Go

Featured Members
XChristineX
Adopter

roadsidephotographer
1 Pet, Animal Lover

awnieazizan
1 Pet, Animal Lover

kcturng
1 Pet, Animal Lover

FareedSuffian


khoolasfx
Adopter



labuni
NameZiana Lisa
JoinedFeb 2009
Age37
GenderFemale
LocationBatu Caves, Selangor, Malaysia
OccupationGraphic Artist
ExperienceCat (2 Years)
Hamster (1 Year)
Rabbit (2 Years)
Interested InAdopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 14 Comments
Love Animal,Sport Activiti etc







labuni's Pets







Comments
Share your comments here14 Comments
Marmoreal   Feb 16th 2009 at 6:34PM
thanx....mmg aku beli gp kat jln pasar tue...kalo care4 tue kat area mana?
  0  
yup...i dah ada guinea pig...ada tiga ekor pd asalnya..tp seekor mati..sakit..now dua2 jantan jer tinggal..nak cr betina lg..
arnab tu dah lama gak..tp tak ar lama manapun..arnab tu i ngan kwn i yg jaga.. dulu ada 5 ekor now tinggal 4..then tak lama lg tinggal dua jer...dah ada nak beli..:)
  0  
kucing i aramis tu blm lagi melahirkan zuriat..hehehe:) paling cepat pun bln 6..n plg lewat pun bln 8..knp nak ker???hehehe...kalau nak sediakan ar duit nya...ngee...:)
  0  
erm nak kata lama tu tak ar...tp pengalaman bela arnab ni ada 3 thn mcm tu..
bg i senang jg nak bela meka..makanan tak ar mahal mana pun..lg pun arnab ni pembersih sikit..tp kalau yg jenis bulu lebat lak kena rajin sikit jaga...kena rajin sikat bulu..kalau leh hari2...n sangkar kena besar sikit ar...kalau arnab biasa ni..jg senang jer...kalau nak arnab i ada tips nya...
arnab ni sbnr nya kwn i n i yg punya..kita org share...
kalau u beli arnab jantan or betina jgn kerap kan dia mkn kangkung..kalau blh jgn sesekali bg..coz kangkung blh bt kan arnab mandul...byk lg tips blh share...i pun dpt dr org..share pengalaman..:)
  0  
erm...nak culik blh...tp lepas culik tu sediakan duit dpn pintu k...hahahaha:)
btl ker u nak kucing mcm dia??
just sediakan RM3000 jer... coz kucing2 i beli seekor rm3000.. tp berbaloi ar coz ada cert(sijil).. baka pun elok semua...
kalau nak bg th jer...hehehehe:)
  0  
erm...bg i ler kan, bkn tak elok beli sangkar kecik..tpp apa slh nya u beli yg besar? coz next time jika u nak tambah arnab lagi so u tak yah nak buang duit lebih...tp terpuulang pd pendirian msg2.. then pemilihan sangkar ni bergantung pd saiz and jenis arnab tu.. kalau u beli jenis bulu lebat(jersey wooly), so better u beli sangkar besar sikit...agar bulu dia tak rosak.. tp jika u beli anak arnab and seekor rasanya elok jg sangkar yg u nak beli..terpulang pd u..:)
  0  
ok jer jika u nak..nanti jika kucing2 i dah ada zuriat i bg t jer kat sini... mmg utk d jual.. tiap seekor rm3000...heheheh:) tp berbaloi ar.. ada cert dan baka yg elok..
  0  
HAI..I NAK BELI RABBIT I TAK???i nakk jual semua rabbit i... i jual bella... umur 4 bln...betina..terlalu manja n jinak..
i jual rm100...hotot mix jersey wooly...berkemungkinan berbulu lebat.. coz got mix..
still sihat..sbb i jual coz takde masa yg cukup utk all of my pet...just now tinggal dua ekor jer lg...nak ker?
  0  
hye....sori...i tak jadi jual bella...coz my mum nak jaga dia...so i tak leh nak wat pe dah....
tp jika u btl2 nakk arnab, u tgk kat mudah.my... ada arnab lg murah n comel kat dlm tu...:]
  0  
so sorry....bkn tak nak jual...mak i tetiba dia nak rabbit tu.....so nanti kalau i tak bg lak..kecik hati dia...
yup...baby rabbit yg warna putih tu ekh???owner dia farah tu ker??kalau yg tu i kenal org dia..coz i biasa beli makanan arnab ngan dia...
mmg cantik arnab2 dia...
i dah tgk...dia dokk area gombak jg kan?
  0  
hye.... nak tanya sikit.. u still interested ker nak jaga bella?? i nak jual semula..mak i tak nak jaga lak... so kira nak jual semula...u nak tak?
  0  
i jual ngan u dgn harga yg sama spt i tawarkan kat u dulu?nak?? rm100... tp skrg i ada jual jersey wooly..bulu terlalu lebat... jika u nak i jual ngan bella... i jual 3 ekor arnab ngan u...2 jantan and satu betina...yg jantan jersey wooly dan new zealand bread...n yg betina bella ar.. i jual ngan u plg murang i blh bg rm280...dulu masa i beli terlalu mahal... i jual coz takde masa sgt nak jaga meka... tu pun jika u nak...ni dah kira murah...i just letak harga ni kat u jer..kat org lain i letak rm350... nak tak??tp jika tak nak i jual bella jelah ngan u..rm100..ok?
  0  
erm...bln depan????mcm ni ar...i ook jer...tp i tak dpt janji lak tau...coz i dah post kat mudah jg...
lg pun now tgh gawat jg ni....financial prob sikit...so jika tak der orgh ambik lg until bln dpn..i juall kat u jer k...tp jika org dah nak beli neil tak leh tunggu k...blh?
  0  
fieza   May 3rd 2009 at 4:54PM
Hola Labuni, currently i have a few persian kittens for sale..price range from rm900-rm1200, cream and grey in colour..u can contact me if interested..=)
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: