Go

Featured Members
csleong
Adopter, Animal Lover

IvySiaSp


LifeForPaws
6 Pets, Rescuer

b1ack1ab
1 Pet, Adopter

cheras1100
1 Pet, Animal Lover

Yunn
Adopter, Animal Lover



jija
NameJija Long
JoinedNov 2009
Age45
GenderFemale
LocationBkt. Antarabangsa, Kuala Lumpur, Malaysia
Occupation
Experience
Interested InAdopting Pets
Send Email View Phone 5 Comments
Im like cat so much.











Comments
Share your comments here5 Comments
marissa528   Dec 20th 2009 at 2:34PM
Hi jija.. really interested in russian blue ke? dah pernah ada eh sebelum ni?
  0  
jija   Dec 21st 2009 at 3:43PM
hi.. i pernah ada cat yg dlm profile i ni( i panggil dia CAT).. dia bukan russian blue atau korat cat.. tapi nampak macam korat cat.. color dia bukan hitam tapi dark grey(cloud color) perangai pun sama.. macan russian blue u.. inteligent.. dia tidur dengan i.. pagi2 bila jam loceng subuh punyi . dia dah ke kejut i bangun. tapi i dah hilang dia last mth.. sedih betul.. i biar dia main di garden area condo i.. i nak ambil dia dah hilang.. puas i advertise tapi tak jmpa.. ada yg call(perihatin) tapi sayang semua ya bukan dia.. dari kucing i ni, i banyak baca dlm internet tentang russian blue.i really love it personality., searching kalu ada russian blue nak beli/adoption.. tapi susah nak jmpa,..U are lucky have him.i ada masuk dlm paws forum, tanya kalu ada russian blue lagi .. i nmpk posted u.. ni.. kalu u boleh bantu i. thks
  0  
marissa528   Dec 21st 2009 at 4:37PM
Sorry to hear about your cat. :(

To be honest , i never have interest to this RB before until i got my Blue Blink. Betul macam Jija kata, i am so very lucky. I dapat BB ni pun free, dia punya owner dah tak mahu (too active dan jealous kepada kucing-kucing lain.. eheh..)

Saya pun rasa RB susah nak dapat kat Msia, maybe sbb color dia tak berapa cantik(org nampak macam kelabu asap) dan bulu dia nampak macam pendek dan macam kuciag biasa.

Hakikatnya RB mmg sangat best. Really intelligent and close to thier 'so-called-chosen-person'. Bulu dia pun macam karpet. I ada dapat request untuk dapatkan kucing I. Tapi tu lah, bila dah bela RB mmg kita sayang sangat.

BTW, RB i ni female. I mmg sangat nak anak-anak Russian Blue so i plan to breed my BB. Sangat comel kalau tgk semua kaler sama, muka cam blur2 + so active.

Let say kalau I berjaya buntingkan BB ni, nanti i contact2 u.

(",)
  0  
jija   Dec 22nd 2009 at 12:49PM
Thks. marissa.i hope u will contact me.. harap2 RB blh dpt anak banyak.. i tunggu2 nak tenguk.. best ya..haha.
  0  
annagriss8   Jan 25th 2010 at 2:31PM
Hi, are you interested in adopting a one year short hair tabby cat? Her owner had a baby and she was kicked out. Please help. Thank you kindly.
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2021. All rights reserved.