Go
PetFinder.my Shopee Campaign

Tasty Meat-Free Meals
Lost & Found
  Guidelines View All 

Lost in Ampang Jaya
Meme, 2 Yrs


Lost in Shah Alam
Abandoned & Pregnant , 5 Yrs


Join PetFinder.my
Adopt an animal, find a loving home for your pet, meet animal lovers & discover useful tips!
  Join Now »  

   « Back To Listing Tigger
Tigger - Tortoiseshell + Domestic Short Hair Cat
In Heaven
CatTortoiseshell + Domestic Short Hair
ProfileFemale, 4 Months
VaccinatedNo
DewormedYes
SpayedNo
ConditionHealthy
BodySmall Size, Medium Fur
ColorBlack, Brown, Cream
LocationTasik Selatan, Kuala Lumpur
Posted23 Dec 2009 (Updated 24 May 2010)
 
Owner
  15 Comments
On 22nd of December, i saw this cute little tortoiseshell kitten just woke up from her sleep under table @ unfamous seafood restaurant. So cute!! , i whisper. After finished my dinner, i played with her. And goodbye is the part that i wanna skip, but the owner of the shop said , "if u want to adopt her, go ahead" . AND I WAS LIKE BLOODY HELL YEAH!

and yeah, choose the right name of my pet is always been the hardest part of all. Haha

____________________

Latest news :
Tigger tengah sakit. Vet said dia ada nanah dekat paru-paru(pneumonia) so she cannot breathe properly. Dia kata probably pernah kena gigit dengan kucing lain, but as far as i concern, dia tak pernah berjumpa dengan kucing lain. So i assume, dia kena gigit sebelum i adopt her. Poor baby tigger. I tried my best untuk keluarkan duit untuk treatment Tigger walaupun my sister said she not worth it, just because shes just a stray cat and dsh. Whatever sister! I love her more than anything. Nak-nak lagi dia ni jenis yang bijak dan dengar kata. Orang kata duduk, dia duduk orang kata tidur dia baring, orang kata makan dia meow-meow sambil pegi dekat makanan basah . Sekarang, makan pun taknak. I just give her antibiotic , milk yang gunakan syringe. nak paksa tigger makan , dia refuse dan berontak. So i stop takut dia tak boleh bernafas. I want my old Tigger back. :(

Update.
She's 70% recover but still refuse to eat.

Update.
She's used to be okay, then i went to vet and give her new antibiotic, she went worse drastically. Stray cat never suit with doc's medicine.And i just figure out about the khasiat of pokok misai kucing a day before she die. So friends, if your cat takde improvement dengan doc medicine, bagi dia akar misai kucing. Im sorry tigger for not being the best for you eventho i try my hardest.

R.I.P baby.
Report Abuse




Gallery

Click on photo to view photo gallery, or mouse over for preview


Tigger - Tortoiseshell + Domestic Short Hair Cat


Tigger - Tortoiseshell + Domestic Short Hair Cat


Tigger - Tortoiseshell + Domestic Short Hair Cat


Tigger - Tortoiseshell + Domestic Short Hair Cat


Tigger - Tortoiseshell + Domestic Short Hair Cat




More Pets By hlzhlm   [ view all ]

Gurl
In Heaven
Jacko
Adopted






Comments
Share your comments here15 Comments
Crool   Dec 24th 2009 at 2:17PM
warna yg unique...i like..hehe
  0  
hlzhlm   Jan 1st 2010 at 5:24PM
haha. thx crool <3
  0  
syahzan   Feb 10th 2010 at 10:16PM
comel la dier...
:D
  0  
hlzhlm   Feb 11th 2010 at 9:38PM
She's not that cute, infact , my sis and her husband panggil kucing i kucing hodoh. hahaha. but once u know her, ull fall deeply in love with her. Sangat bijak. mungkin sebab stray cat kot. dengar cakap dan sangatt manjaa
  0  
MrTOmewToes   Feb 18th 2010 at 2:15PM
seriuzly nak nages
  0  
hlzhlm   Feb 18th 2010 at 4:10PM
i dah penat dah asik nangis. ksian sgt
  0  
simba   Feb 18th 2010 at 5:11PM
boleh sy bagi kucing saya kt awak? mungkin dia x serupa tapi mungkin boleh mengubati kesedihan awak.
  0  
simple   Feb 18th 2010 at 6:34PM
hlzhlm, (terbelit lidah nak sebut... ;-)

I love tortoiseshell. There is never 2 cats with the same pattern - i think.
Sorry abt Tigger. Dia mmg cute. Jgn laa nangis lagi. Byk lagi Tigger juniors kat luar sana. Menanti peluang jer ada org nak sayang. Jom pi adopt satu dua. :-)
  0  
MrTOmewToes   Feb 18th 2010 at 9:38PM
seriuz simple benda memang sng nak ganti......tp kalu hati tuan n pet susah skit!!!!
  0  
simple   Feb 19th 2010 at 8:31PM
yes ... i understand ... betul tuh ... i've lost quite a few too. Each of them was/is different. Sori Helza. Tak bermaksud nak perkecilkan perasaan anda. I just hope you'll give other cats a chance to be with you, since your love for cats are pure and honest.
  0  
hlzhlm   Feb 19th 2010 at 9:13PM
simba : awww so sweet of u simba. tapi, saya macam fobia nak jaga kucing. saya takut sy tak boleh jaga dia dengan elok and end up dia akan jadik macam tigger. sy takut sgt. i shudnt adopt tigger in the first place kalau tak mesti dia masih ada sekarang. :(

simple : haha, panggil helza je. its okay. mungkin takda jodoh kitorang untuk tinggal sama lama2. mungkin sy tak sesuai kot untuk dia. hee. ayah sy nak pujuk beli kucing baru, tp ntah la. she is irreplaceable. :/

mrtomewtoes: agreed!

simple lagi skali : ambil masa, tp takkan la sebab tigger sekor sy nak kene abaikan kucing2 yang mungkin perlukan sy kan? tp as i said, mengambil masa. :)

untuk semua : thanks alot guys :)
  0  
UHaiman   Feb 21st 2010 at 5:16PM
cute la,rupe smer cm kucing sy yg mty kner ggt anjing,sedeh uh time tuh T_T
  0  
hlzhlm   Feb 21st 2010 at 6:19PM
hishh. kesiannyaaaaaa. kenapa kasik dia keluar dkat kawasan anjing?? :(
  0  
UHaiman   Feb 22nd 2010 at 3:30PM
bkn kasi dier kuar,anjing tuh yg msk rmah sy,kucing lak duk kat lam sngkr,anjing tuh ggt kaki dier,bgun pgi sok tngk dah tekulai dah,sedeh sngt:(
  0  
hlzhlm   Feb 22nd 2010 at 3:58PM
hish. anjing ni. nakal sangat. letak la animals repellent depan rumah. biar diorang tak datang.
  0  


Have a question or comment about this pet? Login or Sign Up to join the discussion!







Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2021. All rights reserved.