Go
Royal Canin Club

Tasty Meat-Free Meals
Lost & Found
  Guidelines View All 

Found in WPKL
Brown Male Poodle, 6 Yrs


Lost in Ipoh
Lucky, 6 Yrs


Join PetFinder.my
Adopt an animal, find a loving home for your pet, meet animal lovers & discover useful tips!
  Join Now »  


   « Back To Listing Toby
Toby - Domestic Long Hair Cat
For Adoption
CatDomestic Long Hair
ProfileMale, 10 Years 9 Months
VaccinatedYes
DewormedYes
Neutered
No 
ConditionHealthy
BodyMedium Size, Long Fur
ColorCream
LocationKajang, Selangor
Posted29 Dec 2011 (Updated 2 Feb 2013)
Adoption FeeFREE
 
Owner
Send Email View Phone 21 Comments
This pet has been listed for over 90 days and may already have been adopted. Kindly notify us if it is no longer available, to help us maintain an accurate database of pets.

Looking for adopter.
Pet already adopted? Let us knowReport Abuse




Gallery

Click on photo to view photo gallery, or mouse over for preview


Toby - Domestic Long Hair Cat


Toby - Domestic Long Hair Cat


Toby - Domestic Long Hair Cat




More Pets By julaet   [ view all ]

Black And White
For Adoption
Suzy
Adopted
KIMI
In Heaven
Masdor
Adopted






Comments
Page: 1 2    21 Comments
aina90   Dec 29th 2011 at 1:01PM
ade lg x kucing ni? nk adopt die la..
msg sy blik kt 0178285087
  0  
meowaina   Dec 29th 2011 at 10:59PM
sy harap sgt awak aprovekn ye?
  0  
bizi88   Feb 2nd 2013 at 10:59AM
klau yg bulu tebal dan lawa..ramai je nak adopt.klau kucing kampung..setahun iklan pun blum tentu ada yang nak.. sedih dgan msyarakat skang :(
  0  
KentCat   Feb 3rd 2013 at 2:00AM
Ramai yg adopt pun bukan nk jagalah tp nk jual balik or buat kilang beranak!..yup,too sad dgn org yg mcm nie..( by the way cat nie look sakit )
  0  
earthjuice   Feb 3rd 2013 at 4:08AM
Biasa la tu mentality masyarakat skung. Tp ramai yg xtaw jage long hair cat ni costing die tinggi. Then kalau jual asal lawa sket je jual mcm pedigree cat tp bile mase diorg jge xd plak treat that cat like a pedigree.
  0  
julaet   Feb 3rd 2013 at 3:57PM
Untuk pengetahuan semua.. kucing ini adalah kucing yang telah saya adopt dua tahun lepas.saya mendapatnya di dalam keadaan yang sangat teruk.gambar gambar yang tertera adalah gambar lama beliau.saya telah menjaga dan memberikan yang terbaik kepada kucing ini. Saya ingin memberikan kucing ini kepada yang boleh menjaganya lebih baik dari saya.memang lumrah org akan sukakan yang cantik.tetapi saya sudah menetapkan syarat agar kucing ini di spay dahulu sebelum diadopt dan saya bukannya terdesak nak memberikannya terus kepada sesiapa yang belum saya kenal.harap dapat memberikan komen yang positif.tak semua org adopt untuk menjual semula dan tak semua org memberi tanpa berfikir panjang. Btw... saya tak beli pun kucing ni. Saya ambil dia pada waktu melihat gambarnya yang paling buruk dalam sejarah. Dah berminggu diiklankan tapi tak ada sesiapa pun nak ambil.
  0  
KentCat   Feb 3rd 2013 at 7:23PM
Thn u pun tahu,those people just want ur cat just Bcoz dh cantik,meaning those r not a good adopter..start asking ur friends or family members,at least u tahu n where to find ur cat in future..so that tak Ada la kes jual adopted cat n bila previous owner dtg visit, bgtahu ,"sorry kucing tu Dah mati"..hope u buat Surat Adoption Agreement,so that nasib kucing u terbela.
  0  
mlinda   Feb 4th 2013 at 9:27AM
Apa kata awk spay kan dulu kucing tu before bg adopt. Juz my opinion..
  0  
julaet   Feb 4th 2013 at 6:44PM
Jangan risau. Memang akan di spay dulu.dan saya masih meneliti yang layak.
  0  
meyalah   Feb 8th 2013 at 10:16AM
ade lagi x?
  0  
MummyKiki   Feb 12th 2013 at 2:36PM
Thanks to u for treating this cat...klu dah tgk sakit tu mmg xsmp hati nak biar kan..? Semoga rezeki awak makin murah sbb tolong haiwan2 yg memerlukan...
  0  
marilynfyda   Feb 14th 2013 at 4:32PM
I would love to adopt this baby. please contact me
  0  
effafaizal   Feb 25th 2013 at 6:15AM
kisah kucing ni mcm atok saya punya kucing jugak.. jumpa dkt pasar, kucing parsi betina dgn jantan dulu kotor busuk. lama juga dia bela kucing ni,sekarang semua comel2! :)
  0  
apexasei   Mar 3rd 2013 at 5:31PM
i am interested!
  0  
EyfaMuhid   Mar 18th 2013 at 5:10PM
ade lagi tak kucing niey??
  0  
Euforia   Apr 16th 2013 at 11:54PM
kat mana ek klinik yg spay/neuter kucing murah sket?
around kajang/bangi..
  0  
erienozne   Jun 17th 2013 at 1:10PM
ada lagi tak kucing nie?
  0  
eppiey   Jun 21st 2013 at 5:09PM
Ada lg tak?
  0  
yippie91   Jul 27th 2013 at 5:51AM
salam.. ade lagi ke si bulus ni?
  0  
arolwenx   Aug 24th 2013 at 4:16AM
give me plz, sye nak!
  0  


Have a question or comment about this pet? Login or Sign Up to join the discussion!







Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.