Go
PetFinder.my WhatsApp Stickers

Tasty Meat-Free Meals
Lost & Found
  Guidelines View All 

Lost in Petaling Jaya
Prinze Lost In AraDamansara, 2 Yrs


Lost in Lahat
Scottish Fold, 2 Yrs


Join PetFinder.my
Adopt an animal, find a loving home for your pet, meet animal lovers & discover useful tips!
  Join Now »  

   « Back To Listing Baby
Baby  - Domestic Medium Hair Cat
Owner's Pet
CatDomestic Medium Hair
ProfileMale, 12 Years 10 Months
VaccinatedYes
DewormedYes
NeuteredYes
ConditionHealthy
BodySmall Size, Short Fur
ColorGray
LocationBandar Kinrara, Selangor
Posted19 Apr 2010 (Updated 29 Jun 2010)
 
Owner
  30 Comments
My lovely baby..
Hyperaktif yg teramat sgt..
Penakut dgn bunyi2 pelik..
suka buat perangai, tp kalau ada org dtg rumah boleh pulak well behave..
Makin membesar bagai johan..
Tak makan saman..konon2 macho tapi bila berbunyi suara kecik jer..
Report Abuse




Gallery

Click on photo to view photo gallery, or mouse over for preview


Baby  - Domestic Medium Hair Cat


Baby  - Domestic Medium Hair Cat


Baby  - Domestic Medium Hair Cat


Baby  - Domestic Medium Hair Cat


pura-pura tido
pura-pura tido


kes dengki mummy dok layan petfinder je
kes dengki mummy dok layan petfinder je


Excited bermain
Excited bermain


Baby  - Domestic Medium Hair Cat


Baby  - Domestic Medium Hair Cat




More Pets By wanilliyana   [ view all ]

Aden
Owner's Pet
Adik Kecik
Owner's Pet
Simba
Adopted






Comments
Page: 1 2    30 Comments
Fareen   May 22nd 2010 at 4:02PM
heheh kak zai, mcam dah jumpa je kak. muka pun muka confident je. mcm si yuki tu. tak ingat dunia langsung hehehe.
  0  
btw Wani, baby ni colour dia brown mackerel tabby. mackerel tabby line pattern dia kat badan tu mcm pencil lines dari atas ke bawah. Kan kak zai? Cantik :)
  0  
adamyala   May 22nd 2010 at 4:38PM
fareen, memang dah jumpe pun baby , masa akak g anta ADEN semalam. Hehehe. cumil..rasa mcm nak cium dia lama2 je. Gerammmm !!!
  0  
haah..warna mactabby mengancam :-)
  0  
wanilliyana   May 22nd 2010 at 6:53PM
Kak Zai, Kak Fareen..
Yana br blek dr klinik..Bwk Baby g vaksin..
Doktor ckp dia dark tabby..besar nt ade kemungkinan bulu dia akan bertukar.. sbb skrng masih babyfur..
doktor pon geram tgk telinga dia..
  0  
adamyala   May 22nd 2010 at 7:28PM
dark tabby ? err..OK.
smlm baru mandi kan ? kalau ikutkan lom boleh vaksin lg. kene tunggu seminggu lps mandi bru leh vaksin. smlm yana ckp nak bwk g vet sbb dia nyer poo poo cair jer. kalu ckp nak vaksin akak mmg xkasi. takut dia demam teruk nanti. Jaga baby eluk2 yana. hopefully dia kuat.
  0  
Fareen   May 22nd 2010 at 7:32PM
Actually kak zai, yuki pun Fareen tunggu nak dekat 3 mths baru Fareen mandikan. 26th ni dia 3 mths. tak berani mandi awal sangat. rasa mcm too fragile pulak..
  0  
wanilliyana   May 22nd 2010 at 7:33PM
last mandi hari rabu..
Yana dh bagi tau doktor..doktor yg ckp vaksin terus, xpayah dtg byk kali. Yana akan jaga leklok.. doktor suruh kasi ayam rebus je smp ari isnin nie..
  0  
Fareen   May 22nd 2010 at 7:36PM
btw, kak zai, pakai ear cleaner apa? Fareen punya oil base lah. tak best. telinga kucing gatal.
  0  
adamyala   May 22nd 2010 at 7:58PM
cuci guna elexer ear cleaner. kalau ada earmites akak guna troy.
  0  
Fareen   May 22nd 2010 at 8:07PM
elexer tu water based ye kak?
  0  
adamyala   May 22nd 2010 at 8:15PM
fareen..elexer ear cleansing liquid
ingredients :
elexer wonder herbs
purified water
ripe avocado extract (concentrated)
sandalwood, white rose fragrance
and lauric acid found in mothers' milk

*ing. yg last tu makes me wonder * hahaha !!!
tapi wangi tau fareen. tak berminyak.
harga : RM19.90 140ml
  0  
yana !! kami sdg meng'OT' kan profile baby :-)

  0  
Fareen   May 22nd 2010 at 8:35PM
ehhehe kak ingredients dia pun dah mcm wangi ehhe. ok, nanti nak beli lah eye envy ngan elexer ni. Fareen pakai diamond eyes for eye stain tapi tak bestlah. fur dia kat area mata jadi cam keras lak.
  0  
wanilliyana   May 22nd 2010 at 8:39PM
Kak Zai: xpe.. yana pon boleh blaja..byk yg yana tak tau lg

Kak Fareen : sy pon xberani ngn kitten.. rabu lepas, tu la first time mandikan baby..tu pon dgn satu cebok air jer.. bg makan pon yg basic..tak berani nk kasi vitamin, nk guna ear cleaner..
  0  
Fareen   May 22nd 2010 at 8:41PM
hehe yana, tak pe. boleh belajar dari kak zai. kak fareen pun tak biasa kitten kecik ni. biasanya amik kitten pun umur 6 bulan. yang kecik2 ni sensitif sikit. tapi mandilah air suam and make sure tak masuk telinga and tak kena muka.
  0  
miazara   Jun 22nd 2010 at 3:56PM
hes adorableee....
  0  
azmyrax   Aug 30th 2010 at 11:04AM
ni ler yang suka main catnip toy tu eh? hahahaha semalam i bought catnip mice tu, rm6.90 for 3 kat petlovers
  0  
BobChinWoo   Sep 23rd 2010 at 5:07PM
comel la kucing awak..
  0  
wanilliyana   Sep 23rd 2010 at 5:19PM
Hi Bob,
Thanks for the compliment. this little boy dah banyak berubah sekarang..
  0  


Have a question or comment about this pet? Login or Sign Up to join the discussion!







Main Site
Home
Advertising
Donate
Sponsor Pets
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Privacy Policy
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee & Lazada Stores
Pet Food, Toys & Products
Royal Canin Education
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle: Adoption Prediction
Kaggle: Pawpularity Contest
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
Huawei AppGallery App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2022. All rights reserved.