Go
PetFinder.my Mobile App

Tasty Meat-Free Meals
Lost & Found
  Guidelines View All 

Lost in KL
Poka, 10 Yrs


Lost in Bidor
Tammi, 3 Yrs


Join PetFinder.my
Adopt an animal, find a loving home for your pet, meet animal lovers & discover useful tips!
  Join Now »  

   « Back To Listing Manggish & Manish
Manggish & Manish - Domestic Medium Hair Cat
Adopted
CatDomestic Medium Hair
ProfileMale, 12 Years 8 Months
VaccinatedNo
DewormedYes
Neutered
No 
ConditionHealthy
BodyMedium Size, Medium Fur
ColorBlack, Gray
LocationBatu Caves, Selangor
Posted19 Oct 2010 (Updated 15 Nov 2010)
Adoption FeeRM 50
 
Rescuer
  23 Comments
UPDATE:

Manggish and Manish have been adopted. Thanks to dear Shahila and Shima.. Feel so honored knowing they will care them as part of their family!
=============================================

Yes, i am letting go my own semi long hair kittens for adoption. I realized that when i lost tracked my own cats DOB or when did I sent them for vaccination, I knew that I have more than enough cats to care.

Manggish (mangosteen) and Manish (Sweet) are siblings. They are not neutered due to budget constraint. Appreciate for those who r interested to have them, will bear the cost of castration (RM50 each). I wish Manggish and Manish not to be separated by suitable adopter.

They look alike, same color, same size and same gender :) How to differentiate them?.. Manish have more greyish color on neck and chest..

Manggish is a bit shy and that's why his picture is lesser than Manish.

Seriously they are not for RESALE.
Report Abuse




Gallery

Click on photo to view photo gallery, or mouse over for preview


Manggish
Manggish


Anggish adopted by Shahila
Anggish adopted by Shahila


Anish aka Hero adopted by Shima
Anish aka Hero adopted by Shima


Manggish kneading..
Manggish kneading..


Their Mummy
Their Mummy


Manggish - close up pix
Manggish - close up pix


Their Daddy
Their Daddy


Manggish
Manggish


Manggish - darker than Manish
Manggish - darker than Manish


Manish - trying to pix his tail hehe..
Manish - trying to pix his tail hehe..


Manish - close-up pix
Manish - close-up pix


Manish cuddling..
Manish cuddling..


Manish - layered look from behind
Manish - layered look from behind


Manish
Manish




More Pets By rozzygee   [ view all ]

Musyang
Owner's Pet
Abu
In Heaven
Jerry
Owner's Pet
Panda
Adopted






Comments
Page: 1 2    23 Comments
adamyala   Oct 20th 2010 at 5:33PM
daddy durg tu sapa Gee ? Zai tak pernah tengok pun. Jerry ke tu ? Hensem
  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 10:40AM
Ha daddy mrk ni Jerry Zai.. Skrg mating season Zai, rumah Gee skrg mcm2 lagu keluar.. yg mana mrk belum neuter lagi tu.. yg paling ketara rock kapak si Cik Tom (skrg dah Puan) hehe.. smpai pg tadi tgk dah tak keluar suara dah.. confirm ujung bulan kena ZaaSSss!
  0  
rawr2buny   Oct 21st 2010 at 10:50AM
hoho patut la hensem belaka, daddy die pun kacak. akak, manggish & manish ni tak boleh separate ye? XD
  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 11:06AM
Rawr - actually boleh separate.. Just my wish Rawr, in case mana la tau kot2 ada yg baik ati leh adopt mrk together gether hehe.. (ni puji lelebey ni ada maqna ka? *loghat org kedah*)
  0  
rawr2buny   Oct 21st 2010 at 11:13AM
muahaha 2 in 1 kak. sha tak boleh la tengok kucing semua pun jadi hensem female ke male ke :P sha jatuh cinta dengan budak 2 ni tapi mama cakap boleh adopt 1 je. sha tgh cari kawan utk kyon, abg die unfortunately passed away few weeks ago, dah kesunyian budak sorg tu. :( if akak tak kisah sha nak isi borang jadi calon adopter :P *kuis tanah* but if ada yang nak ambik both of them itu lagi bagus la :D
  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 12:13PM
ooo nak meminang rupanya haha!.. mana tepak sirih? hehe.. besar tapak tangan, tray litter akak tadah tau!.. Rawr ada blog kan?.. yg byk ckp jepang tu eh?.. oh ye setakat ni ada sorang yg meminang - pun nak 1 jugak.
  0  
rawr2buny   Oct 21st 2010 at 12:22PM
haa tu dia dah keluar dah pantun. sha merisik dulu dah agak ramai peminat budak berdua ni. :)) haah betui tu, rawr2buny blog yang penuh merapu kerapu tu.

hehe orang tu meminang yang mana tu kak? tapi sha satu je problem sbnrnye, mama sha a bit 50-50 about neutering cats. kyon pun nnt sha terpaksa buat sebanyak alasan dan paksaan. hehe. was wondering kalau la sha boleh adopt satu, err.. sha tak kisah bear the neutering cost cuma nak bawak tu yang jadi masalah so memerlukan bantuan. *kuis tanah dan buat muka tembok china* ekekeke.
  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 12:30PM
sha - email akak
  0  
wanilliyana   Oct 21st 2010 at 12:37PM
sha: Kalau ada masalah transport nk bwk budak2 pergi zass, u can call me.. insyallah kalau yana free dan takde hal, yana boleh tolong jd driver..
but, promise with Kak Gee yg sha akan zass diorg..
  0  
rawr2buny   Oct 21st 2010 at 12:51PM
@sis yana: wahhh thank youuu. pet lovers memang terbaik! ^^ dont worry :) sha mmg support neutering cats. just problem sikit dengan coughorangrumahcough sbb sebelum ni adik2 bulus kat rumah tu semua orang bagi dah siap zass ^^;

@kak gee: dah email dah tapi perkenalan diri je sha tulis hehe speechless kejap :P
  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 12:59PM
Sha.. dont worry kalau jadi, sis bagi dah siap2 neuter. Mcm sis buat pada Aning dulu. Masa pick up Sha boleh byr kos neuter and hopefully sis dpt bagi resit DBKL-SPCA yang dpt tax exemption tu atas nama Sha. I've done it before.. should be no prob.
  0  
rawr2buny   Oct 21st 2010 at 1:17PM
Ooo.. hihi alright thank you kak gee :) If jadi no worry about the updates since sha akan update regularly (hantu computer ni online 24jam). and of course shower them with kasih sayang and also send them for check ups and vaccine :D ape2 nanti akak inform sha ye. skrg nak pegi makan dulu ehhee m(_ _)m

p/s: tax exemption? *penuh tanda tanya* hehe.
  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 1:42PM
Yana, u r such a kind cat lover. Perasan tak kucing sis for adoption tu nama Ginger, ada mcm rupa Aden hehe..

Sha, ye Sha.. kalau Zass dkt klinik dbkl cheras tu, dia akan bagi resit spca. Resit tu boleh kita gunakan utk kecualikan cukai. Sis ada buat entry psl ni di blog sis -> http://dearcats.blogspot.com/2010/07/resit-kembiri-dapat-pengecualian-cukai_12.html *iklan kejap* hahaha!
  0  
wanilliyana   Oct 21st 2010 at 3:59PM
Kak Gee: Ginger mata oren eh??? comel.. Aden mata kuning cair..

Sha: aah siap ada tax exemption lg..memang digalakkan.. pasal "org rumah" tu, slow2 la.. lama2 dia akan terima..

  0  
rozzygee   Oct 21st 2010 at 5:12PM
a'ah Yana.. all in oreng hehe.. hari ni Ginger jadi Pet of The Day tu.. hehe.. cam bangga je. suka! suka! suka!..
  0  
shemagibbs   Oct 22nd 2010 at 6:10PM
sis. can i have manish? . saya perlukan teman yang handsome ni untuk jadi adik saya dirumah.. saya nak si handsome boy nii. ;)
  0  
rozzygee   Oct 23rd 2010 at 2:18PM
Ensem eh? Sis x leh dgr org puji.. Cair pala lutut haha! Shema dah fikir abis2 ke nk melamar ni?
  0  
shemagibbs   Oct 23rd 2010 at 9:32PM
haha. handsome sis. serious nk die. kalau tak jadi adik. jadi bf pun boleh. kekeke. ;p
  0  
rozzygee   Oct 29th 2010 at 6:53PM
tkasih atas sambutan hangat utk adopt Manish & Manggish. Sorry, no more emails pls becoz they have been booked. In fact they will be neutered tomorrow under the adopters expenses. I cant change their profile to 'ADOPTED' unless i surrender them safe and sound to the adopters :)
  0  
Officially adopted.. :)
  0  


Have a question or comment about this pet? Login or Sign Up to join the discussion!







Main Site
Home
Advertising
Donate
Sponsor Pets
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Privacy Policy
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Royal Canin Education
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle: Adoption Prediction
Kaggle: Pawpularity Contest
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
Huawei AppGallery App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2022. All rights reserved.