Go





View By Date
 All Dates
 2020 (4372)

        July (260)

        June (607)

        May (725)

        April (809)

        March (711)

        February (629)

        January (631)

2019 (7948)

2018 (6552)

2017 (6269)



Search Blogs

Enter one or more keywords to search our article database:





Submit A Blog


Know of any good animal welfare or pet rescuer blogs?

Please share with us so our community can benefit from it!


SCRATCH News & Blogs

 Share |  Facebook  Twitter  Blogger

Instantly update yourself on the latest animal welfare developments. Leading animal shelters and rescuers will share news and knowledge with you, consolidated through their blogs and social media pages.


Page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31     [ Next ]
Jangan Rasa Macam Semua Kat Dunia Ni Kau Yang Puny..
26th Mar 2019, by SCRATCH

Jangan rasa macam semua kat dunia ni kau yang punya, Tuhan cipta makhluk nya dalam pelbagai bentuk dan rupa. Sila berkongsi. jangan tamak dan riak. *share *care *respect

Read Full Story    |    View Comments
Kitten For Adoption. Cute Kitty Looking For Loving..
25th Mar 2019, by SCRATCH

Kitten for ADOPTION!! cute kitty looking for loving home. Location: Ayer Keroh, Melaka. Anyone interested please contact Zaharah Bakar directly.

Read Full Story    |    View Comments
Soalan Lazim Yang Ditanya, Apa Yang Kita Boleh Bua..
13th Mar 2019, by SCRATCH

Soalan lazim yang ditanya, apa yang kita boleh buat untuk membantu kucing terbiar dan anjing jalanan? Antara sedidkit cadangan dan penyelesaian yang kami boleh kongsikan: 1. Kembirikan kucing/anjing yang sudah mencapai puberty. Ini mampu menyelematkan ratusan anak kucing/anjing dari dilahirkan digelandangan. 2. Memberi makan/minum kepada kucing/anjing yang telah dikembirikan. 3. Jadikan haiwan ini sebagai ‘community pets’ yang mana kita sama sama bertanggung jawab menjaga kebajikan serta ...

Read Full Story    |    View Comments
Ampun. Dah Post, Lupa Pulak Attach Gambar. Haha. H..
12th Mar 2019, by SCRATCH

Ampun.... Dah post, lupa pulak attach gambar... Haha Harap² tuan aku tak nampak aku kat belakang ni. Dari tadi asyik kena gomol je. Habis la comel aku hilang nanti. Kredit gambar dr Perempuan Mas Bhoemi

Read Full Story    |    View Comments
Awak Nak Lunch Mana Harini? Meh Kite Bawak.". Kred..
11th Mar 2019, by SCRATCH

"awak nak lunch mana harini? Meh kite bawak.." 🚗💨🚗💨🚗💨 Kredit gambar : Nur Ilyani Harun

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Hari Sabtu. Baru Bangun Ke Tuuuu???. Kredi..
9th Mar 2019, by SCRATCH

Selamat hari sabtu! Baru bangun ke tuuuu??? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Kredit gambar dari follower Alberto Elfymori Terbelit (terbelit betul jari admin nak taip)

Read Full Story    |    View Comments
Hai Kawan Kawan,. Amoi Dan Hobbit Adalah Antara Ku..
23rd Feb 2019, by SCRATCH

Hai kawan kawan, Amoi dan Hobbit adalah antara kucing yg telah mendapat bantuan subsidi pemandulan daripada kami. Jika anda tertanya-tanya macam mana nak ambil gambar sebelum dan selepas pemandulan seperti yg kami perlukan untuk anda mendapat subsidi pemandulan kami, ini lah contoh nya. Untuk kucing betina, ambil gambar bahagian bawah perut nya sebelum pemandulan dan pada bahagian yg sama selepas pemandulan. Untuk kucing jantan pula, boleh ambil dari angle bawah atau pun dari belakang. Subsid...

Read Full Story    |    View Comments
Hello Kawan-Kawan,. Semalam Kami Menerima Banyak E..
20th Feb 2019, by SCRATCH

Hello kawan-kawan, Semalam kami menerima banyak email berkaitan subsidi pemandulan. Kawan-kawan boleh lihat carta aliran ini untuk permohonan subsidi. Jika terdapat sebarang persoalan lain, boleh lah email kepada kami di ktaj0311@gmail.com. Subsidi yg kami berikan adalah seperti di bawah Jantan = RM80 Betina = RM100 Subsidi pemandulan hanya lah untuk kucing jalanan dan kucing komuniti sahaja. Kongsikan perihal ini kepada rakan rakan feeder dan rescuer di luar sana. Terima kasih.

Read Full Story    |    View Comments
Hai Kawan Kawan. Kami Masih Lagi Membuka Pemberian..
19th Feb 2019, by SCRATCH

Hai kawan kawan.. Kami masih lagi membuka pemberian subsidi pemandulan untuk kucing. Jika anda ingin memohon subsidi pemandulan kami, sila email kepada kami di ktaj0311@gmail.com. Terima kasih.

Read Full Story    |    View Comments
Sos Kucing Hilang. Lokasi Taman Cheras Indah. Hubu..
8th Feb 2019, by SCRATCH

SOS Kucing hilang!! Lokasi : Taman Cheras Indah Hubungi : 010 366 2350 - Sara Name: Simba Current feature: A lion-cut body feature Bantu untuk share post ini supaya Simba dapat kembali ke pangkuan keluarga nya. Terima kasih!

Read Full Story    |    View Comments
Hai Semua. Kami Di Scratch Ingin Mengucapkan Selam..
5th Feb 2019, by SCRATCH

Hai semua!! Kami di SCRATCH ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru kepada mereka yg menyambutnya dan selamat bercuti kepada yg lain! Asyik kita bergembira, jangan dilupakan mereka kucing dan anjing jalanan yg ingin sama merasai kegembiraan tersebut.

Read Full Story    |    View Comments
Hai Kawan Kawan. Astro Baru Dapat Rumah Baru Nie M..
4th Feb 2019, by SCRATCH

Hai kawan kawan. Astro baru dapat rumah baru nie Mummy beli. Asal nya bakul dobi. Tp Astro suka duduk dalam nie, Mummy pun redha. Kawan kawan ada tak rumah atau mainan yg fungsi asal nya bukan untuk kucing tp kucing yg guna? Jom share sikit gambar nya. Mungkin ada mainan DIY ke yg cat pawrents buat kan. Nanti boleh la Mummy tiru buatkan untuk Astro.

Read Full Story    |    View Comments
Jom Kita Belajar Sesuatu Yg Baru Hari Ini. Scratch..
16th Jan 2019, by SCRATCH

Jom kita belajar sesuatu yg baru hari ini! SCRATCH menyediakan subsidi pemandulan untuk kucing-kucing jalanan dan juga kucing komuniti. Sila klik link ini untuk carta aliran permohonan subsdi kami; https://www.facebook.com/ktaj0311/photos/a.2086322 59151490/2284426618238700/?type=3&theater .

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Pagi. Ape Pemandangan Pagi Rakan-Rakan Pag..
12th Jan 2019, by SCRATCH

Selamat pagi! Ape pemandangan pagi rakan-rakan pagi ini? Selamat berhujung minggu!

Read Full Story    |    View Comments
Sos Ibu Susuan Diperlukan. Lokasi Pulau Pinang. Hu..
6th Jan 2019, by SCRATCH

SOS!! Ibu susuan diperlukan! Lokasi : Pulau Pinang Hubungi : 012 462 7505 - Munirah Jika anda mempunyai ibu susuan atau mampu menjaga mereka berdua, sila hubungi nombor di atas dengan kadar segera! Terima kasih!

Read Full Story    |    View Comments
Hello Hello. Pernah Tak Perkara Sebegini Berlaku D..
5th Jan 2019, by SCRATCH

Hello hello! Pernah tak perkara sebegini berlaku di rumah kawan-kawan? Adakah ianya satu mitos atau memang kucing boleh melihat apa yg kita tak dapat lihat?

Read Full Story    |    View Comments
Lokasi Skrg Dekat Salak Tinggi, Sepang. Hubungi 01..
2nd Jan 2019, by SCRATCH

lokasi skrg dekat salak tinggi, sepang.. Hubungi 019-2965815 Gambar terbaru di ruangan komen. Jika anda tidak mampu untuk adopt, tolong share post ini. Terima kasih.

Read Full Story    |    View Comments
Tahukah Anda?. Dengan Memandulkan Seekor Kucing, K..
31st Dec 2018, by SCRATCH

Tahukah anda? Dengan memandulkan seekor kucing, kawan-kawan dapat menyelamatkan ratusan malah ribuan kucing daripada hidup dalam keadaan yg tidak terurus dan juga kelaparan di kedai makan dan pasar. Kami di SCRATCH sudah membuka pemberian subsidi bagi pemandulan kucing jalanan. Sila click link ini https://www.facebook.com/ktaj0311/photos/a.2086322 59151490/2284426618238700/?type=3&theater untuk carta aliran pemberian subsidy. Terima kasih.

Read Full Story    |    View Comments
Selamat Pagi. Hari Nie Rakan-Rakan Sarapan Apa? Ha..
30th Dec 2018, by SCRATCH

Selamat pagi!! Hari nie rakan-rakan sarapan apa? Haaaa roti yg mana satu tu yg ada kat rumah. Kongsi sikit gambar anak-anak ikut jenis roti dalam gambar nie.

Read Full Story    |    View Comments
Cute Tortoiseshells Still Available For Adoption. ..
29th Dec 2018, by SCRATCH

Cute tortoiseshells still available for adoption. More recent photo updated in comment section. If u can't adopt, please help us share this post. Thank you

Read Full Story    |    View Comments

Page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31     [ Next ]






Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
Mobile App
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Artificial Intelligence
Kaggle AI Competition
Cuteness Meter
AI Task Force

Social Media
Facebook
Twitter

Mobile
iPhone & iPod App
Android App
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
Gadhimai: Ending Mass Slaughter
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2020. All rights reserved.