Go

Kebuluran Punca Gajah Ceroboh Gerai Buah Tepi Jala..

 Kebuluran punca gajah ceroboh gerai buah tepi jalan di Kota Tinggi Johor semalam. Aksi gajah menyasar dan mengamuk atas jalan raya menimbulkan panik pengguna jalan. Gajah juga dilihat ketakutan hingga merempuh beberapa buah kereta dalam keadaan berlari mahu selamatkan diri.

Haiwan liar seperti gajah tidak akan berkeliaran di tempat awam yang ramai orang melainkan kebuluran dan ketiadaan habitat untuk berlindung.

Pihak yang cari makan secara meneroka hutan untuk projek perumahan, Pembalak dan pemusnah hutan adalah spesis terkeji dan menjijikkan dalam kalangan masyarakat. Kerana mereka adalah golongan pembunuh. Iaitu membunuh alam sekitar, membunuh khazanah alam dan membunuh hidupan liar. Kerana mereka dunia rosak serosaknya.

#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #voice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010


Source: https://www.facebook.com/animalmalaysia/videos/2153273731374.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2020, PetFinder.my. All rights reserved.