Go

Misi Bantuan Makanan Kucing Dan Makanan Anjing Mas..

 
[ MISI BANTUAN MAKANAN KUCING DAN MAKANAN ANJING MASIH DITERUSKAN - KEMPEN KIBAR BENDERA MERAH ]

Kuala Lumpur, 13 Feb – Kempen Kibar Bendera Merah tetap berjalan seperti biasa. Mereka yang memerlukan makanan untuk kucing dan anjing datang mengambil bantuan makanan yang disediakan Animal Malaysia.

Tidak seperti tahun lepas, pada tahun ini tiada amalan pengeposan bantuan makanan disediakan memandangkan ketiadaan bajet untuk bayaran khidmat kurier. Namun sekiranya ada kekuatan kewangan pasti Animal Malaysia akan memhuat kiriman secara pos kepada pemilik haiwan atau pemberi makan haiwan jalanan di seluruh negara yang memohon bantuan. Oleh itu agihan bantuan makanan buat masa ini hanya dilakukan kepada pemohon yang datang mengambilnya sendiri.

Animal Malaysia mengajak semua masyarakat turut sama membantu pemilik haiwan yang terjejas haiwan jalanan di kawasan masing-masing. Sahutlah dan hulurkan bantuan kepada mana-mana pemilik yang mengibarkan bendera merah. Itu tanda mereka memerlukan bantuan untuk kucing dan anjing dalam peliharaan mereka.

Bagi mana-mana individu dan badan korporat yang mahu bersama Animal Malaysia memperkembangkan lagi agihan bantuan makanan. Boleh hulurkan sumbangan melalui dua kaedah :

1. Hantarkan bekalan makanan kucing atau makanan anjing ke base Animal Malaysia di Segambut. Atau;

2. Sumbangan kewangan boleh bank in atau transfer ke akaun :

PERSATUAN HAIWAN MALAYSIA

No. Akaun : 8604048212

Nama Bank : CIMB Bank Berhad

Atau

PERSATUAN HAIWAN MALAYSIA

No. Akaun : 105380001899

Nama Bank : Affin Bank Berhad

Reference : Bantuan PKPD

Whatsapp Hotline Animal Malaysia www.wasap.my/+60105394749 untuk kemaskini bantuan.

“HAIWAN KHAZANAH AMANAH TUHAN”

#siripendidikanawamanimalmalaysia #dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010

Source: https://www.facebook.com/633109216896282/posts/1581277602079.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2021, PetFinder.my. All rights reserved.