Go

Featured Members
sksb77
Adopter, Animal Lover

fithrahana
1 Pet, Rescuer

bebejc
9 Pets, Animal Lover

Shenloh
2 Pets, Animal Lover

jessicasp
3 Pets, Rescuer

fittryelyna
Adopter



ZZuRRa
NameMaizura Mukhtar
JoinedMay 2009
Age25
GenderFemale
LocationAlor Setar, Kedah, Malaysia
Occupation
ExperienceRabbit (2 Years)
Hamster (3 Years)
Reptile (3 Years)
Interested InRescuing Pets
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 5 Comments
I'm a 15 years old girl who love pets and not like the other children,ignored their own pets.
Owned a rabbit,red ear slider,hamster,water dragon,guppy fishes,kap koi fishes.











Comments
Share your comments here5 Comments
nurkasih   Jun 1st 2009 at 6:58PM
  0  
nak beli kucen meh?...budget baper...heheheh
nurkasih   Jun 2nd 2009 at 9:20PM
  0  
~~ader..tapi kat kulim lah...dalam RM350..semi flat face persian ...RM100 - Rm200 pointed persian..selalunya spayed/neuter ditanggung oleh adopter...(^^)
nurkasih   Jun 2nd 2009 at 9:31PM
  0  
Zura, u can spayed the kittens when their age comes.. nak jumpa kucing yang dah spayed its either kucing yang dah tua..atau pun kucing yang mahal gila..diornag jual kat u tak bagi u ambik baka dia..untuk jadikan pets saja... so..kalau u prefer nak spayed ker neuter ker..get one..and bila sampai masa...g klinik kembiri..buat sendiri..jarang ornag spayed kitten bawah 1 tahun..if you now what I mean..I dun spayed my kitties btw..

Kucen2 camnieh..macamana pun..u kena g vet..Vaksin 3 serangai ngan vaksin setahun sekali... check up setahun sekali..u mesti kena ada vet jugak mana2 pun..so for us, spaying and neutring dah lain kira...siap carik vet yang boleh call bila emergency lagi... macam bela babylah...bukan leh simpan tak leh bawak klinik bila sakit... n dia punya vitamin lagi, makanan dia lagi.. hope you understand.. macamana pun, baik u jinak2 ngan kucing biasa dulu..kalau yang pedigree nieh selalunya fragile sikit dari yang stray cats.. Kucing Persian and etc etc..kalau kita buang..tak leh carik makan cik kak, and tak leh nak carik jalan balik..dah besar pun ornag jaga...so..(^^)
nurkasih   Jun 9th 2009 at 1:54PM
  0  
~~Hehehe Zura..usually orang jual kucing lepas 4 months .bila dia dah cerai susu..dan sementara imun dari susu tue masih lagi protect dari penyakit yang teruk2..bila dah 5/6 bulan..atau bila dah kuat sikit da..orang selalu pergi vaccine... Memang takkan ada orang akan jual kucing lebih setahun...sbbnya..dia akan mahal sbb kos membesarkan dia tueh banyak...BUkan maslaah bulu panjang ke , sederhana ker..terpulang pada u macamna...u nak jantan ke..u nak betina...jantan bila dia matang dia akan tanda wilayah dia...betina sampai matang dia akan nak mating.. Tapi kalau u nak kasi..takder masalah... Settle ngan u punya parents first..kalau tak sapa nak kuarkan duit beli makan, vaccine?...KUcing cam gini..nasik tak boleh bagi tauuu...ikan goreng pun tak boleh..jadi pikirlah balik..
hidyrabdullah   Feb 25th 2010 at 12:21PM
  0  
salam nurkasih

if ada lagi semi flat face persian ..bgtau ek

tengah cr male..

0174303684
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2019. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: