shark..cute tul ur rabbit..teringat dlu pernah jage rabbit name die chika..syg sgt tp mak kasi kt org coz xde sape nk jage coz sy smbg study..huhuhu...nk bwk g hostel mau kna pancung ngn warden...
ade bce psl u hentam naq...setuju sgt coz sy pn kna pasal tolong adik sy advertisekn jual kucing..apeda
  0  
Marmoreal   Feb 9th 2010 at 2:26PM
thanx yana0601

btw sya bkn hentam naq cume membetulkan apa yg salah je..kita tak boleh la mengatakan sesuatu yg tak tepat..lebih2 lagi bila kaitakan dgn agama..
haiwan nie tak mendatangkan sial pada manusia...tp manusia yg dok dera n tak pandai jaga haiwan tue yg sial.
pasal jual beli kucing tue khilaf..ulama 4 mazhab kata harus jual beli kucing...
pasal mandulkan tue tak tahu la...sya mmg tak sokong la..haiwan nie kalau kita tak bela pun ada yg bagi rezeki kat dia..dia bkn milik kita..dia milik ALLAH..mandulkan diharuskan jika bermanfaat pada manusia..seperti untuk makan..nak makan ke kucing?hahahha
  0  
deanil   Feb 18th 2010 at 12:28AM
maner ur persian.. :)
  0  
Marmoreal   Feb 18th 2010 at 8:09AM
my babies kena sorokkan jap...maybe ujung bulan nie update or tunggu 2 bln lagi..hehehe
  0  
hidyrabdullah   Feb 23rd 2010 at 6:06PM
huuuh...baru je ni..ni pun "abg" neil yg bgtau...thankz ya...
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: