Go

Tasty Meat-Free Meals
Lost & Found
  Guidelines View All 

Lost in Kampar
Sparky, 9 Yrs


Found in Klang
Siberian Husky, 4 Yrs


Join PetFinder.my
Adopt an animal, find a loving home for your pet, meet animal lovers & discover useful tips!
  Join Now »  


   « Back To Listing Bubu>>Oren-Oren
Bubu>>Oren-Oren - Domestic Medium Hair + Domestic Short Hair Cat
Lost
CatDomestic Medium Hair + Domestic Short Hair
ProfileMixed Gender, 8 Years 11 Months
Amount4 Pets
VaccinatedNo
DewormedNo
SpayedNo
ConditionHealthy
BodySmall Size, Short Fur
ColorYellow, Cream, Gray
LocationMelaka
Posted28 Jun 2010 (Updated 20 Jul 2010)
 
Owner
Send Email View Phone 33 Comments
BUBU...dia ni teramat manja...pagi-pagi bangun mesti nak garu2...

Dia melahirkan 3 ekor anak yg bewarna oren...baka yg mana aku pun tak taulah...sebab tau-tau jerk bunting tak sempat aku nak neuterkan dia...Ikutkan hati nak jaga...tapi aku tak boleh coz jiran bising-bising, walhal dorang membela gak tp tak sama ngan aku la...coz aku membela kasihan sebab ada orang nak buang anak-anak bulu's aku amik dan jaga...

so, sekarang ni aku kena fikir gak kesihatan mak aku yg doc tak bg bela kucing dah...terpaksa let-go...aku mohon sangat sesiapa yg berminat kat PF ni...

Aku tak demand sangat...aku cuma harap:-
1. Owner baru akan lebih menyayangi dan jaga kesihatan mereka ni...
2. Minta jasa baik supaya boleh menanggung untuk neuterkan si ibu...sebab tak nak nanti beranak pinak lagi...
3. Kalau boleh tak nak mereka ni dipisahkan sebab masih belom putus susu...aku kalau boleh nak let-go cepat sebab jiran pandang sinis jerk...rimas tol la duduk kawasan macam ni...

Harap boleh contact aku yer di(shiela)...sudi2lah membantu aku yg baru di petfinder ni...thanx yer!!!


BUBU menghilang dengan anak2 sekali hilang!!!!ahad pagi 18/07/2010 bangun tidur panggil2 tak menyahut rupanya dah hilang...tunggu2 dah 2 hari tak balik2..mana ntah...sedihnya dah la anak dia kecik lagi....
Report Abuse




Gallery

Click on photo to view photo gallery, or mouse over for preview


Bubu dengan anak-anak
Bubu dengan anak-anak


Bubu>>Oren-Oren - Domestic Medium Hair + Domestic Short Hair Cat


bubu perhatikan jerk anak dia menyusu ngan mak dia
bubu perhatikan jerk anak dia menyusu ngan mak dia


walaupun bukan anak kicik tp dia tetap susukan oren-oren ni semua...kicik pemurah!!!
walaupun bukan anak kicik tp dia tetap susukan oren-oren ni semua...kicik pemurah!!!


tido nyenyak
tido nyenyak


tolong jangan pisahkan kami
tolong jangan pisahkan kami


tolonglah kami
tolonglah kami


menanti owner baru...save us plizzz
menanti owner baru...save us plizzz


belom ada nama lagi
belom ada nama lagi




More Pets By mello2311   [ view all ]

MiMiE
Owner's Pet
Awok-amie-are
In Heaven
Mello
In Heaven






Comments
Page: 1 2    33 Comments
mello2311   Jul 9th 2010 at 2:36PM
  0  
ok..mello wat masa ni selagi belum ada yg boleh amik mello jaga dulu hingga dh putus susu ker...apa2 mello contact eita ok...
mello2311   Jul 13th 2010 at 12:32PM
  0  
minta jasa baik...mello betol2 perlukan sangat2 adopter yg baik hati boleh amik 1 family ni...sebab keadaan semakin mendesak...si comel ber3 semuanya dah pandai berlari...yg sekor dh pandai makan wetfood yg lagi 2 belum lg...

p/s>>baru perasan yg bulu mereka ni panjang...rasenya DMH kot...dan lebat sedikit...
fiza   Jul 13th 2010 at 1:15PM
  0  
yg ni ea mello cakap 2?
comelnye..
comel sgt2...
cmne nk amik ea..
skrg ni fiza bru pindah keje plak..
keje kt johor...
daphne1985   Jul 13th 2010 at 1:24PM
  0  
actually , I like the mommy but my house already got 1 dog else I will take the mommy, the mommy really pretty but need to be spayed ^^
mello2311   Jul 14th 2010 at 10:56AM
  0  
daphne>>>where u live...tp anak-anaknya masih belum putus susu lagi...so, can u wait till they got wean off milk from their mom...
itupun kalau belum ada yg boleh adopt mereka sekeluarga...boleh?!!!
mello2311   Jul 14th 2010 at 10:57AM
  0  
fiza>>semakin jauh plak fiza...hehe...tp boleh kan kalau belum ada lagi orang yg boleh adopt mereka sekeluarga hingga dorang dh putus susu nanti mello bagitau pada fiza bolehh?!!
daphne1985   Jul 14th 2010 at 11:16AM
  0  
I tinggal jauh lah, I tinggal kat KL..I cm sk tgk mommy ni sb cantik die tp tak blh adopt sebab rm dah ada 1 anjing.
daphne1985   Jul 14th 2010 at 11:17AM
  0  
I like the color of the mommy ^^ kalau mommy ni kat kampung I mesti bapa i sayangkan dia, tp kampung I di Kedah..Melaka telalu jauh la T_T
mello2311   Jul 14th 2010 at 7:27PM
  0  
daphne>>ok xper i phm tu...nanti takut gaduh pula kan...appreciate that...TQ
mspasola   Jul 15th 2010 at 9:34AM
  0  
alamak,baby die seme kaler oren la..alalalala comeinye..sy mmg bkenan giler dgn kucing kaler oren..sbb lom ade lg ank bulus yg full kaler oren..yg mix oren putih ade la..ape gender ank2 bubu tu?
ryutaro   Jul 15th 2010 at 11:49AM
  0  
sama la kita mspasola..
skang tgh nk cari kitten red color...
kucing idaman sejak kecik..
hehe..
mspasola   Jul 15th 2010 at 3:50PM
  0  
ryutaro ~ tu la psl..syok ni kalu dpt bela dr kecik..leh picit2..hehehe..
mello2311   Jul 15th 2010 at 6:03PM
  0  
picit2 ek...haha...tp mereka ni belum putus susu lagi...mspasola tinggal kat maner...jauh x? sy melaka...rsnya lah sebab sy ni selalu fail nak tentukan gender tp rasanya 1 jantan 2 betina...yg jantan jer ekornya panjang dan hujung patah...yg betina ekornya dua-dua ciput jer...

harap sangat kalau ada yg boleh jagakan mereka menggantikan saya sebab ibunya terlalu manja...si anak pun sama...terpaksa give away...hmmm
mspasola   Jul 15th 2010 at 6:27PM
  0  
mello ~ sy tggl kt kl..kalu bole nk 1 je tp da awk ckp kn amek sume err cmne ehh..sbb kalu amek sume takot x terhandle plak memandangkan kt rumah pon da ramai komuniti nye :P
mello2311   Jul 16th 2010 at 4:51PM
  0  
maksud mello wat masa ni...kalau ada org nak adopt mmg mello harap sgt wat masa ni boleh amik semua sebab belum putus susu lagi...tp mello tetap akan jaga selagi belum ada orang yg sesuai hingga dh putus susu nanti barulah mello boleh lepaskan adopt 1.1 yer...kalaulah mspasola boleh sabar...tq
mspasola   Jul 21st 2010 at 11:38AM
  0  
mello ~ haaa..kalu cmtu ok jugak :)
mspasola   Oct 13th 2010 at 9:38AM
  0  
laaa..dah hilang ke?hmm..harap2 bubu n anak2 die selamat..
mello2311   Oct 14th 2010 at 4:48PM
  0  
tu la...satu hari tu saya balik kerja mak cakap die kuar pastu anak2 pun ikut bontot maknyer...pastu mak saya cakap mak biar jerk la sebab fikir die kuar2 macam tu jerk pastu alih2 xbalik2 sampai skang ni...hmmm cari2 xjumpa jugak...xtau la macam maner keadaannya sekarang ni...
jigokushojo18   Oct 14th 2010 at 5:00PM
  0  
they're missing im soo sorry hope you find them soon. Actually a very similar thing happened to me with my mom's advice like that. She thought it'd be ok to leave our kittens outside and well lets just say things didn't turn out okay. Hope for the best for teh kitties.

They haz mah cheezburgerz
YuiGoh   Jun 6th 2011 at 7:24PM
  0  
erm... i found similar cat. he's kinna brown. where is ur house? is it near kampung 8?


Have a question or comment about this pet? Login or Sign Up to join the discussion!







Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Kaggle AI Competition
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2019. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: