Go

Meow Meow Ku Notty~!

Ramai yg komplen….antaranya: Kitten saya ni kecik lagi, sgt comel tp mulut bising mcm bertih goreng..mcm mana ye??? Masalahnya kadang2 kita sampai x tahan..mana tidaknya…pagi...
Jun 19, 2014

0

My Happy Ending #6 – Encik Bones

myfurrykidsnamescratchktaj    Befor e Dulu    Now Sekarang 1          Cat/Dog’s Name Nama kucing/anjing Bones-Yot...
Jun 18, 2014

0

My Happy Ending #5 – Milley Ariff

#myfurrykidsnamescratchktaj    Bef ore Dulu    Now Sekarang 1          Cat/Dog’s Name Nama kucing/anjing Milley...
Jun 16, 2014

0

My Happy Ending #4 – Richard Parker

#myfurrykidsnamescratchktaj Before Dulu Now Sekarang 1          Cat/Dog’s Name Nama kucing/anjing Richard Parker (RP)...
Jun 13, 2014

0

My Happy Ending #3 – Anya A.k.a Anyau

#myfurrykidsnamescratchktaj Before Dulu Now Sekarang 1          Cat/Dog’s Name Nama kucing/anjing Anya a.k.a...
Jun 11, 2014

0

My Happy Ending #2 – Gu Mi-Ho

#myfurrykidsnamescratchktaj Before Dulu Now Sekarang 1          Cat/Dog’s Name Nama kucing/anjing Gu Mi-Ho...
Jun 10, 2014

0

My Happy Ending #1 – Datuk K

#myfurrykidsnamescratchktaj Before Dulu Now Sekarang 1          Cat/Dog’s Name Nama kucing/anjing Datuk...
Jun 9, 2014

0

Sebelum Bawa Balik Kitten….

As Salam… Hari ni..mari kita semak balik..checklist kita sebelum bawa balik anak kucing baru ke rumah…especially kalau kita  ni baru nak berjinak2 dengan arena membela...
Jun 3, 2014

0

Adab-Adab Meminta Bantuan

   Hi kawan kawan, apa khabar? Harap harap semua yang sedang membaca entri kali ini berada dalam keadan sihat dari segi fizikal dan mental. Kami?! Seperti rutin harian biasa, di awal pagi...
May 26, 2014

0

Entri Pendek: Bagai Anjing Dengan Kucing

Hello kawan kawan,  Hari nih kami nak kongsi kan sedikit perihal hubungan kucing dan anjing. Bidalan orang melayu dulu dulu ada berkata kalau bergaduh bagai anjing dengan kucing. Rata rata dari...
May 7, 2014

0

TIPS KOMENG: Membiasakan Kucing Dengan Persekitaran Baru

Tips ini sesuai untuk mereka yang baru meng’adopt’ atau di’adopt’ kucing. PERKARA YANG PERLU DIBUAT:1 . Letakkan kucing yang baru...
Apr 17, 2014

0

Nutrisi Asas Untuk Kucing

ASAS YANG PERLU TAHU: 1. Kucing ni sebenarnya adalah karnivor (kata dah keluarga rimau kan). Ini bermakna diet kucing perlulah banyak protein. 2. Kucing boleh...
Apr 17, 2014

0

Saya Nak Neuterkan Kucing Awak, Bukan Awak!

As salam…Salam Jumaat yg penuh barokah… Ramai yang akan mempersoalkan dan memberi alasan (kadang2 alasan bodoh juga) apabila isu pemandulan/pengkasian diutarakan.. Antaranya: • ”...
Apr 4, 2014

0

Meoww…Meoww….Pet Fiesta This Time!

Meoww…Meoww… Hey hey hey!!! InsyaAllah kami akan turut serta dalam event PET FIESTA, Malaysia Largest Indoor & Outdoor Pet Expo. Tahun ni pertama kali PET FIESTA diadakan di Setia...
Mar 30, 2014

0

Kenapa Mandulkan??

As salam… Pemandulan itu penting, selain untuk mengawal masalah populasi haiwan jalanan yang semakin meningkat dan mengelakkan risiko kehamilan yang tidak dirancang, ada beberapa alasan yang...
Mar 28, 2014

0

Kami Mencari Volunteer

As Salam… Anda minat kucing? Anda suka kucing? Berminat nak carik peluang buat amal kebajikan dan cari pahala? Berminat utk bekerja secara sukarela? Boleh bekerja dalam kumpulan?  Anda...
Mar 22, 2014

0

PET FIESTA..yehaaaaa!!

As Salam…Hello…Hello… Hey hey hey!!! InsyaAllah kami akan turut serta dalam event  PET FIESTA, Malaysia Largest Indoor &  Outdoor Pet Expo. Anda boleh...
Mar 20, 2014

0

Pls Adopt Nek Zara’s Cat

Dear animal lovers, A few months ago in one of the previous entry we had featured a kind hearted nenek by the name Zaharah. She is known among her friends and neighbours as “Mak/Nek Zara”....
Mar 13, 2014

0

S.C.R.A.T.C.H @ SACC MAll Shah Alam

Hello Kawan Kawan  Hampir 2 minggu yang lalu kami mendapat jemputan dari Presiden KKM untuk turut serta dengan program anjuran mereka. Kami diberi peluang dan ruang untuk membuka booth bagi...
Jan 23, 2014

0

MSMW 2014 Bloggers Awards

Hi kawan kawan,  Our blog site has been nominated for the MSMW 2014 Bloggers Awards. Thank you for the nomination and you know who you are!  We would like to inform that one of the...
Jan 19, 2014

0
Page 3 of 10123456...10...»
Copyright © 2008 - 2020, PetFinder.my. All rights reserved.