Go

Featured Members
ChowMinibull
1 Pet

Laydeelynz
6 Pets, Rescuer

Manwong14134
Adopter

macmacy
1 Pet, Rescuer

EyeHunter
Rescuer, Adopter

fufufu3323
Adopter



hakeem
NameHakeem .
JoinedMay 2009
Age36
GenderMale
LocationDamansara Perdana, Selangor, Malaysia
Occupation
ExperienceCat (20 Years)
Hamster (0 Year)
Interested InAdopting Pets
Send Email View Phone 92 Comments
cats should be part of the family.







hakeem's Pets








Comments
Page: 1 2 3 4 5    92 Comments
nurkasih   Jun 18th 2009 at 11:43AM
Akum Hakim..

1. Sy pun ada situasi yang sama gak.. Selalu new cats..dia akan nak jalan merata..tinggalkan bau dia..baru dia selesa.. Pastue, kalau ada yang lain..kucing i asyik nak gaduh ja dulu..mula2 i bagi laga kaki... memang melompat..i kena cakar semua...pastue esoknya i letak satu cage. Haa..tue dia perang... lepas 2 ari tueh...siap groooming each other lagik...kekeek pastue letak satu carrier pun dah ok... The condition, makan semua tueh..is normal..makan takper...selalu it took sampai a week... tapi make sure dia minum air..hydratekan dia... letak je makanan kat dia..tak pun try lure dia ngan cat food yang aroma memang irresistable nieh..kalau tak berjaya jugak...rebus ayam..try lure lagik...confirm makan nieh.. lepas tue..kena endure ngan takut ceret lah...Kucing baru selalu ceret..tak berak..either one lah..lepas tueh ok lah..

2. Yang teary eyes tueh... Ikutkan vet..kalau cam flat face i, memang tak boleh cure..tapi can be control..sbb dia punya nostril, tear gland dia memang naturally tak membantu dalam tanggung tear dia..sbb tue dia teary memanjang.. I tetiap pagi, cuci ngan tear solution, pastue letak satu cream kat mata dia..supaya tak bengkak ( and jadik conjunctivitis )..cuci idung dia..i buat every morning, afternoon, night..baru cam in control( dia pun bila i cuci mata dia..siap tido agik..heheh da tahu)..yang teh tue entahlah..tak pernah nak try buat..takut gak guna teh boh ke t semut menyerang..hehehehe

So far itu lah yang i buat..kalau u nak ikut..trylah..tapi kena banyak bersabar ngan kucing2 nieh..tapi last2 bila si bulus datang carik kita bila nak tido, tido tepi kita..jilat2..nampak affection..puas hati...letih tak ingat da..
  0  
Hakim..u feed susu?..susu apa?...Susu tak di encourage...T ceret..kecian....
  0  
~~I tak faham satu..infantnyer?..susu untuk kucing?
  0  
the update tueh cam menark sbb kan..i ada The Ultimate Encyclopedia of Cats by Alan Edwards.. Dia kata..
'Milk has a useful fat and protein content, as well as lactose (milk sugar), all of which can be beneficial during periods of growth, pregnancy, lactation or stress. Cheese and milk also provideuseful minerals such as calcium and phosporus, but are not part of teh cat's natural diet, and should be occasional treat. Too much can cause diarrohea, particularly in older cat.."

Thanks for pointing up... Sbb selama nieh i ingat milk powder yang dibuat untuk kucing jer selamat..hehehe
  0  
~~awww..touchy touchy..i like...heheheh yelah..nway, i am trained to deal with people of different personalities nieh..it's interesting to understand people thru their words...bleh baca personality tau..hehehee
  0  
~~mine is 9 months... vet i tak kata pun dia akan subside..dia cuma kata it's normal for them... cuma dia bagi cream jerk... I have no idea dia akan subside...

I baru baca nieh.. try baca..

http://www.worldofdani.com/healthproblemsextremepersiansen2.htm
  0  
Hehehe just bohsan jerk.. looking here and there i perasan most of us can't tolerate..tak pandai give and take... so i found another base yang takder descrimination between having strays or pedigree cats... Saya bukan orang kuat yang nak saving all the strays out there...so my blacking out from petfinder will not make any differences anyway..but I still check in as a silent reader..and sometimes i do bulge in.. if it is really important..

(^^) Nway, my email box is still accepting emails..
  0  
Hi..akum.u tinggal Yuna jerk?..naper?
  0  
Nanti i tengok2 kan.. payah sekarang.. petfinder nieh.. dah makin complicated... hheheeh anything I msglah.. Ada special request ker.. Budget ker
  0  
http://www.petfinder.my/pets/6390/

Check out this one.. Nak kata rekemen pun tak jugak.. sbb entah.. try check him up camna... The price leh nego kot.. Sbb kucing dia semua pointed face.. Yang white Persian tue.. but too young to let go.. Takut sakit nanti...
  0  
Calico ngan Tabby. huish.. carik yang payah nieh,,, ke idamkan flat face?
hehehe
  0  
Ari tueh i g tengok Pertandingan KUcing... CFA punyer... Aduhai.. kucen2 dia..semua flat face and cantik..takder problem air mata langsung...I teringin nak jugak tapi pikirkan i dah ada 3...tak jadiklah..ehehehe recommend I kalau nak beli carik certified breeder... PADI pun ok gak... my aunts friend beli kat PADI baby flat face baru RM2k.. Tapi no problemo..Certified agik..
  0  
Walllah...nak bagi cukup 6 ker..hehehehe... I 3 pun dah angkat tangan dah... sudah lebih dari cukup.....hehehehe nway..nice kitten yang u ambik tueh... cumill..
  0  
ahrock   Sep 9th 2009 at 1:18PM
oo..nak yg male ye?male pun nak kena sunat lepas raya..male saya ni,DSH je..tak payahlah,kucing saya ni,kacukan harimau..garang.hahahaha.
  0  
nurkasih   Sep 23rd 2009 at 3:13PM
HOw are you getting on?
  0  
Amboi dah dapat dah pengganti?..jodoh ngan aper pulak kali nieh..hehehe
  0  
stupidsweet   Sep 28th 2009 at 12:03PM
alahai..kesiannye..xpe2..semoga bro dpt byk pahala mase jage dia time hidop...
wee...~ ^^
  0  
mohdd   Sep 29th 2009 at 10:05PM
kesian, yela,dh mmg ajal dia la 2,Bee aku pn 2,3 ari ni tgk muram je, riso plak tgk
  0  
nurkasih   Oct 10th 2009 at 3:10PM
Tuelah hakeem. Dia tueh dah tua kalau nak diikutkan...dia tak munyik punn... nak dengar munyik meowww pun payah..inikan pulak bunyi galak..memang bunyi nak dengar pun munyik sopan..hahahahaha setakat nieh takder lagiklah hakeem..entahlah kot dia nieh lambat sket kot..
  0  
Acqua   Oct 12th 2009 at 3:28PM
black persian cat caries the most colour combinations in genes that determines the colour of the offspring..if her gave birth you'll have different 2 colours of kittens..

that is the reason why black persian is a bit expensive compared to other colour..

angle 83 is selling a black female persian

simply helping :)
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: