Go

Featured Members
AmmerulHamzah


AhLai


ChearYeeWai
3 Pets, Adopter

ifarhana
3 Pets, Rescuer

BabyBeel
6 Pets, Animal Lover

AmZac
2 Pets, Rescuer



diyanaDee
NameNur Diyana
JoinedOct 2009
Age37
GenderFemale
LocationJohor Bahru, Johor, Malaysia
Occupation
ExperienceCat (15 Years)
Interested InRescuing Pets
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 1 Comment
i'm an animal lover...lg2 kucing...dari kecik sy diajar utk syg pd haiwan..n cukup benci bile nmpak dpn mata ada org sepak kucing...rasa cam nk g kat org tu n sepak dia laju2..haha.. Family sy pun mmg 'hantu' kucing...lg2 my dad. Dulu byk kali dah bela kucg..sume kucg2 tu actually homeless n dtg tanpa diundang...bile dh slalu kasik dia mkn,so slalu la dia dtg lepak kat umah n beranak pinak kt sini. Abang sy lak dulu siap pnh jd pakbidan..sambut baby kucing yg br nk lahir...hahahaha.. sbbnye time tu baby dia tsekat kot...ke..diorg berebut2 nk kuar ke..ntahla..xpasti. huu...stkt ni sy pun xsure bape puluh ekor dah kucg kitorg pnh bela..ada yg hilg, ada yg mati, ada yg kena kidnap..huuh..mcm2 ada... tp yg paling ingt kat sekor tu..nama dia tony.. dulu abah jumpa dia sbb nyaris2 nk kena lenyek ngan tayar keta abah. time tu dia baby...maybe umur dlm 2bln kot...warna cam klabu perang2..pahtu abah bwk balik..n kitorg pun bela la dia...smpai la dia jd seekor kucg 'bujang'.. huhuu...yg best nye psl tony ni, dia ske ikut g jalan2 naik keta..bkk je pintu nt dia lompat duk atas dashboard.. kalo dr luar org akan ingat tu kotak tisu (kotak tisu yg pkai sarung). wakakaka...smpai kdg2 abah x leh nk g skolah (abah sy cikgu)...sbb dia xmo kuar..huhuu.. kalo kitorg g shoping kat shoping complex pun dia ikut...tp duk kt tempat parking..n dia x plak lari mana2...jgn x pcaya, dia pnh ikut kitorg g genting highlands...time tu sy la yg kena sludup dia dlm sweater ms nk naik hotel..tketar2 dia..sian...last2 dpt tdo dlm simut kitorg.. Tony ilang ms dia dh msuk alam 'jantan'..time tu dia ikut g kota tggi...time tu nk raya, so kitorg bli kain n langsir kat sana..ms nk balik, tgk2 dia dh xde...puas dh cari..dkt 2 3 jam...last2 kami pun tpaksela menerima hakikat...dia dh ilang...kami pun pulg..tp paling nmpak sedih.. abah. time dia drive spatah pun x ckp pa pe...huu.... sedihnye...sob..sob.. so smpai skang kami xde kucg rasmi..yg ada hanyalah kucg2 yg dtg mintak sesuap nasi ari2...Abah sy plak cukup marah kalo makan nasik smpai licin ngan tulg2 ikan ke..ayam ke.. dia suh tinggalkan sket utk kasik kucing kt luar..







diyanaDee's Pets
Neo, 11 Yrs
Owner's Pet







Comments
Share your comments here1 Comment
bubushelter   Oct 23rd 2009 at 12:50PM
hi diyana.. all "for adoption is available" =)
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2021. All rights reserved.