Go





View By Date
 All Dates
 2020 (4211)

        July (100)

        June (607)

        May (725)

        April (809)

        March (711)

        February (629)

        January (630)

2019 (7948)

2018 (6552)

2017 (6269)



Search Blogs

Enter one or more keywords to search our article database:





Submit A Blog


Know of any good animal welfare or pet rescuer blogs?

Please share with us so our community can benefit from it!


SCRATCH News & Blogs

 Share |  Facebook  Twitter  Blogger

Instantly update yourself on the latest animal welfare developments. Leading animal shelters and rescuers will share news and knowledge with you, consolidated through their blogs and social media pages.


Page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31     [ Next ]
Female Kitten For Adoption. Has Been Vaccined And ..
2nd Dec 2018, by SCRATCH

Female kitten for adoption!! Has been vaccined and dewormed. Age 3 months. Pls help to give her a loving home. Area: Subang Jaya. Please contact Knut Lee' facebook directly. Thank you. https://www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH/per malink/2468843539798226/

Read Full Story    |    View Comments
Hello Hello. Kucing Comel For Adoption. For More P..
29th Nov 2018, by SCRATCH

Hello hello.. Kucing comel for adoption. For more photos, check out our KTAJ Online Adoption House group at https://www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH Anak kucing lebih kurang 2 bulan up for adoption..looking for forever home..untuk adopter yang serious sahaja.. Age: 2 months (estimate) Gender: Female Breed: Domestic Long Hair (bobtail) Colour: Tortoiseshell Vaccinated, Dewormed, Deflead Location: Pelangi Damansara Condo, Mutiara Damansara, Petaling Jaya, Selangor Siapa yang berminat boleh ...

Read Full Story    |    View Comments
Yang Hitam Manis, Pandang Tak Jemu. Pandang Tak Je..
28th Nov 2018, by SCRATCH

Yang hitam manis, pandang tak jemu.. Pandang tak jemu... JJ needs a forever home... https://m.facebook.com/groups/26352056699 7212?view=permalink&id=2396744317008149 JJ was a stray living in my apartment complex. In May, he was hit by a car but survived. He had some nerve damage, but with a lot of care and tlc, he's all right now. He's not so bouncy, but he can jump and walk like other cats do. He's the sweetest cuddlebug and never makes a mess in the house. He needs his own forever home, ...

Read Full Story    |    View Comments
Good Morning People. Anyone Looking For Cats To Ad..
27th Nov 2018, by SCRATCH

Good morning people. Anyone looking for cats to adopt? Please browse through the list in our KTAJ Online Adoption House group. https://www.facebook.com/groups/KTAJ.OAH/permalink /2415692991779948/ Here are one of many cats that are available there. Robin for Adoption. Male, about 10 months old. Fully vaccinated, dewormed and neutered. Please contact me (Amy) @0126895377. Area - Cyberjaya. TQ.

Read Full Story    |    View Comments
Rasa Sayang Tak Nak Makan Art Work Sebegini? Selam..
23rd Nov 2018, by SCRATCH

Rasa sayang tak nak makan art work sebegini? Selamat berhujung minggu kawan-kawan! Luangkan masa anda bersama anak-anak bulus di rumah! Credit ラ・リチェッタ La Ricetta

Read Full Story    |    View Comments
Sedih Bukan?. Di Dalam Gambar Ini Adalah Sebahagia..
22nd Nov 2018, by SCRATCH

Sedih bukan? Di dalam gambar ini adalah sebahagian daripada 94 ekor kucing yg dijumpai di sebuah rumah di Singapura sekitar tahun ini. Pemilik rumah merupakan seorang breeder yg tidak mempunyai lesen, tidak memandulkan kucing-kucing ini dan akibat nya, mereka membiak dengan banyak nya, kesihatan, makan minum dan kawasan tempat tinggal juga terabai. Kesemua 94 ekor telah pun diselamatkan oleh sekumpulan pencinta kucing. Ada diantara mereka sudah pun mempunyai keluarga baru. Kami di SCRATCH, t...

Read Full Story    |    View Comments
Hai Kawan2 Apa Khabar Anak2 Bulus Jalanan Anda Sem..
21st Nov 2018, by SCRATCH

Hai kawan2! Apa khabar anak2 bulus jalanan anda semua? Sudah selamat dimandulkan belum? Jika masih terdapat kucing2 jalanan di sekitar kawasan anda yg masih belum dimandulkan, apa kata anda cuba untuk memohon subsidi pemandulan dari kami untuk mengurangkan kadar populasi kucing2 jalanan di sekitar kawasan anda. Disini anda blh lihat gambar kucing2 jalanan yg telah kami biayai pemandulannya. Cara memohon? Sila lihat flowchart di post kami sebelum ini untuk mengetahui cara2 bagaimana utk memohon s...

Read Full Story    |    View Comments
Hi Kawan Kawan,. Hari Ni Cuaca Suam-Suam Kuku Jer ..
19th Nov 2018, by SCRATCH

Hi kawan kawan, Hari ni cuaca suam-suam kuku jer kan. Kalau tgk si Hitam kucing jalanan ni, nampak macam best jer berelung dia tidur. Tapi kan, betul ker kehidupan kucing jalanan yang lain sebaik nasib si Hitam? Ada banyak faktor yang menentukan tahap survival kucing jalanan sebenarnya. Faktor yang paling besar adalah sikap prihatin dan rasa empati kelompok manusia yang mendiami sesuatu kawasan tersebut. Betul tak?

Read Full Story    |    View Comments
There's Nothing Cuter Than A Kitten Or A Puppy. Un..
13th Nov 2018, by SCRATCH

There's nothing cuter than a kitten or a puppy. Unfortunately, there aren't enough homes for the kittens and puppies born in the world. Three million pets are euthanized (put to sleep) per year, and many many more are homeless, lonely, sick and starving. Do your part and help end pet overpopulation. These dogs in this picture are not sleeping but they are being PUT TO SLEEP. 😢😢😢 WE HAVE THE CHOICE TO CHANGE. SPAY AND NEUTER YOUR PET.

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Pagi. Hujung Minggu Pun Makan 6.30 Pagi? Y..
10th Nov 2018, by SCRATCH

Selamat pagi! Hujung minggu pun makan 6.30 pagi? Yea! Walaupun anak bulus kita tidak tahu membaca jam, tp mereka tahu tiap kali nya masa makan mereka. Selamat berhujunh minggu!

Read Full Story    |    View Comments
Hello.ada Yang Tunggu Ke Gambar Penunggu Kedai Pag..
8th Nov 2018, by SCRATCH

Hello...ada yang tunggu ke gambar penunggu kedai pagi tadi? 🤭🤭 Ni dia si hensem penunggu kedai cermin mata. Badan debab boleh tahan, bulu macam karpet. Gebu. Mungkin di jaga orang yg bekerja di kedai kawasan tu. Moga sentiasa sihat, jauh dari segala penyakit dan bencana. Moga berjumpa dengan manusia yang mengasihi sahaja. P/s: Maaf kan la tangan kecik tu, memang tak boleh nampak kucing. Semua nak di usap, nak di sayang. Dah cakap jangan kacau kucing tido, tapi die nak jugak pegang. BERI...

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Hari Khamis Kawan. Haaa. Nampak X? Nampak ..
8th Nov 2018, by SCRATCH

Selamat hari khamis kawan².. Haaa... Nampak x? Nampak x? Penunggu kedai cermin mata.. Nanti petang sikit kami share rupa penunggu tu macam mana... Okay?

Read Full Story    |    View Comments
Jj Needs A Forever Home. Jj Is So Lovely That My O..
4th Nov 2018, by SCRATCH

JJ needs a forever home... JJ is so lovely that my other cats get jealous and attack him sometimes :( He needs his own family... Please help find him a loving home... He so deserves it after all that he's been through. You can reach me at 019 267 4896. Please help to share! P/s: any cats adopted from out KTAJ Online Adoption House is applicable to our neutering subsidies. Refer previous post on how to apply for it! ❤️❤️❤️

Read Full Story    |    View Comments
Hello Kawan-Kawan. Rezeki Yg Kita Dapat Tu, Kita B..
30th Oct 2018, by SCRATCH

Hello kawan-kawan! Rezeki yg kita dapat tu, kita berbagi lah juga kepada haiwan jalanan. Mungkin kucing yg anda beri makan itu, makanan tersebut adalah makanan pertama dia setelah beberapa hari. Jom sama-sama kita kongsikan rezeki kita dengan haiwan jalanan!

Read Full Story    |    View Comments
Halluuuu Good Morning. Haa Ini Chumbawamba Yang Si..
28th Oct 2018, by SCRATCH

Halluuuu good morning!! Haa ini Chumbawamba yang signed-up untuk Putrajaya Night Run tapi tak dapat berlari malam semalam gara-gara hujan lebat serta petir. Pagi ni dia balas dendam berlari. 😂 Kawan kawan buat apa tu?

Read Full Story    |    View Comments
Hi. Buat Apa Tu? Haaaa Ni Chikundel Baru Lepas Ber..
27th Oct 2018, by SCRATCH

Hi!! Buat apa tu? Haaaa ni Chikundel baru lepas berbasikal sejauh 30km di sekitar Putrajaya. Chikundel, jurucakap Kementerian Kesihatan Kucing, menggalakkan pemilik pemilik kucing untuk kekal aktif supaya tidak jatuh sakit lalu boleh terus menerus menyanyangi kucing peliharaan mereka. Jadi sahutlah seruan Chikundel untuk kekal sihat almaklumlah khabarnya banyak sangat ni jemputan kenduri kahwin yang akan bermula minggu hadapan. Berusahalah pemilik-pemilik kucing semua. Have a great weekend a...

Read Full Story    |    View Comments
Hello Kawan-Kawan. Hujung Minggu Nie Buat Ape? Jom..
27th Oct 2018, by SCRATCH

Hello kawan-kawan! Hujung minggu nie buat ape? Jom kita sihatkan badan kita dan meow sekali!

Read Full Story    |    View Comments
Assalamualaikum And Good Morning. Urgent Kittens F..
26th Oct 2018, by SCRATCH

Assalamualaikum and good morning. URGENT KITTENS FOR ADOPTION! AREA: SEKSYEN 13, SHAH ALAM Please help share this post. You might help these babies find their forever home. Thank you

Read Full Story    |    View Comments
Hello Hello. Cute Kitty For Adoption. To Find More..
25th Oct 2018, by SCRATCH

Hello hello... Cute kitty for adoption.. To find more cats and dogs for adoption, please visit our KTAJ ONLINE ADOPTION HOUSE group.

Read Full Story    |    View Comments
Hello Meowmy Dan Furry Daddy. Dengan Memandulkan S..
24th Oct 2018, by SCRATCH

Hello meowmy dan furry daddy!! Dengan memandulkan seekor kucing betina, anda dapat menyelamatkan beribu-ribu nyawa dalam jangka masa beberapa tahun. Terdapat banyak kelebihan kepada manusia dan juga haiwan yg dimandulkan. Apa tunggu lagi, buat lah appointment di klinik haiwan berdekatan untuk memandulkan kucing anda dan kucing komuniti anda.

Read Full Story    |    View Comments

Page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31     [ Next ]






Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.