Go





View By Date
 All Dates
 2020 (4775)

        August (80)

        July (578)

        June (611)

        May (725)

        April (809)

        March (711)

        February (629)

        January (632)

2019 (7957)

2018 (6552)

2017 (6269)



Search Blogs

Enter one or more keywords to search our article database:





Submit A Blog


Know of any good animal welfare or pet rescuer blogs?

Please share with us so our community can benefit from it!


SCRATCH News & Blogs

 Share |  Facebook  Twitter  Blogger

Instantly update yourself on the latest animal welfare developments. Leading animal shelters and rescuers will share news and knowledge with you, consolidated through their blogs and social media pages.


Page: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32     [ Next ]
Haiiii.kawasan Rumah Kita Hujan Lebat Sgt2.semoga ..
13th Mar 2018, by SCRATCH

Haiiii...kawasan rumah kita hujan lebat sgt2..semoga kawan jalanan kita semua selamat dpt tempat berteduh...

Read Full Story    |    View Comments
Kami Sekumpulan Sukarelawan Percaya Yang Kucing Te..
5th Mar 2018, by SCRATCH

Kami sekumpulan sukarelawan percaya yang kucing terbiar dan anjing jalanan adalah tanggungjawab bersama komuniti dan masyarakat bukan tugas individu atau sekumpulan sukarelawan sahaja. #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanumat

Read Full Story    |    View Comments
Sos Awak Pernah Nampak Anjing Ini? Jika Ya, Sila H..
3rd Mar 2018, by SCRATCH

SOS! Awak pernah nampak anjing ini? Jika ya, sila hubungi nombor yang tertera. Jika tidak, tolong re-post atau share gambar ini. Terima kasih #hilang #missing #anjing #lostdog #kucingterbiaranjingjalanan #scratchktaj #ktaj #dogs #furmily

Read Full Story    |    View Comments
Adik Sukarelawan Kita Ni Ke Kelantan Untuk Kerja D..
1st Mar 2018, by SCRATCH

Adik sukarelawan kita ni ke #Kelantan untuk kerja dan nampak seekor ibu dengan 3 ekor kitten. Singgah beli wetfood dan bagila apa yang mampu. Semoga kucing terbiar dan anjing jalanan selamat, hangat dan kenyang hari ini. Kalau kita bagi makan mereka ini, sama-sama kita, 1. Tunggu tengok dari jauh kucing/anjing makan ke tidak 2. Kemas balik jika perlu 3. Jauh dari kedai makan Sebab kita tak ada dekat situ hari-hari untuk selamatkan/pertahankan mereka jika ada orang yang tak suka kucing/anjing ...

Read Full Story    |    View Comments
As Salam Selamat Petang Kami Ada Sedikit Pengumuma..
28th Feb 2018, by SCRATCH

As Salam & Selamat Petang! Kami ada sedikit pengumuman..berkuatkuasa hari ini, subsidi pemandulan dan subsidi perubatan adalah DIBEKUKAN buat sementara waktu bagi memberi laluan kepada urusan mengemaskini akaun persatuan. Permohonan yang sedang diproses akan dilunaskan dengan kadar segera. Insyaallah jika tiada aral melintang, permohonan subsidi akan dibuka semula pada bulan July. Apa2 pun, kami akan memaklumkan pada public, jangan risau ok. Terima kasih atas sokongan dan sumbangan yang diberika...

Read Full Story    |    View Comments
Jauh Betul Adik Ni Menung Sambil Akak Volunteer Ni..
26th Feb 2018, by SCRATCH

Jauh betul adik ni menung sambil akak volunteer ni usap dia. Apa agaknya yang dia fikir tu ya? Kucing RnR ni selalu manja tapi masih nampak kusut. Tak tahu bila dapat makan, asyik beranak saja dan kadang-kadang ada yang racun. Kalau ada #kucingkomuniti dekat dengan rumah awak tu, mandulkan supaya tak ada lambakan populasi. Semoga semua kucing terbiar dan anjing jalanan hangat, kenyang dan selamat malam ini. #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kuci...

Read Full Story    |    View Comments
Hari Ahad Tinggal Sikit Saja Lagi. Dah Luangkan Ma..
25th Feb 2018, by SCRATCH

Hari Ahad tinggal sikit saja lagi. Dah luangkan masa bersama yang budak-budak bulu awak? Mata adik ni sebelah kuning sebelah biru. Keadaan ini dipanggil #heterochromia . Cantik kan dia? 😍😍😍 #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanumat

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Malam Kawan-Kawan. Kucingkomuniti Dekat Sa..
21st Feb 2018, by SCRATCH

Selamat malam kawan-kawan. #kucingkomuniti dekat satu restoran makanan segera ni sedap je #mukakenyang dah nak terlelap. Semoga kucing terbiar dan anjing jalanan selamat, hangat dan kenyang hari ini. Kalau kita bagi makan mereka ini, sama-sama kita, 1. Tunggu tengok dari jauh kucing/anjing makan ke tidak 2. Kemas balik jika perlu 3. Jauh dari kedai makan Sebab kita tak ada dekat situ hari-hari untuk selamatkan/pertahankan mereka jika ada orang yang tak suka kucing/anjing #kucingkembirikool #...

Read Full Story    |    View Comments
Haiii Ermm.pagi2 Lagi.community Cat Kita Dah Bagi ..
17th Feb 2018, by SCRATCH

Haiii!! Ermm..pagi2 lagi..community cat kita dah bagi kita gift a.k.a breakfast..adoii... Tanjat gigirl! Hewhewhew

Read Full Story    |    View Comments
Kamuskomeng. Secara Amnya, Kibbles Yang Satu Warna..
8th Feb 2018, by SCRATCH

#kamuskomeng Secara amnya, kibbles yang satu warna adalah lebih baik daripada kibbles yang pelbagai warna yang lebih kandungan garam dengan perwarna. Madam makan jajanla. Sekali-sekala boleh tapi jangan selalu. Selamat hari #Khamis kawan-kawan! #kucingkembirikool #anjingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #tea...

Read Full Story    |    View Comments
Good Meowning. Hari Tu Admin Ade Kate Yg Kucing Ad..
3rd Feb 2018, by SCRATCH

Good meowning!! Hari tu admin ade kate yg kucing admin di antara dua bab nak dipegang nie. Gambar pertama tu spot spot yg boleh dan tak boleh pegang. Kalau pegang kat tempat no no tu, siaplah kene ngap dengan dia. Jom share kucing korang kat spot mane yg boleh dipegang dan a no no. Macam mana nak buat macam admin buat? Screen shot atau save gambar kedua kemudian edit. Lepas edit post kat bahagian comment. Jangan lupe tag kawan-kawan yg lain. Kite tengok nanti spot mane yg kebanyakkan kucing s...

Read Full Story    |    View Comments
Soalanlazim Tentang Pemandulan Kembiri Kucing Dan ..
2nd Feb 2018, by SCRATCH

#soalanlazim tentang pemandulan (kembiri) kucing dan anjing. Mungkin kawan-kawan boleh kongsikan harga di kawasan masing-masing di ruang komen? Ramai yang nak buat tapi malu nak bertanya atau rasa susah. Tapi langkah pertama itu yang susah. Selepas tu, makin lama, makin senangkan? #kucingkembirikool #anjingkembirikool Kenapa perlu kembiri (mandulkan) kucing dan anjing? 1. Kurangkan kencing pancut, menanda kawasan dengan baunya 2. Kurangkan merayap keluar 3. Kurangkan keagresifan 4. Kurangkan ...

Read Full Story    |    View Comments
Kucing Kawan-Kawan Yg Mana Satu? Kucing Admin Dian..
1st Feb 2018, by SCRATCH

Kucing kawan-kawan yg mana satu? Kucing admin diantara dua. Dia cuma nak disayang-sayang ikut mood dia je. Admin pun layankan je lah kan..

Read Full Story    |    View Comments
Awak Boleh Adopt Kucing Ini? Sila Hubungi Nombor Y..
28th Jan 2018, by SCRATCH

Awak boleh adopt #kucing ini? Sila hubungi nombor yg tertera. Jika tidak, tolong re-post atau share gambar ini. Terima kasih. Banyak lagi si comel lain mencari keluarga baru di closed group kami www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH #foradoption #adoptdontshop #kucingterbiaranjingjalanan #scratchktaj #ktaj #furmily #sicomel #meow #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptapet #teamcatmojo

Read Full Story    |    View Comments
Bangkok. Hotel Kat Sini Pun Ada Kucing.tengok Si G..
27th Jan 2018, by SCRATCH

#Bangkok . Hotel kat sini pun ada #kucing .Tengok si gemuk ni telinga dia pun ada #eartip tanda #kucingkembirikool . Hahaha Kenapa perlu kembiri (mandulkan) kucing dan anjing? 1. Kurangkan kencing pancut, menanda kawasan dengan baunya 2. Kurangkan merayap keluar 3. Kurangkan keagresifan 4. Kurangkan kemungkinan kanser testikel & rahim 5. Kurangkan lambakan populasi 6. Menambah jangka hayat 3-5 tahun #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #...

Read Full Story    |    View Comments
Kamuskomeng Setiap Hari Khamis. Scratchktaj Kucing..
25th Jan 2018, by SCRATCH

#kamuskomeng setiap hari #khamis #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #adoptdontbuy #hoarder #tnrm #kucingkembirikool #kucingkomuniti #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanumat

Read Full Story    |    View Comments
Awak Boleh Adopt Kucing Ini? Sila Hubungi Nombor Y..
25th Jan 2018, by SCRATCH

Awak boleh adopt #kucing ini? Sila hubungi nombor yg tertera. Jika tidak, tolong re-post atau share gambar ini. Terima kasih. Banyak lagi si comel lain mencari keluarga baru di closed group kami www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH #foradoption #adoptdontshop #kucingterbiaranjingjalanan #scratchktaj #ktaj #furmily #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptapet #teamcatmojo

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Hari Isnin Kawan-Kawan Marila Sama-Sama Ki..
22nd Jan 2018, by SCRATCH

Selamat hari Isnin kawan-kawan! Marila sama-sama kita perjuangkan nasib kucing terbiar dan anjing jalanan. Salah satu caranya adalah dengan kesedaran mengenai pemandulan (kembiri) untuk mengawal populasi dan kesihatan mereka. πŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ #kucingkembirikool #anjingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo...

Read Full Story    |    View Comments
Kamuskomeng Setiap Hari Khamis Nota Penting Untuk ..
18th Jan 2018, by SCRATCH

#kamuskomeng setiap hari #khamis πŸ‘‰πŸ‘‰Nota PentingπŸ‘ˆπŸ‘ˆ untuk #kamuskomeng ini BUKAN SEMUA yang mempunyai banyak kucing dan anjing adalah HOARDER Rescuer kadang-kadang mempunyai jumlah bilangan kucing dan anjing yang memcecah ratusan, kesemuanya dimandulkan (kembiri), dibawa ke klinik haiwan bila perlu dan rumah dimop dan dibersihkan setiap hari ADALAH BUKAN HOARDER. Rescuer sering menghadapi tempoh-tempoh tertentu yang kediamannya padat dan tak cukup tangan (ye la orang lain tak mahu resc...

Read Full Story    |    View Comments
Hai Kawan-Kawan. Lama Tak Post Apa-Apa Atau Membal..
18th Jan 2018, by SCRATCH

Hai kawan-kawan. Lama tak post apa-apa atau membalas email. Minta maaf ya? Terima kasih kerana masih lagi menyokong kami dan masih memperjuangkan pemandulan kucing dan anjing. Doa kan sukarelawan kami masih kuat semangat untuk meneruskan penjuangan kita bersama. Lain macam juga cabaran kami sebagai NGO yang tiada shelter, bergerak secara online dan mengalakkan kebajikan kucing terbiar dan anjing jalanan sebagai tanggungjawab bersama komuniti dan bukan tanggungjawab individu atau sekumpulan orang...

Read Full Story    |    View Comments

Page: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 32     [ Next ]






Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.