Go





View By Date
 All Dates
 2020 (7092)

        November (560)

        October (554)

        September (624)

        August (659)

        July (578)

        June (611)

        May (725)

        April (809)

        March (711)

        February (629)

        January (632)

2019 (7957)

2018 (6552)

2017 (6269)



Search Blogs

Enter one or more keywords to search our article database:





Submit A Blog


Know of any good animal welfare or pet rescuer blogs?

Please share with us so our community can benefit from it!


SCRATCH News & Blogs

 Share |  Facebook  Twitter  Blogger

Instantly update yourself on the latest animal welfare developments. Leading animal shelters and rescuers will share news and knowledge with you, consolidated through their blogs and social media pages.


Page: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32     [ Next ]
Sedang Kita Sibuk Mengemas Rumah Untuk Beraya, Ada..
7th Jun 2018, by SCRATCH

Sedang kita sibuk mengemas rumah untuk beraya, ada juga golongan yg 'mengemas' sekali kucing peliharaan mereka lalu dibuang di pasar, warung-warung, kedai dan tak kurang juga di hadapan rumah pencinta kucing. Marilah kita menjadi seorang penjaga kucing yg mempunyai rasa perikemanusiaan. Mereka bukan lah objek yg kita ambil ketika kita mahu dan kita buang bila kita tidak lagi mahu.

Read Full Story    |    View Comments
The Feral Feline Brew Crew
3rd Jun 2018, by SCRATCH

Tengok betul-betul telinga kucing-kucing dalam video ni. Ada macam kena potong sikit sebelah kan? Itu maksudnya mereka dah dimandulkan. Sekarang kerja mereka ialah tangkap tikus/serangga perosak dalam kilang beer ni. Tak malas pun 😛 #kucingkembirikool

Read Full Story    |    View Comments
Hai Kawan-Kawan Selamat Berpuasa Kepada Yang Berpu..
29th May 2018, by SCRATCH

Hai kawan-kawan! Selamat berpuasa kepada yang berpuasa dan selamat hari Selasa untuk yang tak perlu dan selamat Hari Wesak 😁 kongsi cepat-cepat! #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanumat

Read Full Story    |    View Comments
Hi,. Buat Apa Tu??? Penat Berpuasa Ker? Ala Sikitt..
21st May 2018, by SCRATCH

Hi, Buat apa tu??? Penat berpuasa ker?! Ala sikitttt jer lagi kan???? *kucing jantan ini tinggal di kedai Mamak di kawasan Nusajaya. Tuan punya kedai ni janji akan nueterkan kucing ini setelah berborak borak dengan admin. Doakan agar lebih ramai orang akan celik dengan kepentingan pengkasian.

Read Full Story    |    View Comments
Elsa Dah Tutup Tutup Dah Mate Tu Nak Tido. Maklum ..
16th May 2018, by SCRATCH

Elsa dah tutup tutup dah mate tu nak tido. Maklum la, esok kene bangun sahur kan. Eh, Elsa pun puasa ke? Selamat malam semua. #kucingkembirikool #anjingkembirikool #spayandneuter #adoptdontshop

Read Full Story    |    View Comments
Siapa Dah Tengok Avengers Infinity War? Hahaha. Be..
7th May 2018, by SCRATCH

Siapa dah tengok Avengers : Infinity War? Hahaha. Bersinar-sinar laicinya! Semua kucing dalam gambar ni dah dimandulkan tau. Macam mana nak selamatkan ribuan kucing? Mandulkan seekor! Selamat la yang beribu-ribu yang dah tak lahir dan kena buang dan terbiar hidup di jalanan #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neut...

Read Full Story    |    View Comments
Uish Manjanya Pakcik Bawang, Kucing Dekat Tempat B..
30th Apr 2018, by SCRATCH

Uish manjanya Pakcik Bawang, kucing dekat tempat boarding ni. Walaupun Pakcik Bawang kucing outdoor, dia tak merayap jauh dan balik bila dipanggil sebab #kucingkembirikool Kenapa perlu kembiri (mandulkan) kucing dan anjing? 1. Kurangkan kencing pancut, menanda kawasan dengan baunya 2. Kurangkan merayap keluar 3. Kurangkan keagresifan 4. Kurangkan kemungkinan kanser testikel & rahim 5. Kurangkan lambakan populasi 6. Menambah jangka hayat 3-5 tahun #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj...

Read Full Story    |    View Comments
Hahaha. Kenapa Awak Suka Lepak Dengan Kucing Berba..
14th Apr 2018, by SCRATCH

Hahaha. Kenapa awak suka lepak dengan kucing berbanding dengan orang? #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanumat

Read Full Story    |    View Comments
Kucingkembirikool. Sejuk Hati Baca Tentang Kisah L..
13th Apr 2018, by SCRATCH

#kucingkembirikool Sejuk hati baca tentang kisah Liel dan kucingnya Panda. Semasa Liel mengandung, Panda suka menempel diperut Liel. Bila Liel dah lahirkan Sean, Panda sayang sangat dekat adik barunya itu. Boleh baca sendiri kisah ni di pautan http://shareably.net/panda-cat-adopts-baby-v1?llid =wBRa6&utm_source=lsocial&utm_medium=facebook&utm_ campaign=9XxW #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #m...

Read Full Story    |    View Comments
Amboi, Ketatnya Muka Kau Adikkkkkk Hahaha. Kenapa ..
11th Apr 2018, by SCRATCH

Amboi, ketatnya muka kau adikkkkkk! Hahaha. Kenapa agaknya? Tak boleh balik mengundi ke? Selamat hari #Rabu kawan-kawan. Semoga semua kucing terbiar dan anjing jalanan hangat, kenyang dan selamat malam ini. #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanu...

Read Full Story    |    View Comments
Huarghhhhh. Kucingkembirikool Scratchktaj Kucingte..
8th Apr 2018, by SCRATCH

Huarghhhhh! #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop #adoptapet #neutered #teamcatmojo #kembirilebihbaik #mandulkanuntukkemasalahatanumat

Read Full Story    |    View Comments
Kucingkembirikool Terang Mata Awak Adik Oi Esok Na..
6th Apr 2018, by SCRATCH

#kucingkembirikool Terang mata awak adik oi esok nak hari Sabtu ni! Hahaha #Regrann from @mynameisprinceblue Kenapa perlu kembiri (mandulkan) kucing dan anjing? 1. Kurangkan kencing pancut, menanda kawasan dengan baunya 2. Kurangkan merayap keluar 3. Kurangkan keagresifan 4. Kurangkan kemungkinan kanser testikel & rahim 5. Kurangkan lambakan populasi 6. Menambah jangka hayat 3-5 tahun #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #cat...

Read Full Story    |    View Comments
Budak Kecik Bermata Biru,. Duduk Di Pasar Duduk Me..
4th Apr 2018, by SCRATCH

Budak kecik bermata biru, Duduk di pasar duduk menunggu, Manalah tahu ada tuan baharu, Diambil pulang ke rumah batu. Budak kecil bermata biru, Makan minumnya tidak menentu, Untung nasib pada yang dirayu, Kalau berlapar si mata biru menjadi si mata sayu. Agak-agak ada tak yang nak adopt si mata biru?

Read Full Story    |    View Comments
Awak Boleh Adopt Anjing Ini? Sila Hubungi Nombor Y..
3rd Apr 2018, by SCRATCH

Awak boleh adopt #anjing ini? Sila hubungi nombor yang tertera. Jika tidak, tolong re-post atau share gambar ini. Terima kasih. Ada lagi si comel lain di www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH Semua kucing dan anjing yang dipost di KTAJ OAH wajib dimandulkan/kembiri bila sudah cukup umurnya kerana kami penyokong tegar pemandulan/kembiri. #anjingkembirikool #kembiri #adoptdontbuy #kucingterbiaranjingjalanan #scratchktaj #ktaj #furmily

Read Full Story    |    View Comments
Kucingkembirikool Chombi Dah Sedar Selepas Pagi Di..
2nd Apr 2018, by SCRATCH

#kucingkembirikool Chombi dah sedar selepas pagi dibedah untuk dimandulkan. Kena pantang 14 hari duduk dalam sangkar supaya kurang lompat-lompat. Nanti terburai pulak. Hahaha Kenapa perlu kembiri (mandulkan) kucing dan anjing? 1. Kurangkan kencing pancut, menanda kawasan dengan baunya 2. Kurangkan merayap keluar 3. Kurangkan keagresifan 4. Kurangkan kemungkinan kanser testikel & rahim 5. Kurangkan lambakan populasi 6. Menambah jangka hayat 3-5 tahun #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #k...

Read Full Story    |    View Comments
Awak Boleh Adopt Kucing Ini? Sila Hubungi Nombor Y..
24th Mar 2018, by SCRATCH

Awak boleh adopt #kucing ini? Sila hubungi nombor yg tertera. Jika tidak, tolong re-post atau share gambar ini. Terima kasih. Banyak lagi si comel lain mencari keluarga baru di closed group kami www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH #foradoption #adoptdontshop #kucingterbiaranjingjalanan #scratchktaj #ktaj #furmily #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptapet #teamcatmojo

Read Full Story    |    View Comments
Sos Ibu Susuan Diperlukan. Lokasi Klang. Hubungi 0..
17th Mar 2018, by SCRATCH

SOS!! Ibu susuan diperlukan! Lokasi : Klang Hubungi : 016 969 8410 Anak anak kucing berusia 3 hari ini baru sahaja kehilangan ibu akibat dilanggar. Jika anda mempunyai ibu susuan atau mampu menjaga anak-anak kucing ini, sila hubungi nombor telefon di atas!! Bantu untuk share post ini! Terima kasih.

Read Full Story    |    View Comments
Alasan Dan Sebab Lazim Yang Sering Kami Dengar Unt..
17th Mar 2018, by SCRATCH

Alasan dan sebab lazim yang sering kami dengar untuk orang buang kucing dan anjing. Dah lali sangat tapi masih menimbulkan rasa marah. Rescuer biasanya akan interview orang yang katanya berminat untuk adopt kucing atau anjing yang rescuer dah rescue. Biarlah orang nak kata banyak songeh atau kekwat, tapi berbanding dengan rasa kecewa bila kucing atau anjing dipulangkan semula atau lebih teruk lagi kalau dibuang semula ke pasar etc. Sedih tau! Semoga semua kucing terbiar dan anjing jalanan hang...

Read Full Story    |    View Comments
Kucingkampung Dekat Kampung Dekat Kelantan. Manja...
16th Mar 2018, by SCRATCH

#kucingkampung dekat kampung dekat Kelantan. Manja! LIKE kalau awak rasa misai dia menawan. Hahahahahaha Kalau ada #kucingkomuniti dekat dengan rumah awak tu, mandulkan supaya tak ada lambakan populasi. Semoga semua kucing terbiar dan anjing jalanan hangat, kenyang dan selamat malam ini. #kucingkembirikool #scratchktaj #kucingterbiaranjingjalanan #ktaj #sicomel #meow #kucing #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptdontshop...

Read Full Story    |    View Comments
Awak Boleh Adopt Kucing Ini? Sila Hubungi Nombor Y..
15th Mar 2018, by SCRATCH

Awak boleh adopt #kucing ini? Sila hubungi nombor yg tertera. Jika tidak, tolong re-post atau share gambar ini. Terima kasih. Banyak lagi si comel lain mencari keluarga baru di closed group kami www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH #foradoption #adoptdontshop #kucingkembirikool #kucingterbiaranjingjalanan #scratchktaj #ktaj #furmily #sicomel #meow #cats #catsofinstagram #instacats #catstagram #furmily #lovecats #mustlovecats #catslovers #adoptdontbuy #adoptapet #teamcatmojo

Read Full Story    |    View Comments

Page: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32     [ Next ]






Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Contribute
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Shopee Store
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.