Go

Charlie Oh Charlie: Anak FIP Berlari Riang Di Jambatan Pelangi

Assalam & Salam Sejahtera Beberapa hari lepas, kami menerima satu email daripada saudari Yunn. Beliau memerlukan bantuan SCRATCH secara kewangan dan juga nasihat. Di dalam emailnya, beliau...
Oct 4, 2013

1

Bantuan Diperlukan Utk 16 Ekor DLH Yang Ditinggalkan

Salam dan Selamat Sejahtera, Minggu lepas, kami menerima 1 email yang agak mencemaskan dari Ms. C. Beliau meminta bantuan SCRATCH untuk mencarikan tuan baru bagi 16 ekor kucing Domestic Long...
Sep 20, 2013

0

Terima Kasih: Program Jualan Amal Dan Adoption Drive, Putrajaya

Hi kawan kawan! Sabtu dan Ahad yang lalu telah berlangsung adoption drive dan charity sale kami bersempena Pertandingan Kucing Antarabangsa di Putrajaya. Ucapan terima kasih terlebih dahulu kepada...
Sep 17, 2013

0

SCRATCH Charity Sales And Adoption Drive September 2013

Hello Friends!  In conjunction with Putrajaya International Cat Show 2013, Kelab Kucing Malaysia has invited SCRATCH to organize an adoption drive and charity sales. We are  thankful to...
Sep 14, 2013

0

FOSTERER Needed!! Help!!

HELP!!!! FOSTERER FOR DLH CAT NEEDED ASAP!! Warga Scratch/KTAJ sekalian, kami mencari beberapa org volunteer yang boleh menjadi FOSTERER (penjaga sementara) kepada 11 ekor kucing DLH (bulu...
Sep 13, 2013

0

Happy Birthday Kerby Baby!

Heyo Heyo Friends! Last Sunday SCRATCH members were invited to celebrate Kerby’s Birthday Pawty! It was one awesome birthday party bash we would say. Kerby is a Japanese Spitz and you can read...
Sep 10, 2013

0

Volunteer Work At Furry Friends Farm: A Collaboration Between SCRATCH And Kolej Teknologi Timur Students

Hi Kawan-Kawan,  Kawasan perlidungan untuk kucing (cattery area) Entry kali ini, kami nak kongsi kan cerita kerja amal yang berlangsung pada hujung minggu lepas. Sekitar bulan June...
Sep 5, 2013

0

Pet Boarding During Holiday.

Going away for holiday? So you plan to board tour pets at the boarding centre? Then it is about time to plan for your pet’s healthy, happy stay by creating a boarding checklist to avoid...
Jul 25, 2013

0

Jawatankuasa Baru KTAJ/SCRATCH

Assalammualaikum dan salam sejahtera, Terlebih dahulu saya ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada ahli-ahli persatuan di atas sokongan serta kepercayaan yang diberikan atas perlantikan saya...
Jun 26, 2013

0

Trap-Neuter-Return/Rehome-Manage (TNRM)

Masih ramai yang tidak tahu apa itu konsep TNRM. Trap-Neuter-Return/Rehome-Manage (TNRM) adalah konsep yang diperkenalkan oleh NGO untuk mengawal populasi haiwan jalanan menggunakan cara yang lebih...
Mar 22, 2013

0

Catnip / Catwort / Catmint

Cuba korang tengok sekitar halaman rumah korang, atau di tepi-tepi padang tempat korang berjogging setiap hujung minggu. Ada tak ternampak tumbuhan ini? Atau ada tak antara korang yang pernah cuba...
Mar 21, 2013

0

Cat Speutering Day (JB) 2013

CAT SPEUTERING DAY & CHARITY DRIVE (JB) 2013Hari pemandulan murah untuk kucing-kucing berpemilik dan jualan amal untuk mengisi Dana SCRATCH bagi membantu Nek Jah dan Nek Zaharah di Johor Bahru!...
Mar 20, 2013

0

CUNEN (Eliyana Othman)

Khamis, 7 Mac 2013 – 1.48pm : salam sis, ni gamba cunen stray cat.. sy rescue die 1 Feb 2013 hari tusbb kaki kiri belakang die ad bisul smpai sekarang die dalam penjagaan sy.. lebih kurang...
Mar 19, 2013

0

Bless Dipotong Ekor (Jezlin R)

Isnin, 11 Mac 2013 – 12.41 am : Salam 1 msia. 10mlm smlm saya terjumpa seekor kucing yg sdg sakit krn ada manusia x bhati perut telah memotong ekornya. Kebetulan pula saya ada di kedai kawasan...
Mar 18, 2013

0

Cat Speutering Day (Kampar) 2013

CAT SPEUTERING DAY & ADOPTION DRIVE, KAMPAR 2013Hari pemandulan murah untuk kucing-kucing berpemilik dan program pengambilan ‘kucing-kucing angkat’ di Kampar, Perak! Tarikh :...
Mar 16, 2013

0

Pemilihan Kibbles Kucing

Apakah faktor pemilihan makanan kucing yang pemilik haiwan perlu titikberatkan dalam membeli makanan untuk si comel anda? Adakah faktor harga semata-mata? Atau faktor nutrisi yang menjadi pilihan...
Mar 5, 2013

0

SPHYNX (Belle Anuar)

Ini SPHYNX. SPHYNX bukan la kucing berbaka Sphinx yang mahal tu. SPHYNX cuma seekor kucing jalanan biasa/kucing kampung yang diselamatkan oleh saudari Belle Anuar. Menurut Belle, kucing betina...
Mar 4, 2013

0

Pemenang Fotogedik 2013 : Joy, Happiness & Laughter

Sempena Pertandingan Fotogedik 2013 : Joy, Happiness & Laughter yang telah berlangsung dari 12 Feb – 28 Feb 2013, beberapa pemenang telah dipilih berdasarkan undian yang kami jalankan di...
Mar 1, 2013

0

Kebaikan Cuka Epal Kepada Kucing

Cuka epal (Apple Cider Vinegar / ACV) merupakan agen semulajadi melawan bakteria yang efektif dan mengandungi pelbagai jenis mineral seperti potassium, calcium, magnesium, phosphorous, chlorine,...
Mar 1, 2013

0

Subsidi Pemandulan Disember 2012

Berikut adalah senarai pemohon yang telah menerima Subsidi Pemandulan Kucing daripada Dana SCRATCH untuk sepanjang bulan Disember 2012. Kucing-kucing ini telah dimandulkan di klinik haiwan pilihan...
Feb 28, 2013

0
Page 3 of 8123456...»
Copyright © 2008 - 2019, PetFinder.my. All rights reserved.