Go

Featured Members
victerlim
1 Pet, Rescuer

Almyra
3 Pets, Rescuer

MikeWai


OhAraFafa


Komathee
Animal Lover

tracetong
1 Pet, Animal Lover



abzalia
NameAbzalia Nizam
JoinedNov 2008
Age41
GenderFemale
LocationKajang, Selangor, Malaysia
Occupationkuli pak lah / Prime Minister Department
ExperienceCat (2 Years)
Fish (1 Year)
Reptile (2 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 9 Comments
an owner of 6 cats - Rusty (2y++) world greatest mom of Chello (m), Chellom (f) & ChiChi (m) [dob:13/01/2008

&

cHeeZy [dob:8/11/2008] & CheeWy [R.i.P:18/11/2008]

Prince and Princess of my heart.

R.i.P to Oyen, my DSH (died on 29/10/2008)







abzalia's Pets








Comments
Share your comments here9 Comments
maryleejane   Nov 8th 2008 at 6:10PM
Hai Zalia....howwa ur baby there? Hope mama is fine there ....cant wait to adopt her lah
  0  
abzalia   Nov 10th 2008 at 8:12AM
hi Jane..."big mama" was safely delivered her baby on 8/11/2008. 1st baby (male)(black+white+grey+brown) @ 1.00 am &
2nd (female) red/brown pm++.

hehehe...be patient lah..wait until they "cerai susu" from their mom.. :p
sekarang saya jadi "grandma" for 2nd time..heheheh
  0  
maryleejane   Nov 21st 2008 at 1:29AM
i jadi tamak pulak , dah nak chichi nie nak baby pulak...sumbody slap me....plz hehehhe
  0  
abzalia   Nov 21st 2008 at 5:06PM
hehehe...tak pe tamak asalkan rasa boleh kasik komitmen kat dia..klu u dapat ChiChi...& ambik adik dia..2-2 dapat kaler oren ler nampak nyer..eheheheh
  0  
JANE::: i rasa mlm ni mungkin u bleh datang umah around 9.30 cam tuh...i nk g pasar tani dulu carik2 lauk...eekekek...tp klu u nk datang lambat skit pun xpe...banyak pun x pe...umah i bukak sampai kul 12 tgh mlm...hahahah
  0  
maryleejane   Dec 1st 2008 at 7:34PM
Hi lia,

Update Chi2 ialah I dah finally spayed dia and Coco sekali last week Sat, sekarang Chi2 nampak lagi playful, tapi I x faham kenapa dia masih menraung mcm suara nak main....I tanya Dr tuh, dia kata biasalah tuh, bagi masa dia..dia ok, makan dan perangai ok , tak memilih apa pun makan, cuma dia meow2 yang I pening sikit....sebab suara kuat kan...

Coco dah spayed pun kurang nak gaduh2 ngan Chi2,tapi kuat cemburu jer.

Hahahahaha....
Hows ur baby? Sihat? Windu ...kat Baby mcm Chi2
  0  
abzalia   Dec 2nd 2008 at 4:50PM
ok ler klu cam tuh..mungkin skang nih dia ada rasa lagi nk menggatal tgk anak dara depan mata kot..tuh yg x sedar diri dah kene "zasssss"...wakakakak...niwei, take a gud care of him okayyy..

new baby dah makin nakal dah skrg nih...dah pandai lempang2 & main2 ngn mum dia....berjalan pun dah pandai skit2 dah.. semlm pg kelam kabut + panik carik baby tuh...xde kat tmpt dia..dah ler kelam kabut nk g keje...rupa2nya mum dia sorok bawah kabinet kat dapur...

ari nih plak kelam kabut gk tgk dia xde...kali nih dia sorok bawah drawer kat dapur plakk..hhhuhh...! buat panik jek...!
  0  
maryleejane   Dec 6th 2008 at 12:28AM
hi lia,

sorry lah lia, i nak update pasal chi2, chi2 sgt nakal, i x kisah tapi dia ada break benda2 dressing table i and benda2 atas working table i, mcm kelam kabut dan clumsy sikit dan mcm main pun sgt ganas sampai selerak rumah i lagi, pening...lah lia.....sampai coco pun x suka pasal dia asyik main kasar kat coco dan lari2 sana sini mcm histeria, coco pun x ader mcm tuh...

ari tuh gigit rambut suami i ...pening ,ingat dah spayed dia, x akan meow2 atau nakal, tapi nie meow2 x henti dan nakal menjadi2 lagi...coco x der mcm nie lepas spayed pulak...

dia mcm ader satu phobia masa kecik ker?
  0  
hi lia,

u nak chi2 balik tak? i am so sorry but he seems missed u all i think...he cant stop meow2 lah... and coco masih x dpt click ngan dia...

as for the spayed just nvm lah...
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Royal Canin Education
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2021. All rights reserved.