Go

Tasty Meat-Free Meals
Lost & Found
  Guidelines View All 

Lost in Shah Alam
Zorro, 9 Yrs


Lost in Ampang
Tinkle, 4 Yrs


Join PetFinder.my
Adopt an animal, find a loving home for your pet, meet animal lovers & discover useful tips!
  Join Now »  


   « Back To Listing Bee Junior @ BJ
Bee Junior @ BJ - Domestic Short Hair Cat
Lost
CatDomestic Short Hair
ProfileMale, 10 Years 6 Months
Amount4 Pets
VaccinatedYes
DewormedYes
NeuteredNo
ConditionHealthy
BodySmall Size, Short Fur
ColorGolden, White
LocationKajang, Selangor
Posted12 Dec 2009 (Updated 12 Feb 2012)
 
Rescuer
Send Email View Phone 4 Comments
I was on my way back to Semenyih from Ampang Bowl, Metro Inn Kajang. Dekat simpang 4 traffic light nak keluar tu, i ternampak anak kucing ni kat tepi devider. Alamak aii, mau penyek anak kucing ni kang. Belum sempat nak buka pintu kereta, lampu dah hijau, terpaksa jalan depan skit then buat U turn balik masuk ke Metro Inn tu then terus park tepi. I patah balik kat tempat i nampak anak kucing ni... tapi tgk dah tak ada... jengah bawah kereta yg tgh berhenti kat lampu merah tu, ternampak anak kucing ni menyorok betul-2 kat tayar belakang kancil. Weeiii... ni kalau lampu hijau ni kang mmg jadik lempeng la anak kucing ni. I hulur tangan nak tangkap dia, lari la plak celah-2 kereta lain kat situ. Terpaksalah tepuk cermin kereta kancil tu minta dia tunggu kejap.. sebab lampu dah nak hijau masa tu. Dah berlari-2 kejar anak kucing ni sampai kat tengah-2 simpang 4 tu !!!! Tuhan mmg nak panjang umur anak kucing ni... dapat gak i tangkap dia. Punyalah kotor dan comot, badan penuh dgn debu.

So, saja jer letak under FOUND but i don't think ada orang akan tuntut anak kucing ni.. and i'm more than happy to have this kitten..... and btw, i'm not too sure whether it's male or female but think it's a female, less than a month old for sure.
Report Abuse




Gallery

Click on photo to view photo gallery, or mouse over for preview


cute jugak, not bad!!
cute jugak, not bad!!


latest of him... this boy grew up so fast
latest of him... this boy grew up so fast


terkangkang beb...
terkangkang beb...


manja....
manja....


His favorite position..
His favorite position..


Mana Iman tidur, situ jugak lah Baby tidur.
Mana Iman tidur, situ jugak lah Baby tidur.


just like my late BumbleBee
just like my late BumbleBee


very close to my son, Iman
very close to my son, Iman


Baby.. after 2 months, manja....
Baby.. after 2 months, manja....


layan bola
layan bola


baik punya terlentang
baik punya terlentang


Bee Junior @ BJ - Domestic Short Hair Cat


mana nak jer landing
mana nak jer landing


ain't too crowded?
ain't too crowded?


get along very well with Rain
get along very well with Rain


tgh explore tempat baru...
tgh explore tempat baru...


Show All Photos »
baru bersih..
baru bersih..


Romeow tgh interview
Romeow tgh interview


mmg tak biasa dgn orang anak kucing ni
mmg tak biasa dgn orang anak kucing ni


that night i took him back, comot!!
that night i took him back, comot!!


takut, cemas dan lapar...
takut, cemas dan lapar...




More Pets By Halim66   [ view all ]

Zack
Owner's Pet
Rain
Owner's Pet
Yogi
In Heaven
Bella
Owner's Pet
Bumblebee
In Heaven
Romeow
Owner's Pet






Comments
Share your comments here4 Comments
julaet   Dec 13th 2009 at 8:00PM
  0  
romeow: Hi, boleh berkenalan?

Kat area situ memang banyak stray. nak nak dekat area kedai mamak ayza's itu...
Halim66   Dec 14th 2009 at 11:13AM
  0  
Hi, jgn la bagi kucing lain kawan dgn Romeow ni, kucing besar pun tak tahan layan dia ni...hyper active 1 hal, dia tak gentle bila bergurau.. ni baby baru manjang kena jer sampai i kurung kitten baru ni. Sama jugak kalau dgn kita, dia gigit mmg betul-2 sakit, dlm seminggu mmg berdarah la kaki atau tangan. Tak macam BumbleBee, hyper jugak sebelum kena langgar dulu tapi bila bergurau dgn kita, he's very gentle :-(
azraf   Dec 25th 2009 at 4:32AM
  0  
Alahai, comelnya...
Aliceborock   Mar 5th 2012 at 2:01AM
  0  
Love the story line. The picture says it all.


Have a question or comment about this pet? Login or Sign Up to join the discussion!







Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: