Go

Featured Members
aruby90
8 Pets, Animal Lover

Sam_996
1 Pet, Animal Lover

DavidWan


pywoo
1 Pet, Animal Lover

CHLORIS
Rescuer, Adopter

EdisonLoh
Adopter



qisha
NameNurul Balqish
JoinedMay 2009
Age36
GenderFemale
LocationJohor Bahru, Johor, Malaysia
OccupationStudent (Universiti Putra Malaysia)
Websitehttp://www.belogqisha.blogspot.com
ExperienceCat (2 Years)
Interested InAn Animal Lover
Send Email View Phone 26 Comments
kaunselor IKM JB







qisha's Pets















Comments
Page: 1 2    26 Comments
azeland   May 18th 2009 at 8:27PM
well qisha, owner dia ni mmg bz, ni i kasi no hp dia satu lg;. hope dia x marah i kasi no ni...
  0  
hafiz7460   May 20th 2009 at 2:43PM
yerp,ade ltk dlm mudah..hari ni letak gmbr yg baru..np?..minat ke?..hehe..=)
  0  
nurkasih   May 27th 2009 at 12:30AM
wow..u are living on PTPTN and at the same time..managing your more than 5 cats..Wahh..Bravolah.. I know I can't even bela my 2 cats without the amount i am getting now..heheh
  0  
ehehehe..it shows we are of different views..(^^)..nway, i got my first kitty lepas i abis my deg pun..masa study, study ngan scholarship..takut nanti penaja sumpah tak halal kang..kan da makanan tak halal kucen2 tueh..kekeke.lepas study,partime pun sesak..partner memang da keje tapi segan pasal hal duit muit nieh..i remembered i blogged about it in my blog space.. Sekarang nieh je okay lah..siap menambah bilangan geng bulu2 nieh jugak..hhehehe..nie nak sambung study balik, kena buat initiative lain la pulak..(^^)
  0  
yeah la..but the good side is you dun have the agreement to fullfill..sigh!
  0  
wanme   May 30th 2009 at 8:46PM
flex is so cute...adorable...
  0  
qisha   May 31st 2009 at 11:26PM
tq wankiss tp Flex ngan Violet ngah sakit skrg..muntah2,cirit2 da kurus sket..esk nak jumpa Vet lg..huhu..tlg doakan ye..
  0  
nurkasih   Jun 1st 2009 at 2:03PM
ishkkk kesian sungguh...bawaklah cepat2 ..jangan lupa bagi minum air manyak2..kang lembik kang...jangan bagi dehydrate.. kucing yang i beli tueh dalam 2.3k jugaklah...memang very pure..ini bukan ornag cakap punya..ada cert..parents from the UK...mata, idung align..idung kecik... i baru simpan sari, ada ornag datang offer nak beli da...huhuhu tak mau jual..gegegege
  0  
~~beli pun lepas calculate semua...nak kawen ke, nak beli kete ker... Nieh pun salesman Swift dok kol i banyak kali da...hehehe satu persatu lah kan...kalau kita nak biar hal duit, hal dunia nak kontrol kita payahlah kan..sentiasa tak cukup..t adalah nak wat benda tak masuk akal nak duit lebey..heheheh takper.. t u da kerja..berbaloilah yang u buat sekarang..

Orang menaga kata, kucing nieh buat kita murah rezeki..betul juga, sejak i jaga bebudak bulu2 nieh..alhamdullilah...duit tak problem tho i spend...sentiasa ada income yang datang..i pun tak tahu napa...tapi nak jaga kena ikhlaslah... baru lah dibalas baik..
  0  
qisha   Jun 1st 2009 at 3:35PM
tq Nurkasih..Doc ckp kena mkn ayam rebus jer dlu..sush gak nak jga kucin banyak bulu ni yeh..any comment?
  0  
nurkasih   Jun 1st 2009 at 3:37PM
Itu betul, my auntie kata....kalau dier selsema..rebus ayam , bagi makan..atau carik air kelapa bagi dia minum..sejuk la badan t... Pasal bulu, long hair memang..tapi u kena ingat..long hair, kucen kena jaga, kita kena jaga... I sampai kena upah orag cuci whole house setiap minggu, pastue i clean personally guna Dettol Disinfection,dettol handwash..memang i habis jaga... bulu dia kena sikat selalu...pastue pastikan tak terbang merata...tak elok untuk kita jugak
  0  
http://www.myadpost.com/adzlan_adzhar/ just to share...i tak pernah tengok kucen2 dia real life tapi so far yang i dengar..dia ok
  0  
qisha   Jun 1st 2009 at 10:50PM
tq 4 the info Nurkasih..i pun cuci tgan pakai Dettol..kena rajin la kan jga kucin banyak bulu ni :)
  0  
nurkasih   Jun 2nd 2009 at 12:01AM
eheh eberul2..i tak kurung kucen 24 jam dalam cage..tido je derong dalam cage..pepagi sblum g kerja i lepaskan..so bayangkanlah..umah i jadik taman permainan derong..hehehe
  0  
qisha   Jun 2nd 2009 at 10:50AM
oh yeke..mesti drg sronok jd bos dlm umah u..i bl ada kat uma jer lepaskan drg..kalo x masuk dlam cage..parents i mrh sket..lg 1 kat uma ni yg nak men ngn drg ni ramai tpi yg nak bersihkan poo i srg jer..huhu
  0  
nurkasih   Jun 2nd 2009 at 11:49AM
~samalah..heheh sbb tue kat umah i nieh limited...i kena jaga tul2..t my mum bising kalau bau naik.. memang payah sket kalay mum tak paham..sampai pasir litter pun i carik deodarant letak.... untuk kucing lah...(^^)
  0  
llllll   Oct 19th 2009 at 8:40PM
comel betul la flex tu,dapat kidnap ok gak.
  0  
gmbar kucen?dah letak dah,tu ha,sepasang tu je la anak2 kesayangan
  0  
ezal   Oct 26th 2009 at 12:10PM
hai qisha...ezal here...
just wana b one of ur fwen that can share knowladge bout cat.......
btw....u jual ker ur cat???
did u hv flat face male???
ur u ada buat stud service x???
i ada female persian...u can c by my profile k...
keeep in touch...c yaaa
  0  
qisha   Oct 26th 2009 at 2:35PM
hai ezal..tq 4 dropping by..dekat jer kita ni..u kat putrajaya i kat serdang..i jual kucin i tulip 2 coz ingat dia female rupanya male..so skrg i ade 2 female n 2 male persian.. kucin2 male i tu baru umur 9&7 bulan..xpast da matang ker lum..i pun xder experince lg la stud service ni..keep in touch k..;)
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.