Go

Tiga Ekor Anak Kucing Dipijak Hingga Mati Perlu Da..

 
Tiga ekor anak kucing dipijak hingga mati perlu dapat pembelaan serius. Kejadian di Pasar Awam Maharani, Muar Johor siang tadi merupakan kezaliman sadis yang menuntut siasatan komprehensif terhadap pelakunya. Apa pon alasannya. Pelaku wajib dihumban ke penjara dengan hukuman maksimum.

Pihak Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri Johor diminta untuk lakukan siasatan terperinci dan tidak mengamalkan sikap bergantung maklumat dan beban bukti daripada orang awam semata-mata secara verbal. Sebaliknya perlu significant dalam menjejak pelaku.

Animal Malaysia difahamkan bahawa rakaman CCTV yang diperolehi di pasar tersebut yang merakam aksi kejam memijak kucing hingga pecah kepala dan mati amat kabur dan tidak jelas menunjukkan wajah pelaku. Diharapkan alasan ini bukanlah satu sebab terlepasnya pelaku. Malah diharapkan DVS Johor menggiatkan tindakan mencari beban bukti secara profesional. Kes ini cukup saksi mata yang melihat insiden kejadian yang boleh membantu jejak pelaku yang disyaki peniaga pasar.

#dvs #perhilitan #pbt #animals #stray #wildlife #wild #wildanimals #dogs #cats #strayanimals #saveouranimals #cruelty #animalcruelty #saveourstray #feeder #animalfeeder #law #justice #voice #advocacy #animallaw #animaladvocacy #animalvoice #animaljustice #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

#aktakebajikanhaiwan2015 #aktapemuliharaanhidupanliar2010

Source: https://www.facebook.com/animalmalaysia/photos/a.63918759962.. Facebook Comments


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyright © 2008 - 2020, PetFinder.my. All rights reserved.