Go

Dubur Kucing Disumbat Mercun Petanda Masyarakat Ti..

 [ DUBUR KUCING DISUMBAT MERCUN PETANDA MASYARAKAT TIDAK BERHATI PERUT ]

Apa dosa seekor kucing ini kepada diri dan keluarga pelaku hingga sanggup mencucuh mercun secara sengaja ke dalam dubur kucing tersebut sambil ketawa menghiburkan.

Animal Malaysia mengutuk perbuatan zalim mencucuh mercun ke dubur kucing yang tidak mengerti apa-apa dan menuntut kerajaan negara pelaku tersebut mengambil tindakan menangkap dan menghukum dengan seberat-beratnya penjenayah haiwan ini.

Insiden dipercayai berlaku di luar negara ini merupakan contoh tidak baik dan jika ia berlaku di Malaysia pelaku berdepan hukuman minimum satu tahun dan maksimum tiga tahun penjara serta denda minimum RM20,000 dan maksimum RM100,000.

Haiwan dicipta tuhan sebagai amanah untuk manusia. Perlakuan sewenangnya menzalimi haiwan menunjukkan tamadun dan mentaliti sesebuah bangsa.

Kongsikan kes jenayah haiwan ke www.wasap.my/+60105394749 atau visit www.animalmalaysia.com untuk aktiviti haiwan.

“HAIWAN KHAZANAH AMANAH TUHAN”

#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010


Source: https://www.facebook.com/malaysiaanimalassociation/videos/64.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2022, PetFinder.my. All rights reserved.