Go

Kerjasama Persatuan Haiwan Malaysia Animal Malaysi..

 
Kerjasama Persatuan Haiwan Malaysia (Animal Malaysia) dengan Islamic Relief Malaysia dan Kementerian Belia Dan Sukan Malaysia membawa 30 sukarellawan menjalankan Program Modul Kesukarelawan memberi manfaat kepada lebih 120 ekor kucing jalanan yang menghuni Galeri Animal Malaysia.

Kehadiran para sukarelawan bukan sahaja membantu memanjakan para kucing dan membersihkan sangkar serta sekeliling shelter. Tetapi turut mendapat pendedahan mengenai perjalanan Animal Criminal Justice System di negara ini. Penerangan undang-undang haiwan dan maklumat mengenai penyiasatan jenayah haiwan, penguatkuasaan undang-undang dan kes-kes jenayah haiwan yang telah berlaku di negara ini.

Animal Malaysia amat mengalu-alukan lebih banyak penyertaan badan korporat, agensi kerajaan, institu pengajian tinggi dan sekolah serta orang perseorangan mengambil bahagian menjalankan usaha CSR dan Khidmat Masyarakat menyantuni haiwan terutama yang ditempatkan di shelter Galeri Animal Malaysia.

Terima kaseh kepada semua peserta dan pegawai pengiring yang hadir menjayakan Program Sukarelawan ini. Semoga jumpa lagi.

_________________________________________________________

😻 Galeri Animal Malaysia bermula kasih sayang yang terbiar dan berubahnya nasib yang tidak terbela. Bantu berikan rawatan perubatan dan kehidupan terbaik untuk anak-anak bawah jagaan di sini melalui pembelian amal – https://shopee.com.my/galerianimalmalaysia atau sumbangan kewangan : MAA ANIMAL CARE ( 8009964351 CIMB Bank Berhad )

🐈 Tajaan makanan kucing Super Premium Buttons and Bows Malaysia – https://shopee.com.my/buttonsandbowsmalaysia

🐈 Tajaan pasir Tofu oleh Izzlisha Majesty – Cat Litter, Cat Hotel & Spa – https://shopee.com.my/izzlisha_majesty

🐈 Tajaan spray pembersihan oleh Anymal Lab – https://shopee.com.my/anymallab (www.anymal.my)

✅ Waktu melawat : Isnin – Sabtu 11.00 pagi hingga 5.00 petang.

✅ Adoption dibuka kepada yang layak. Lokasi sila Google nama Galeri Animal Malaysia.

✅ Dafar Sijil Haiwan di www.animalmalaysia.com

#cat #kucing #kitten #babycat #adoption #donation #charity #galeri #animal #malaysia #stray

Source: https://www.facebook.com/633109216896282/posts/2057350747805.. Facebook Comments


Copyright © 2008 - 2023, PetFinder.my. All rights reserved.