Go

Perut Ular Sawa Dirodok Kerana Baham Babi Hutan. K..

 [ PERUT ULAR SAWA DIRODOK KERANA BAHAM BABI HUTAN ]

Kemasukan haiwan liar seperti ular sawa ke kawasan manusia kini semakin meruncing. Keadaan ini adalah disebabkan kesan penarahan kawasan hutan yang menjadi habitat haiwan malang ini.

Video menunjukkan nasib ular sawa dirodok perut kerana kesalahan memakan Babi Hutan dalam kawasan kebun kelapa sawit amat kejam dan tidak berperi kemanusiaan.

Dalam keadaan tidak mengancam nyawa manusia dan tiada keperluan mempertahankan diri. Kehadiran haiwan liar seperti ular sawa di kawasan manusia ini perlu dimaklumkan kepada Jabatan Perhilitan atau pun mendapatkan khidmat tangkapan oleh Angkatan Pertahanan Awam supaya boleh mengelakkan kezaliman menjurus jenayah haiwan berlaku. Ular sawa juga boleh ditangkap dan direlokasi ke habitat yang lebih sesuai oleh pihak berkuasa.

“HAIWAN KHAZANAH AMANAH TUHAN”

#siripendidikanawamanimalmalaysia #dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010


Source: https://www.facebook.com/malaysiaanimalassociation/videos/98.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2021, PetFinder.my. All rights reserved.