Go

Featured Members
ccs1963
Adopter

miumiu0911
1 Pet, Animal Lover

DeeDeeQuah
6 Pets, Animal Lover

K3nooi
1 Pet, Animal Lover

pristine328
Rescuer, Adopter

MazliyanaMaarof
Rescuer, Adopter



Acqua
Name Acqua Azman
JoinedSep 2008
Age28
GenderMale
LocationKlang, Selangor, Malaysia
Occupationstill studying
ExperienceCat (5 Years)
Rabbit (2 Years)
Hamster (3 Years)
Interested InRescuing Pets
Providing Foster Home
Adopting Pets
An Animal Lover
Send Email View Phone 67 Comments
i realy love animals ..
since i was 9..
my first cat is HALSTON..
i slamatkan halston dr kwn 2 i yg ganggu die kat taman..

i bele die sampai umurnye 5 month..
n satu hari atuk i lpaskan die luar rumah..
n die kne langgar kereta..
seminggu x ckp ngan atuk..

so sampai sekarang leh i suka sangat ngan haiwan..
i pernah bele kucing , hamster(robovoski , winter white , golden ) , ikan , burung(lovebird) ,guinea pig , dan ayam .


Show Location Map »





Acqua's Pets
Abang, 2 Yrs
For Adoption





Simba, 9 Yrs
Owner's Pet

Darwin, 11 Yrs
Owner's Pet

Moola, 11 Yrs
Owner's Pet

Baby, 11 Yrs
Owner's Pet

Bella, 11 Yrs
Owner's Pet

Veronica, 11 Yrs
Owner's Pet

Marcos, 11 Yrs
Owner's Pet

Henry, 12 Yrs
Owner's Pet


Cici, 13 Yrs
In Heaven

Lala, 12 Yrs
In Heaven







Comments
Page: 1 2 3 4    67 Comments
omar   Jul 4th 2009 at 6:00PM
aslmkm.......hai dh lame ke bela rabbit????nk tnye ckit bela rabbit ni sng ke/????die ade buang air mrata tmpt x????anyway rabbit ngko smue cute gler
  0  
bellasd   Aug 9th 2009 at 5:12PM
hey. byk nya pets!
  0  
angel83   Oct 13th 2009 at 11:21AM
aznor, thanks for ur comments n credit yar. i hope dayang will turn into a beautiful healthy cat n give birth to a various color of kittens. i suka rabbit u yg hitam putih tue. cutee, nnti dayang blh bljr melompat he hee..
  0  
hakeem   Oct 21st 2009 at 2:52PM
yep..most probably ler..mcm tucen aku si zydan dulu...masa lahir duluh...bulu punya la pjg n terpacak...dh besaw ni...kureng la plak...hehehehe...apapun aku ttp sayang dia...suka gigit jari.....pastu isap....heheheheh
  0  
Marmoreal   Oct 26th 2009 at 11:25PM
salam...berminat nak beli kucing...pure breed flat face persian with cert CFA.. umur 3 bln setengah.2 jantan colour black smoke and whit..dan seekor betina colour calico..berminat hubungi saya..tq..:
  0  
nurkasih   Nov 3rd 2009 at 2:47PM
~asingkan dari kucing lain..kalau boleh bawak g vet.. tapi usually i akan letak ILLIUM FUNGAFITE ANTIFUNGAL CREAM.. tapi tak semua menjadi..selalunya kurap mengurap nieh.. vet lah citanya... sbb kurap pun banyak jenis...
  0  
llllll   Nov 3rd 2009 at 5:03PM
aku tak ckap pun kucing hitam ni jelmaan,just kebanyakan haiwan contohnya seperti ular or anjing hitam...lg satu kucing hitam slalu digunakan dalam pemujaan bomoh2 di indonesia...ni ada hadis mengenai salah satu haiwan hitam

anjing hitam adalah syaitan, warnanya ialah seluruhnya adalah hitam pekat, dan terutamanya jantan berdasar hadis - لَوْلَا أَنَّ الْكِلَابَ أُمَّةٌ مِنْ الْأُمَمِ لَأَمَرْت بِقَتْلِهَا ، فَاقْتُلُوا مِنْهَا كُلَّ أَسْوَدَ بَهِيمٍ ، فَإِنَّهُ شَيْطَانٌ - jika tidak kerana anjing-anjing adalah ummat dari ummat-ummat (makhluk-makhluk Allah-terjemahan pen), pasti aku arahkan dibunuh, maka bunuhlah darinya, anjing hitam liar, kerana ia adalah syaitan - Sahih Al-Jami', Al-Albani, no: 5321, hadis sahih dari jalan periwayatan عبدالله بن مغفل المزني . begitu juga anjing hitam liar yang ada 2 tompok putih, termasuk dalam pengkelasan ini, berdasar hadis - عَلَيْكُمْ بِالْأَسْوَدِ الْبَهِيمِ ذِي الْغُرَّتَيْنِ ، فَإِنَّهُ شَيْطَانٌ, berhatilah dengan anjing liar dengan 2 tompok putih, kerana itu adalah syaitan - hadis direkodkan oleh Imam Muslim, no: 1572.

dik,ko tu baru skolah dik,ilmu pun cetek lg,abg ni tahun depan dah last year degree,tak kecoh,ni nurkasih kat bawah ni,kalau tak silap cikgu,kalau stakat SPM n nak kate org lain uneducated,bek lupakan...awk tu apply IPTA pun ntah dapat ke tak,umur pun belasan tahun lg,tak matang lg...abg tau,umur baya mcm adik ni msti fikir bile dah nak amik spm,dah kire bijak..kat tmpat abg ni,dak2 SPM 10A pun dah ada yang kena tendang,padahal dlu best student...
  0  
angel83   Nov 3rd 2009 at 5:44PM
Aznor,

Just ignore saja apa yang "naq1989" cakap. Orang sebegini memang sukar dikawal. Mengaku diri sendiri berpelajaran tapi diri sendiri pun menunjukkan sikap yang sebalik nya.
  0  
llllll   Nov 3rd 2009 at 6:38PM
yup,degree.itu lg bagus dari bebudak sekolah yang nak tunjuk kehebatan mereka dengan spm or A yang diorg dapat kat sekolah tu...tu la dik aznor,kalau kail panjang sejengkal,jangan lautan hendak diduga...blaja betul2,dah dapat degree nti,bru la kite leh debate lg,...smua org boleh berkata2,tp bape org sahaja yang berkata2 dengan menggunakan ilmu...kalau org lain tgk adik ni kate org lain uneducated,confirm die akan tanya balik,"adik ni spm dah habis ke belum?dah ada diploma or degree ke".then kat situ lah adik baru tau kata2 tanpa ilmu lebih kurg mcm org MLM tu,ckap pandai,tp diri sendiri pun takde ilmu...
  0  
one more thing,blaja2 la skit ilmu agama ye,tak gne blaja tinggi2 tapi takde ilmu agama...agama tak pernah menjadikan kita kolot,sperti pendapat sy mengenai haiwan hitam,then dik aznor ckap masih ada lg manusia mcm sy kat dunia ni,seolah2 mngatakan sy kolot,padahal pendapat sy berdasarkan hadis shahih,bukan hadis maudu' or sbgnya....kalau stakat blaja pendidikan islam kat skolah tu,org bukan islam pun ambil subjek tu.
  0  
pengurusan sumber manusia dan pertahanan,scholarship dari kementerian pertahanan..bukan stray,beli tp penuh kurap,dapat2 je terus join forum ni n terus tanya nurkasih ape yang perlu dibuat...yang ogy tu ambil dari kak maslinda..patut la melenting smcm,baru perasan ada kucing hitam...
  0  
ok la tu,dri sijil spm,scholarship MAS (mak ayah support)
  0  
kire ok wat,kerja dah terjamin,nak dibandingkan dengan course lain mcm engineering,dah melambak sampai best student pun menganggur..takpe la dik aznor,nti try la apply IPTA,jangan terkejut kalau apply doktor,last2 dapat diploma yang ntah pape.habiskan SPM tu dlu,jangan berangan nak apply IPTA kalau SPM tak lepas,buat malu dek org je.kalau apply IPTA takat dapat diploma,lupakan je,diploma dah tak laku skrg,paling teruk pun blaja kat matrik la.dpd diploma,bek buat bisness ternakan arnab...
  0  
hakeem   Nov 4th 2009 at 2:05PM
banyaknyer bela arnab....takda bau ker?hehehe...thanks pasal komen utk si maya...ye...dia pengganti dania....tapi masih g teringat kat dania...dgn bulu gebus dia...dgn manja dia...dgn slalu mengurut kita....skang ni maya tgh aktif...asik berlari kesana kemari...perut pun dh makin boyot....hehehehe...nanti nak upload pic latest dia
  0  
nurkasih   Nov 4th 2009 at 8:44PM
Whhhh maine coon + persian... tue dia... t dia akan besar bagai giant yang johan...hahahaha must be beautiful nanti...
  0  
hakeem   Nov 4th 2009 at 9:36PM
ooo...masih g sekolah g ek....tahun ni spm kan..all the best yer.......
  0  
angel83   Nov 5th 2009 at 9:34AM
Wah, mmg rezeki aznor utk jaga dayang. Lepas ni x terkejut pula akan jadi dayang d giant.
  0  
Fareen   Nov 5th 2009 at 12:54PM
Eh? Kanika kat sini pulak? Semalam kat page lain? hehehe. Aznor, you adopt Kanika ye? I'm confused la :)
  0  
nayli   Nov 5th 2009 at 1:51PM
oh okay.tpi your kitten ni sihat kan tanpa mommy dia. you kasi dia makan apa eh?
  0  
oh okay. sardin tin tu kasi mcmtu je ke? takpayah masak dulu semua? chicken semua tu,takpayah masak dahulu ataupun rebus then blend kan?
  0  
Comment









Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.


Share &
Save Lives!

Follow Us: