Go

Featured Members
haninirasip
1 Pet, Animal Lover

Damianraj43
1 Pet

mayloo1008
1 Pet, Animal Lover

CherylLai1


helenaatlee
2 Pets, Rescuer

HasifMuhazaMohdAzman




MidnightMaiden
NameMidnight Maiden
JoinedMar 2010
Age39
GenderFemale
LocationKuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia
Occupation
ExperienceCat (25 Years)
Hamster (4 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
An Animal Lover
Send Email View Phone 40 Comments
I grew up in a household full of cats, and am currently the proud owner of four gorgeously notty cats as well as an increasing number of foster cats & kittens.

I try to help rescue,foster and feed strays as much as I can.







MidnightMaiden's Pets




C.J., 10 Yrs
Owner's Pet

Bobby, 12 Yrs
Owner's Pet

Patches, 10 Yrs
Owner's Pet

Adik , 11 Yrs
Owner's Pet










Comments
Page: 1 2    40 Comments
aris   May 1st 2010 at 3:28PM
kitten 2 awk reserved utk sy tau...hehe...agk sweet name kitten 2...apa breed dy eh??
biasenye,awk bg cats awk mkn apa ak smpi bdn jd chubby??geram sy tgk cats awk...thankz hana...^_^...
  0  
moggies   May 10th 2010 at 3:47PM
hi hana,

thanks! and welcome to the rescuers community!!!
truthfully, the only way to make the stray cats looking healthy is give them good food at the right amount and at the right time. too much or too little will make them sick. mcm org jugak la. :)
we're feeding the cats blackwood for adult cats & kittens. it's a good brand, plus, you get to get it cheap if you buy in bulks.

good luck with your cats rescuing! it might not be easy (on our pocket especially) but it's a rewarding experience, knowing that we've done something to help. :)
  0  
ewani   May 14th 2010 at 11:06AM
hai hana..
ade 2 kitten yg nak let go... ade sape2 yg u knl nak amik kitten x? i ddk kat putrajaya...

i jmp kitten kat area putrajaya without their mother.they very nice n playful. i ptty train n also toilet train. i hope sgt ade org amik diorg nih.. i dah jg hmpir 3 mggu.

i ade operation the end of this month. i risaukn condition diorg mase i sakit nnt. i nak diorg dlm penjagaan yg baik. sgt2 sshhati mengenangkn mereka nie...
  0  
syasya151   May 22nd 2010 at 11:10PM
Hi there.... Hana, I baru dalam petfinder nie ada advice tak????
  0  
miazara   Jun 2nd 2010 at 12:07PM
wahhh ni pun meriah gak....
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 12:13PM
Tak semeriah Kyzoor la tapi hehehe :) Kucing sendiri tak byk sangat, yg lain tu tolong foster sampai ada adopter :)
  0  
miazara   Jun 2nd 2010 at 12:17PM
ha ah la, betul la, meriah boleh buat pesta.... nak jadi fosterer tapi takut tak terjaga lak... ngk anak kucing2 tepi jalan tu, sian ngk.

mungkin satu hari, kalau ada org tiup semangat...

abang is cute... muka selambe jer
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 12:38PM
Hehe dulu I tak pernah ada intention nak start foster kucing pun, tapi kebetulan kesian sgt jumpa anak kucing yg betul2 weak kat bawah apartment. Pas berjaya sihatkan dia & ada pulak org yg baik adopt dia, rasa cam best plak rescue & foster kucing ni. Start pada tu la rumah makin meriah :)

Btw rasa nak cubit2 Gooby & Reggie, tomok betul hahaha cute sgt!

Ps: Abg kim salam kat kakak cun
  0  
miazara   Jun 2nd 2010 at 5:46PM
tu la.. teringin nak jadi rescuer gak ni, tapi nanti dulu. mama fina yg banyak rescue kucing... jumpa memana kucing terbiar mesti dia nak amik...

gooby budak baik... reggie nakal... ada lagi sekor nama dia chombi... nti upload pic
  0  
Rindu Kat ABANG HENSEM.... haishhhh hati sudah jatuh... malam tak bule tidoooo... ada linduuuuuuuuuuu wooo
  0  
Deq Cheeky sakit aper??? cian nyer
  0  
MidnightMaiden   Jun 2nd 2010 at 6:27PM
-Cheeky hantar neuter pagi tadi, ni sejak balik tak tido2 and dia guling3 nonstop dlm cage sambil lidah jelir2. Rasanya tgh sakit tu huhu cian dia.

-Haha kalau Abg tau mesti dia extra perasan :)

-Can't wait to see Combi's pic..mak Cheeky pun nama Combi he he
  0  
miazara   Jun 3rd 2010 at 10:24AM
Dok tengah sedey dengar pasal wan ni... sangat sedey lahhhh... sebak sangat...
kita harap wan banyak sabar....

- nak gomol abg, agak-agak kan.. ok ker keh keh kehh.... rindu kat abg lahhhhhhhhhh...

- pic chombi next week upload, camera jam lak.. semalam amik cam hp.. tak clear... blur jerr... chombi fina boy... yg perasan dia girl... dok suruh org pampered and groom dia...

- hanginnn... balik opis mlm tadi ciktam tersangkut kat grill tingkap umah... tak leh lepas langsung kuar cage, ader je kerja dia...
  0  
ehh lupa nak tanyer... deq cheeky dah ok ker? vet tak bg painkiller ker?

dulu fina ada neutered Lady Griffina, persian, sian togel sekejap.. malam tu dia miau miau bising sakit kot.. bg makan painkiller.. mengantuk lak ubat tu, dia tahan tak mo tido, tapi bila jalan menggigil pastu terhoyong hayang cam mabuk... tumbang... jalan jalan jalan tumbang.... kelakar sangat tapi cian lak..
  0  
MidnightMaiden   Jun 3rd 2010 at 12:26PM
Haha tu pa pasal, ni pun masa mabuk kepala dia gerak3 dah berhenti..kelakar pun ada tapi ciannn sgt hehe. So far nampak dia dah better, dah start makan sumer..so far so good..

Eh btw, 2 white kittens tu your kitten baru ke? Cutenyaaaaa

  0  
miazara   Jun 3rd 2010 at 12:42PM
ha ah, baru jer 2 3 weeks dtg.. tapi tak nak kat org la... marah jer kerja.. menyembur jer... fina nak pegang pun takut... mencakau...

wan ada suh bawak g umah, boleh tapi takut terlepas memang tak jumpa dah lepas tu...

citer psal kucing ader je macam2 citer, time kecik kecik, ada kucing ni sakit gigi sebab makan ikan terlekat tulang, adik fina pi letak minyak cap kapak tu, dah berbuih buih mulut kucing macam kena sawan... ni sebab nengok ayah kitorang letak minyak tu kat mulut dia ler ni sebab sakit gigi... dia pun ikut letak kat kucing... haruuuu
  0  
MidnightMaiden   Jun 3rd 2010 at 5:42PM
Ina - Minyak cp kapak!!! ahahahaa! Mana x berbuih mulut budak tuh! Adoi...sib baik dia ok..

My neighbour masa kecik2 dulu plak, kucen dia demam, dia boleh bagi panadol kanak2..huhuhu..sib baik idup kucing tuh hehe
  0  
miazara   Jun 3rd 2010 at 6:22PM
haaaaa pasal panadol tu, ader gak dengar... tapi tak berani ler... nanti kot kucin tu gol.. kita la nangih sampai takder lagu.....

sawan kucing.... sib bukan sawan khin***.. halammm woo
  0  
MidnightMaiden   Jun 4th 2010 at 1:12AM
Hahaha! Nampaknya kucing2 kat msia ni byk jadi bahan eksperimen huhu
  0  
miazara   Jun 4th 2010 at 10:26AM
tu la kannn... sian...

kucing ina suka makan carrot n timun... ada one day tu dia makan durian seulas.. . malam tu tidor lam bilik air... kepanasan
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.